autor:

» » , Prajituri, Torturi

Tort de cappuccino

Autor: Adina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 decembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 decembrie 2012

Ingrediente
Ingrediente blat:, , 250 g unt,, 250 g zahar brun, 300 g faina, 1 plic praf de copt, 4 oua batute usor, 50 g nuci macinate, 200 ml ness,racit, , Pentru crema:, , 500 g mascarpone, 2 linguri zahar brun, 2 linguri ness(lichid), cacao pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare blat:

Incalzim cuptorul la 180 de grade.
Se unge cu unt o forma de tort cu diametrul de 26 cm.
Cu mixerul amestecam untul cu zaharul pana devin crema;adaugam faina cernuta,ouale si praful de copt.Rezulta o compozitie moale si galbuie.Se adauga si nucile plus jumatate din cafea,amestecand incontinuu sa se omogenizeze.Turnam aluatul in forma si dam la cuptor pentru 30 de minute pana cand este rumen si crescut.
Se lasa blatul in forma inca 5 minute inainte de a fi scos din forma.
cafeaua ramasa se indulceste cu 2-3 linguri de zahar si se stropeste blatul,taiat in doua felii, cu 4-5 linguri de cafea.
Oprim 2 linguri de cafea pentru crema!

Eu am taiat blatul in cerculete mai mici si am facut pentru musafirii mei, mini tortulete !:)
Crema:

Se pun intr-un bol mascarpone,zaharul brun si cele doua linguri de cafea indulcita(foto jos).Se mixeaza bine.
Cu 3/4 din aceasta crema fina se unge blatul si se acopera cu cealalta felie de tort.Acoperim cu crema ramasa si pudram cu cacao.
Este un tort exceptional de gustos.Crema fina de mascarpone si ness,il desavarseste!

Pofta buna!

Sarbatori fericite!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de cappuccino" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu nuca si cappuccino

Tort cu nuca si cappuccino

Separam ouale. Albusurile le punem in bolul cel mare (bol in care vom prepara compozitia blatului)

1 vot    3 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort de branza cu ciocolata si cappuccino

Tort de branza cu ciocolata si cappuccino

1. Se incalzeste cuptorul la 160ᵒC.Se unge cu putin ulei o tava rotunda de 23 cm. 2. Se amesteca

8 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 250 g unt,
  • 250 g zahar brun
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 4 oua batute usor
  • 50 g nuci macinate
  • 200 ml ness,racit
  • Pentru crema:
  • 500 g mascarpone
  • 2 linguri zahar brun
  • 2 linguri ness(lichid)
  • cacao pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Adina
Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Se spala foarte bine carnea si se pune la fiert in 3-4 litri de apa .Se mai adauga apa fiarta pe

1 vot    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Spaghete cu carne

Spaghete cu carne

Prima data punem carnea la fiert iar apoi o maruntim la robot sau de mana. Tocam ceapa si zdrobim

4 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Flanc cu capsuni

Flanc cu capsuni

Crema: Punem laptele la incalzit impreuna cu vanilia .Frecam galbenusurile cu zahar, amidon si

0 voturi    2 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu aroma de vanilie Cheesecake cu aroma de vanilie

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort ,,Teren de fotbal''