autor:

Dachman Laura
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2009

Ingrediente
Cantitate : 1 tort de 23 cm diametru, , Blat, •155 gr zahar pudra, •35 gr migdale macinate fin, •5 oua, separate, •65 gr amidon, •60 gr faina, Piureu de fructe, •600 gr capsuni, •75 gr zahar, •1 ½ lingurita scortisoara macinata, •1 lingurita ghimbir macinat, •25 ml suc de lamaie, Spuma de capsuni, •15 gr gelatina, •100 gr ciocolata alba, •3 albusuri, •105 gr zahar pudra, •250 ml frisca lichida, •400 - 500 gr capsuni

Dificultate: Medie Timp: 2h

8 voturi

Mod de preparare

1. Pentru blat, se incalzeste cuptorul la 180°.Se bat galbenusurile cu 80 gr zahar si migdale.Albusul se bate cu 75 gr zahar.Se amesteca faina cu amidon si se inglobeaza in galbenusuri, alternand cu albusurile.Se pune aluatul intr-o tava rotunda de 23 cm.Se coace timp de 20-35 minute, pana ce la inserarea unei scobitori in centru va iesi curata.Se lasa sa se raceasca complet dupa care se taie in jumatate, pe orizontal.
2. Pentru piureul de fructe, se curata capsunii si se dau la fiert cu zahar, scortisora si ghimbir.Se paseaza si se amesteca cu suc de lamaie.Se pune deoparte.
3. Pentru spuma de capsuni, se inmoaie gelatina comform intructiunilor de pe ambalaj. Ciocolata se topeste la bain-marie.Se dizolva gelatina in piureul cald, se inglobeaza ciocolata alba topita si se da la frigider pana cand incepe sa se intareasca. Se bate bine albusul cu 10 gr zahar, apoi se adauga treptat 95 gr zahar, batand continuu.Separat se bate frisca.Se inglobeaza bezeaua si frisca batuta in piureul de fructe.
4. Pentru asamblare, se aseaza inelul formei in jurul primului blat.Se repartizeaza pe blat jumatate din capsuni si se acopera cu ½ din spuma de capsuni.Deasupra se aseaza al 2-lea blat, se repartizeaza capsunii ramasi si se acopera cu restul de spuma.Se da la frigider 4 ore.
5. *Eu am decorat tortul cu o pasta de zahar (reteta o puteti vedea mai jos ) ce se poate modela, deoarece l-am facut pentru tatal meu de ziua lui de nastere :D *

Pasta de zahar
Timp de preparare : 15-25 minute
Ingrediente
• 450 de grame de zahar pudra amestecat cu 1 lingura amidon alimentar
• 5 grame gelatina
• 30 ml apa
• 50 de gr miere de albine
• esenta de vanilie, migdale, fistic, etc. (optional)

Preparare
1. Se dizolva gelatina in cei 30 ml de apa, se topeste pe foc, se adauga mierea si se amesteca pana la omogenizarea completa - nu trebuie sa fiarba, caci atunci se va strica gelatina. Se framanta cu zaharul pudra, daca e prea tare se adauga cate o putina apa, iar daca e prea moale se mai adauga zahar pudra. Se poate colora cu coloranti alimentari si modela in diverse forme etc.Pasta se poate pastra mult timp intr-un loc rece si uscat.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu spuma de capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu spuma de capsuni

Tort cu spuma de capsuni

Blatul: Se bate bine untul cu zaharul,vanilia si o priza de sare pana devine spuma,se adauga faina

35 voturi    15 comentarii
1h 35 min
Torturi
Tort de vanilie si capsune

Tort de vanilie si capsune

Se face siropul la foc mic si se lasa la racit,apoi se pregateste crema conform instructiunilor de

3 voturi    0 comentarii
45 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010

    Felicitari!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    Foarte frumos, sa ai succes sa-ti realizezi aspiratiile.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

    Ai toate sansele sa ajungi departe...

    • Fara foto

      Laura Dachman , 17 februarie 2010

      Sa sti Maria ca eu chiar asta vreau sa urmez pe viitor : o scoala speciala in care sa invat sa devin un bucatar profesionist.Si deja mi-am gasit o scoala in Elvetia :)

    • Maria Lupean

      Maria Lupean (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

      Laura, ca de obicei ai votul meu dar odata cu asta vine si sfatul meu: urmeaza o scoala care sa te ajute sa devii un chef extra, ai o gramada de talent. Daca vreodata ai ocazia sa-l urmaresti pe Jean-Cristophe Novelli fa-o, o sa intelegi de ce. Mult succes si fa-ti o cariera, ca esti foarte talentata.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

      arata minunat!

    • Fara foto

      sim , 16 februarie 2010

      sigur iti iese exact asa pasta de zahar ?nu este si un alt secret ?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      Arata tare bine...

    • Fara foto

      vianora , 01 iulie 2009

      Am facut tortul, dar un lucru nu mi-a iesit prea bine. Blatul nefiind insiropat, a iesit cam uscat. Toti prietenii mei au fost de parere ca blatul ar fi trebuit insiropat. Ai uitat sa mentionezi asta sau asa este reteta?

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Superb!Felicitari!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Interesant decorul.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

      Foarte frumos tort, idee deosebita, felicitari, ai niste retete...super :)

    • Fara foto

      luminita222 (Chef de cuisine) , 04 iunie 2009

      Eu tot nu am inteles cum vine spuma de capsuni, ca la tine in reteta scrie ceva de ciocolata... Eu stiam ca spuma de capsuni se face asa: o cana plina de capsuni se amesteca cu o canuta de zahar si un albus si se bate cu mixerul si ma gandeam ca daca vrei sa fie tare pui si gelatina si o bagi la frigider.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 31 mai 2009

      Ce idei minunate ai,ce camasa frumoasa ai facut! Super!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

8 voturi

Ingrediente

  • Cantitate : 1 tort de 23 cm diametru
  • Blat
  • •155 gr zahar pudra
  • •35 gr migdale macinate fin
  • •5 oua
  • separate
  • •65 gr amidon
  • •60 gr faina
  • Piureu de fructe
  • •600 gr capsuni
  • •75 gr zahar
  • •1 ½ lingurita scortisoara macinata
  • •1 lingurita ghimbir macinat
  • •25 ml suc de lamaie
  • Spuma de capsuni
  • •15 gr gelatina
  • •100 gr ciocolata alba
  • •3 albusuri
  • •105 gr zahar pudra
  • •250 ml frisca lichida
  • •400 - 500 gr capsuni

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

vera (Chef de cuisine)

Felicitari!

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Pandispan ptr torta