Tort de biscuiti cu ciocolata, halva si esenta de rom

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort de biscuiti cu ciocolata, halva si esenta de rom

Ingrediente

  • -Biscuti Pettite Beurre (1 kg)
  • -Budinca cu gust de cicolata (2 pliculete)
  • -Esenta de rom (eu am folosit o fiola de 2 ml)
  • -1 lintru lapte pentru prepararea budincilor
  • -200-300 g halva cu alune maruntite (din comert eu am folosit)
  • -apa (200 ml)
  • -aprox. 4-5 linguri zahar pentru prepararea siropului
  • -o ciocolata neagra cu alune intregi
  • -200 g smintina

Mod de preparare

Este un tort foarte rapid de gatit si foarte gustos. Preparam, mai intai, siropul in felul urmator: Cele 4-5 linguri de zahar le topim si stingem cu cei 200 ml apa. Se mai poate de inmuiat biscutii si in lapte dulce. Eu am facut de fiecare data cu sirop din zahar ars.

Budinca o preparam conform instructiunilor de pe plic si o lasam la racit, apoi adaugam in ea si esenta de rom si mestecam bine.

Dupa ce s-a racit de-a binelea siropul incepem aranjarea in straturi a biscuitilor, fiecare biscuit trecindu-l rapid prin sirop. Dupa ce am completat tot stratul cu biscuiti ungem cu budinca si radem si cite un pic de halva cu alune, si tot asa la fiecare strat. Pe ultimul strat am pus urmatorul amestec: smintina am pus-o intr-un vas la foc mic pana s-a incalzit de-a binelea, dupa care am pus ciocolata bucatele si am mestecat pana s-a topit. Am luat de pe foc si am lasat-o sa se racoreasca, apoi am pus-o pe ultimul strat, iar nucile le-am folosit ca decor. Si fiindca mi-a mai ramas ceva halva am folosit-o pentru decorarea partilor tortului. L-am dat peste noapte la frigider.

Pofta buna !

P.S. S-a primit mare tortul, daca doriti mai mic folositi 0,5 kg biscuiti si o budinca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor