autor:

Truedelights

» » Torturi

Tort cu vișine și frișcă

Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 februarie 2011

Ingrediente
Blat: 125 g unt, 150 g zahăr, 50 g cacao, 3 ouă, 100 g făină,1 linguriță praf de copt, 1 lingură cafea măcinată, Cremă: vișine(aprox. o cană),300 g smântână pt frișcă, 3-4 linguri zahăr farin, Sirop: 1 cană zahăr, 1 cană apă, Decor: frișcă, vișine

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Blat:
Intr-un vas pe foc se pun untul, zahărul, cacaua, cafeaua și se lasa sa dea două trei clocote sa se dizolve zahărul.Se dă deoparte, se lasă să se racorească puțin ,apoi se adaugă gălbenușurile și făina amestecată cu praful de copt. La sfârșit se incorporează ușor albușurile bătute spumă.Se unge o tava cu ulei ,se tapetează cu făină și se toarnă aluatul. Se coace 20-25 min in cuptorul deja incins.Se lasă să se racească și se scoate pe platou.
Sirop:
Apa și zahărul se pun intr-un vas pe foc și se lasă să fiarbă pâna se obține un sirop gros.Se oprește focul și se adaugă vișinele. Se lasă in sirop 25-30 min apoi se scot scurgându-se bine. Cu o parte din sirop se unge blatul, iar o parte se pune in cremă. (Se pot folosi vișine congelate sau proaspete.)
Crema:
Se bate smântâna cu zahărul farin până se obține frișca, se adaugă 2 linguri din siropul de la vișine, apoi se adaugă și vișinele.
Asamblare:
Peste blat se intinde crema, se nivelează bine. Deasupra se toarnă gelatină roșie pt decor( obțional),apoi se dă la rece. Se ornează cu frișcă și vișine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu vișine și frișcă" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu pişcoturi, vişine şi frişcă

Tort cu pişcoturi, vişine şi frişcă

Se pune gelatina la înmuiat timp de 15-20 de minute conform indicaţiilor de pe plic. Se separă

5 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort cu visine, crema mascarpone si frisca

Tort cu visine, crema mascarpone si frisca

Blatul: Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, incorporam uleiul, praful de copt si esenta. Cernem

2 voturi    0 comentarii
2h
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 14 februarie 2011

    Foarte bine arata .........felicitari....

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 14 februarie 2011

    Waw ! cat de bun e...si cat de bine arata... Felicitari ! *****

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 13 februarie 2011

    Delicios tort, felicitari!*****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 13 februarie 2011

      yami yami...ce deliciu:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • Blat: 125 g unt
  • 150 g zahăr
  • 50 g cacao
  • 3 ouă
  • 100 g făină,1 linguriță praf de copt
  • 1 lingură cafea măcinată
  • Cremă: vișine(aprox. o cană),300 g smântână pt frișcă
  • 3-4 linguri zahăr farin
  • Sirop: 1 cană zahăr
  • 1 cană apă
  • Decor: frișcă
  • vișine

Raporteaza reteta

Retete
de Truedelights
Ratza pe varza

Ratza pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piersici

Piersici

Se amesteca bine zaharul cu uleiul , apoi se adauga restul ingredientelor si rezulta o coca moale

12 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Bombite cu visine

Bombite cu visine

Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca. Biscuitii se

15 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

mia (Chef de cuisine)

Foarte bine arata .........felicitari....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Diplomat