Tort cu vin si crema de ciocolata alba

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort cu vin si crema de ciocolata alba

Ingrediente

  • Blat:
  • -250 gr faina
  • -4 oua
  • -50 gr ciocolata 70%cacao
  • -180 gr unt
  • -180 gr zahar
  • -1 zahar vanilat
  • -1praf de copt
  • -1 lingurita scortisoara
  • -200ml vin rosu
  • Crema:
  • -200 gr ciocolata alba
  • -200 ml frsica
  • Reductia de vin :
  • -250 ml vin rosu
  • -1 lingurita scortisoara
  • -2 linguri zahar

Mod de preparare

Blat:

Untul il topim si il lasam la racit. Ciocolata o razuim pe razatoarea mare si o amestecam cu faina , praful de copt si scortisoara. Intr-un vas batem ouale impreuna cu zaharul, zaharul vanilat pana devin o spuma.

Adaugam in ouale batute parti din faina, unt si vin, omogenizand bine, adaugam pana cand terminam toate ingredientele. Turnam compozitia intr-o tava cu diametru de 20 cm si dam la cuptorul preincalzit pentru 35 minute.

Facem testul cu scobitoarea si oprim focul cand iese scobitoarea curata. Pana se raceste blatul facem reductia de vin pentru insiropat: punem la fiert vinul, zaharul si scortisoara si lasam sa fiarba cam 15 minute avand grija sa nu scada prea mult si sa se arda. Cand avem jumate din cantitatea pe care am pus-o la fiert oprim focul si lasam deoparte.

Pregatim crema: topim ciocolata cu 50 ml frisca si o lasam la racit. Cand este rece punem restul de frisca si batem cu mixerul pana se intareste. Asamblare:blatul rece il taiem ca sa obtinem 3 parti, asezam pe un platou prima parte de blat insiropam putin cu reductia de vin, punem crema si asezam deasupra a doua parte de blat, din nou reductie si crema. Deasupra punem ultima parte de blat si ornam.

Punem la frigider si servim rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise