autor:

kati09

» » Torturi

Tort de branza in doua culori

Autor: kati09 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kati09 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 ianuarie 2010

Ingrediente
Pentru aluat: - 300 g faina, - 2 lingurite praf de copt, - 150 g zahar, - 1 plic zahar vanilinat, - 2 oua, - 200 g unt, - 1 lingura alune macinate (optional), - 1 lingura cacao, Pentru umplutura: - 300 g unt, - 750 g branza de vaci, - 3 oua, - 150 g zahar, - 1 plic zahar vanilinat, - 1 plic praf de budinca de vanilie, - 1 plic praf de budinca de ciocolata

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron se amesteca faina cu praf de copt. Se inglobeaza zahar tos, zahar vanilinat, oua si unt. Se unge cu margarina o forma de tort, cu diametrul de 26 cm, si se presare alune macinate.
Se intinde o foaie din 3/4 din cantitatea de aluat, se asaza in forma si se ridica o margine. Restul de aluat se imparte in doua: in prima jumatate se inglobeaza cacao. Cele doua aluaturi se infasoara separat in folie transparenta si se dau la frigider.
Cuptorul se incinge la 180 C. Se topeste untul intr-o craticioara. Se amesteca branza cu ouale, zaharul tos si zaharul vanilinat. Se inglobeaza untul. Apoi compozitia se imparte in doua: in prima jumatate se inglobeaza praful de budinca de vanilie, in cealalta se inglobeaza praful de budinca de cacao. Din cele doua compozitii se spriteaza pe blat cercuri alternative, astfel incat sa apara forma de tinta.
Aluaturile de la frigider se modeleaza sub forma de rulouri mici, cu aprox. 1,5 cm diametru. Se taie bucatele si se asaza decorativ pe umplutura. Se coace prajitura la cuptor timp de cca 60 min.
Este un tort usor de preparat si foarte-foarte gustos Reteta este din Secretele bucatariei, nr 7/2007. In poza va arat mie cum mi-a iesit. Pofta buna pentru toti cei care decid sa-l pregateasca!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de branza in doua culori" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Se bate frisca si se da la rece.Laptele se pune la fiert cu zaharul,coaja de la o portocala.Cand

38 voturi    16 comentarii
1h
Torturi
Tort Diplomat special de sarbatori

Tort Diplomat special de sarbatori

 Se mixează gălbenuşurile, zahărul, făina până la omogenizare. Se adaugă laptele şi se

8 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Doina Rosca , 05 aprilie 2014

    in partea stinga sunt canitatile.../.

  • Fara foto

    Viorica Dieac , 05 aprilie 2014

    e fff bun

  • Fara foto

    Florentina Neculae , 05 aprilie 2014

    ori e blat de tort cu aluat turnat !!!????? ori e aluat de cozonac ??????????? ca zici ca intinzi prima foaie dar nu are nici drojdie!!!!!!! si are ingrediente de aluat turnat ca de blat ,cu praf de copt ,etc. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Fara foto

      Gustos Ro , 26 septembrie 2013

      in partea stinga sunt canitatile.../.

    • Fara foto

      Rotaru Papina , 24 septembrie 2013

      in partea stinga sunt canitatile.../.

    • Fara foto

      Marta , 24 septembrie 2013

      lateral stanga sunt cantitatile, pentru cine e curios...

    • Fara foto

      Lungu Teodora Gabriela , 24 septembrie 2013

      asta-i reteta?...fara cantitati fara alte explicatii....(branz,oua,unt,zahar? CIT??????????

    • Fara foto

      Aiana Aiana A , 23 septembrie 2013

      si pozele fazelor de preparare... sa pricepem cum se monteaza in forma ...?

    • Fara foto

      Elena Stoica , 23 septembrie 2013

      pacat ca nu l ai taiat sa vedem cum arata in interior

    • Fara foto

      Lumi Nick , 23 septembrie 2013

      mmmmmmmmmmmmm ce bun tre sa fie!!!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      Trebuie sa die delicios !!! Pacat ca nu ai pus mai multe poze cu modul de preparare....

    • Maria Lupean

      Maria Lupean (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      Interesant tortul tau dar ar fi fost de folos niste poze din timpul pregatiri sau macar taiat. Eh, e bine si asa.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Un deliciu...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat: - 300 g faina
  • - 2 lingurite praf de copt
  • - 150 g zahar
  • - 1 plic zahar vanilinat
  • - 2 oua
  • - 200 g unt
  • - 1 lingura alune macinate (optional)
  • - 1 lingura cacao
  • Pentru umplutura: - 300 g unt
  • - 750 g branza de vaci
  • - 3 oua
  • - 150 g zahar
  • - 1 plic zahar vanilinat
  • - 1 plic praf de budinca de vanilie
  • - 1 plic praf de budinca de ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de kati09
Prajitura cu umplutura de mere si crema de cocos

Prajitura cu umplutura de mere si crema de cocos

Preparam prima data unplutura de mere: curatam merele, le razuim si le punem la calit intr-o oala,

0 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu mac, branza si mere

Prajitura cu mac, branza si mere

Pentru blat se încălzeşte puţin laptele. Se cerne făina într-un castron şi se face o gropiţă

1 vot    3 comentarii
1h
Prajituri
Tarta cu doua umpluturi

Tarta cu doua umpluturi

Se zdrobeste cubul de drojdie si se amesteca cu 1/2 lingurita zahar, 1 lingura faina si 40 ml apa.

2 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Marta

lateral stanga sunt cantitatile, pentru cine e curios...

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu mousse de ciocolata si frisca