Tort cu portocale

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort cu portocale

Ingrediente

  • 175g unt
  • 175g zahar
  • 2oua
  • 225g faina
  • 2lingurite praf de copt
  • 2portocale (zeama si coaja rasa)
  • un praf de nucsoara
  • Sirop:
  • zeama de la 6 portocale
  • 100 ml apa
  • 2 linguri zahar

Mod de preparare

Se pregateste o crema fina din unt, zahar, nucsoara si coaja rasa de portocale. Se adauga pe rand ouale mixand energic dupa fiecare, apoi se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt, cernuta, intercaland cu zeama de portocale; dupa ce totul este omogenizat, se rastoarna in forma de tort cu hartie de copt, si se lasa la cuptor 50-60 minute.

Dupa ce s-a copt se rastoarna blatul pe un platou, se inteapa cu un bat de frigaruie si se toarna deasupra siropul facut din amestecul ingredientelor intr-un vas pe foc si amestecat pana se ingroasa putin.

Se orneaza deasupra cu rondele fine de portocala apoi se serveste.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor