Este un tort foarte rapid de gatit si foarte gustos. Preparam, mai intai, siropul in felul urmator: Cele 4-5 linguri de zahar le topim si stingem cu cei 200 ml apa. Se mai poate de inmuiat biscutii si in lapte dulce. Eu am facut de fiecare data cu sirop din zahar ars.
Budinca o preparam conform instructiunilor de pe plic si o lasam la racit, apoi adaugam in ea si esenta de rom si mestecam bine.
Dupa ce s-a racit de-a binelea siropul incepem aranjarea in straturi a biscuitilor, fiecare biscuit trecindu-l rapid prin sirop. Dupa ce am completat tot stratul cu biscuiti ungem cu budinca si radem si cite un pic de halva cu alune, si tot asa la fiecare strat. Pe ultimul strat am pus urmatorul amestec: smintina am pus-o intr-un vas la foc mic pana s-a incalzit de-a binelea, dupa care am pus ciocolata bucatele si am mestecat pana s-a topit. Am luat de pe foc si am lasat-o sa se racoreasca, apoi am pus-o pe ultimul strat, iar nucile le-am folosit ca decor. Si fiindca mi-a mai ramas ceva halva am folosit-o pentru decorarea partilor tortului. L-am dat peste noapte la frigider.
Pofta buna !
P.S. S-a primit mare tortul, daca doriti mai mic folositi 0,5 kg biscuiti si o budinca.
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii