autor:

Anca Rm

» » Torturi

Tort cu vin si crema de ciocolata alba

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 decembrie 2014

Ingrediente
Blat:, -250 gr faina, -4 oua, -50 gr ciocolata 70%cacao, -180 gr unt, -180 gr zahar, -1 zahar vanilat, -1praf de copt, -1 lingurita scortisoara, -200ml vin rosu, , Crema:, , -200 gr ciocolata alba, -200 ml frsica, , Reductia de vin :, -250 ml vin rosu, -1 lingurita scortisoara, -2 linguri zahar

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Blat:



Untul il topim si il lasam la racit. Ciocolata o razuim pe razatoarea mare si o amestecam cu faina , praful de copt si scortisoara. Intr-un vas batem ouale impreuna cu zaharul, zaharul vanilat pana devin o spuma.



Adaugam in ouale batute parti din faina, unt si vin, omogenizand bine, adaugam pana cand terminam toate ingredientele. Turnam compozitia intr-o tava cu diametru de 20 cm si dam la cuptorul preincalzit pentru 35 minute.



Facem testul cu scobitoarea si oprim focul cand iese scobitoarea curata. Pana se raceste blatul facem reductia de vin pentru insiropat: punem la fiert vinul, zaharul si scortisoara si lasam sa fiarba cam 15 minute avand grija sa nu scada prea mult si sa se arda. Cand avem jumate din cantitatea pe care am pus-o la fiert oprim focul si lasam deoparte.



Pregatim crema: topim ciocolata cu 50 ml frisca si o lasam la racit. Cand este rece punem restul de frisca si batem cu mixerul pana se intareste. Asamblare:blatul rece il taiem ca sa obtinem 3 parti, asezam pe un platou prima parte de blat insiropam putin cu reductia de vin, punem crema si asezam deasupra a doua parte de blat, din nou reductie si crema. Deasupra punem ultima parte de blat si ornam.



Punem la frigider si servim rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu vin si crema de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu struguri si fructe de padure

Tort cu struguri si fructe de padure

Mod de preparare blat: Mixati ouale intregi cu zaharul pana ce devin ca o crema si isi tripleza

1 vot    1 comentariu
2h
Torturi
Tort caramel cu fundite de ciocolata

Tort caramel cu fundite de ciocolata

Pregatim blatul, care poate fi facut si cu o seara inainte. Albusurile le batem spuma tare cu un

20 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • -250 gr faina
  • -4 oua
  • -50 gr ciocolata 70%cacao
  • -180 gr unt
  • -180 gr zahar
  • -1 zahar vanilat
  • -1praf de copt
  • -1 lingurita scortisoara
  • -200ml vin rosu
  • Crema:
  • -200 gr ciocolata alba
  • -200 ml frsica
  • Reductia de vin :
  • -250 ml vin rosu
  • -1 lingurita scortisoara
  • -2 linguri zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

45 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Amaretto cu ciocolată