autor:

Dachman Laura

» » , , , , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive, Dulciuri diverse, Prajituri, Spume si creme dulci, Torturi

Tort de branza si iaurt cu vanilie

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 octombrie 2009

Ingrediente
Pentru baza, •200 gr biscuiti simpli, •50 gr alune de padure, macinate, •150 gr unt, topit, Pentru umplutura, •1 kg branza de vaca, •200 gr zahar brun pudra, •3 linguri faina, •2 lingurite esenta de vanilie, •3 oua, •500 gr iaurt gras, •semintele rase de la 1 pastaie de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

14 voturi

Mod de preparare

1. Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Sfarama biscuitii, apoi amesteca-i cu alunele macinate.Adauga untul topit si pune compozitia obtinuta intr-o tava de copt rotunda si apas-o usor.Da baza la copt 10 minute.
2. Intre timp prepara umplutura.Amesteca iaurtul cu semintele de vanilie. Amesteca bine branza cu zaharul, faina, vanilia , ouale si 300 gr iaurt.Torna amestecul obtinut in tava si da prajitura la copt 10 minute la 180ᵒC, apoi mai las-o 30-40 minute la 140ᵒC.Cand va fi gata, umplutura va fi inca usor moale si se va misca daca o vei scutura.
3. Intinde deasupra restul de iaurt si da prajitura la copt inca 2 minute.Opreste cuptorul si lasa prajitura sa se raceasca in cuptor.

:) Pentru mai multe retete noi vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de branza si iaurt cu vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata amaruie si rom

Tort de ciocolata amaruie si rom

1) - Blatul: Separam albusul de galbenus de la oua. In albusuri bagam un varf de cutit de sare si

2 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Torturi
TORT INIMIOARA VALENTINE´S DAY

TORT INIMIOARA VALENTINE´S DAY

Am taiat blatul in forma de inimioara,l-am impartit in doua,l-am insiropat si l-am lasat sa se raceasca.

21 voturi    8 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

    O combinatie interesanta.Imi place...si parca ii simt gustul fin...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

    Arata minunat!!!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2010

    arata ft bine!

    • Maria Lupean

      Maria Lupean (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2009

      Hmmmm, ispititor....congrats!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      Cred ca are un gust super.Salvez si eu reteta.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      Felicitari! Adevarat,toate retetele Laurei sunt foarte tentante.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

      Am salvat reteta ! Ca toate retetele Laurei de altfel !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

      Felicitari din toate punctele de vedere!!!

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2009

      Imi place ca are branza si iaurt.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

      Imi place cum arata si e foarte gustoasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

14 voturi

Ingrediente

  • Pentru baza
  • •200 gr biscuiti simpli
  • •50 gr alune de padure
  • macinate
  • •150 gr unt
  • topit
  • Pentru umplutura
  • •1 kg branza de vaca
  • •200 gr zahar brun pudra
  • •3 linguri faina
  • •2 lingurite esenta de vanilie
  • •3 oua
  • •500 gr iaurt gras
  • •semintele rase de la 1 pastaie de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

mirey (Chef de cuisine)

O combinatie interesanta.Imi place...si parca ii simt gustul fin...

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Iisus Hristos pe cruce