autor:

Anca Rm

» » Torturi

Tort cu vin si crema de ciocolata alba

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 decembrie 2014

Ingrediente
Blat:, -250 gr faina, -4 oua, -50 gr ciocolata 70%cacao, -180 gr unt, -180 gr zahar, -1 zahar vanilat, -1praf de copt, -1 lingurita scortisoara, -200ml vin rosu, , Crema:, , -200 gr ciocolata alba, -200 ml frsica, , Reductia de vin :, -250 ml vin rosu, -1 lingurita scortisoara, -2 linguri zahar

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Blat:



Untul il topim si il lasam la racit. Ciocolata o razuim pe razatoarea mare si o amestecam cu faina , praful de copt si scortisoara. Intr-un vas batem ouale impreuna cu zaharul, zaharul vanilat pana devin o spuma.



Adaugam in ouale batute parti din faina, unt si vin, omogenizand bine, adaugam pana cand terminam toate ingredientele. Turnam compozitia intr-o tava cu diametru de 20 cm si dam la cuptorul preincalzit pentru 35 minute.



Facem testul cu scobitoarea si oprim focul cand iese scobitoarea curata. Pana se raceste blatul facem reductia de vin pentru insiropat: punem la fiert vinul, zaharul si scortisoara si lasam sa fiarba cam 15 minute avand grija sa nu scada prea mult si sa se arda. Cand avem jumate din cantitatea pe care am pus-o la fiert oprim focul si lasam deoparte.



Pregatim crema: topim ciocolata cu 50 ml frisca si o lasam la racit. Cand este rece punem restul de frisca si batem cu mixerul pana se intareste. Asamblare:blatul rece il taiem ca sa obtinem 3 parti, asezam pe un platou prima parte de blat insiropam putin cu reductia de vin, punem crema si asezam deasupra a doua parte de blat, din nou reductie si crema. Deasupra punem ultima parte de blat si ornam.



Punem la frigider si servim rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu vin si crema de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • -250 gr faina
  • -4 oua
  • -50 gr ciocolata 70%cacao
  • -180 gr unt
  • -180 gr zahar
  • -1 zahar vanilat
  • -1praf de copt
  • -1 lingurita scortisoara
  • -200ml vin rosu
  • Crema:
  • -200 gr ciocolata alba
  • -200 ml frsica
  • Reductia de vin :
  • -250 ml vin rosu
  • -1 lingurita scortisoara
  • -2 linguri zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

50 voturi    16 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Gateau du chocholat