Blat:
Intr-un vas pe foc se pun untul, zahărul, cacaua, cafeaua și se lasa sa dea două trei clocote sa se dizolve zahărul.Se dă deoparte, se lasă să se racorească puțin ,apoi se adaugă gălbenușurile și făina amestecată cu praful de copt. La sfârșit se incorporează ușor albușurile bătute spumă.Se unge o tava cu ulei ,se tapetează cu făină și se toarnă aluatul. Se coace 20-25 min in cuptorul deja incins.Se lasă să se racească și se scoate pe platou.
Sirop:
Apa și zahărul se pun intr-un vas pe foc și se lasă să fiarbă pâna se obține un sirop gros.Se oprește focul și se adaugă vișinele. Se lasă in sirop 25-30 min apoi se scot scurgându-se bine. Cu o parte din sirop se unge blatul, iar o parte se pune in cremă. (Se pot folosi vișine congelate sau proaspete.)
Crema:
Se bate smântâna cu zahărul farin până se obține frișca, se adaugă 2 linguri din siropul de la vișine, apoi se adaugă și vișinele.
Asamblare:
Peste blat se intinde crema, se nivelează bine. Deasupra se toarnă gelatină roșie pt decor( obțional),apoi se dă la rece. Se ornează cu frișcă și vișine.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii