autor:

gicuta

» » Torturi

Tort de Anul Nou

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 ianuarie 2016

Ingrediente
Blat:, 3 oua, 100 g zahar, 150 g faina, 30 g cacao, 70 ml apa, 50 ml ulei, o lingutita praf de copt, esenta de rom, un praf de sare, Mousse de ciocolata alba:, 300 g ciocolata alba, 300 ml frisca lichida, o lingurita gelatina, 4 linguri de apa, Mousse de ciocolata neagra, 200 g ciocolata 5o% cacao, 100 g ciocolata cu lapte, 300 ml frisca lichida, o linguita gelatina, 4 linguri apa, Banda de ciocolata:, 100 g ciocolata 50% cacao, 100 g ciocolata cu lapte, 75 g unt, o lingura frisca, plastic de ambalat cu bule

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

12 voturi

Mod de preparare

Blat:
Turnam apa clocotita peste cacao si amestecam pana la omogenizare si lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul treptat si batem pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Peste galbenusuri adaugam in fir subtire uleiul, esenta de rom si la urma compozitia de cacao. Adaugam galbenusurile peste bezea amestecand incet cu o spatula si la urma incorporam faina amestecata cu praful de copt.Turnam compozitia intr-o forma rotunda(eu am folosit o cratita) cu diametrul de 20 cm si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 25 min. Facem testul cu scobitoarea
Mousse de ciocolata alba.
Punem gelatina la hidratat in cele 4 linguri de apa rece pentru 10 minute.Ciocolata o rupem bucatele si o amestecam cu 100 ml frisca lichida, o punem pe foc si o lasam doar cat sa se topeasca, amestecand continuu.Topim gelatina hidratata la foc mic cateva secunde fara sa fiarba, apoi o adaugam in ciocolata si amestecam bine O lasam sa se raceasca apoi o amestecam cu restul de frisca batuta.
Mouss-ul de ciocolata neagra se prepara la fel ca cel de ciocolata alba.
Banda de ciocolata (o vom pregati dupa ce vom rasturna tortul pe platou):
Rupem ciocolata bucatele si o topim impreuna cu untul si frisca pe baie de aburi. Cand se raceste o turnam pe fasia de plastic taiata la dimensiunea tortului .O lasam sa se intareasca putin,apoi o infasuram in jurul tortului.

Asamblare:
Imbracam o forma de tort cu diametrul de 18 cm cu o punga de plastic ( folie alimentara) ,turnam primul strat de mousse cu ciocolata alba . Nivelam bine si dam forma zece minute la congelator, timp in care preparam mousse-ul de ciocolata neagra.
Scoatem forma din congelator si turnam mousse-ul de ciocolata neagra, nivelam bine si asezam blatul racit, apasam bine si-l insiropam cu cateva linguri de cafea indulcita. Dam forma la frigider pentru cel putin 3 ore, dupa care rasturnam tortul pe un platou apoi il infasuram cu banda de ciocolata .Dam din nou tortul la frigider cel putin 30 de minute dupa care scoatem usor banda de plastic si ornam tortul dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de Anul Nou" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu nuca

Tort cu nuca

Pregatim blatul: Eu am facut un singur blat si l-am taiat in 3 bucati, mi-a fost mai usor. Separam

22 voturi    25 comentarii
2h
Torturi
Tort de ciocolată pentru măicuţa

Tort de ciocolată pentru măicuţa

Se face un blat care se coace într-o tava rotundă, unsă şi tapetata cu făină. Se lasa la răcit

27 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

12 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 150 g faina
  • 30 g cacao
  • 70 ml apa
  • 50 ml ulei
  • o lingutita praf de copt
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • Mousse de ciocolata alba:
  • 300 g ciocolata alba
  • 300 ml frisca lichida
  • o lingurita gelatina
  • 4 linguri de apa
  • Mousse de ciocolata neagra
  • 200 g ciocolata 5o% cacao
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 300 ml frisca lichida
  • o linguita gelatina
  • 4 linguri apa
  • Banda de ciocolata:
  • 100 g ciocolata 50% cacao
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 75 g unt
  • o lingura frisca
  • plastic de ambalat cu bule

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

11 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

14 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort Amandina