Tort de branza si iaurt cu vanilie

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Tort de branza si iaurt cu vanilie

Ingrediente

  • Pentru baza
  • • 200 gr biscuiti simpli
  • • 50 gr alune de padure, macinate
  • • 150 gr unt, topit
  • Pentru umplutura
  • • 1 kg branza de vaca
  • • 200 gr zahar brun pudra
  • • 3 linguri faina
  • • 2 lingurite esenta de vanilie
  • • 3 oua
  • • 500 gr iaurt gras
  • • semintele rase de la 1 pastaie de vanilie

Mod de preparare

1. Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Sfarama biscuitii, apoi amesteca-i cu alunele macinate.Adauga untul topit si pune compozitia obtinuta intr-o tava de copt rotunda si apas-o usor.Da baza la copt 10 minute.

2. Intre timp prepara umplutura.Amesteca iaurtul cu semintele de vanilie. Amesteca bine branza cu zaharul, faina, vanilia , ouale si 300 gr iaurt.Torna amestecul obtinut in tava si da prajitura la copt 10 minute la 180ᵒC, apoi mai las-o 30-40 minute la 140ᵒC.Cand va fi gata, umplutura va fi inca usor moale si se va misca daca o vei scutura.

3. Intinde deasupra restul de iaurt si da prajitura la copt inca 2 minute.Opreste cuptorul si lasa prajitura sa se raceasca in cuptor.

:) Pentru mai multe retete noi vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pizza bread

Pizza bread

Pizza bread
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Ciorbă de crap
Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor