Se pregateste o crema fina din unt, zahar, nucsoara si coaja rasa de portocale. Se adauga pe rand ouale mixand energic dupa fiecare, apoi se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt, cernuta, intercaland cu zeama de portocale; dupa ce totul este omogenizat, se rastoarna in forma de tort cu hartie de copt, si se lasa la cuptor 50-60 minute.
Dupa ce s-a copt se rastoarna blatul pe un platou, se inteapa cu un bat de frigaruie si se toarna deasupra siropul facut din amestecul ingredientelor intr-un vas pe foc si amestecat pana se ingroasa putin.
Se orneaza deasupra cu rondele fine de portocala apoi se serveste.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii