autor:

Blogul lui Haplea

» » Torturi

Tort de caramel

Autor: Blogul lui Haplea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Blogul lui Haplea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 iulie 2010

Ingrediente
- un blat de cacao, , Pentru cremă:, - 3 ouă, - 10 linguri de zahăr, - 200 ml de lapte, - 250 ml de frişcă, - 10 gr gelatină, - o lingură de făină, - zahăr vanilat, , Pentru însiroparea blatului:, - 2 linguriţe de zahăr, - esenţă de rom, - apă, Pentru glazură:, - 100 ml de frişcă lichidă, - 6 linguri de zahăr, - 100 gr de unt

Dificultate: Medie Timp: 2h 15 min

2 voturi

Mod de preparare

- preparăm mai întâi crema. Punem zahărul pe foc până se caramelizează . Adăugăm laptele fierbinte amestecând rapid

- între timp frecăm gălbenuşurile cu făina, iar peste ele adăugăm compoziţia de caramel . Amestecăm continuu şi uniform, pe foc, până obţinem o cremă

- dizolvăm gelatina în apă, conform instrucţiunilor de pe ambalaj . O adăugăm peste crema caramel şi amestecăm pe foc încă două minute şi obţinem o cremă mai consistentă

- batem albuşurile spumă . Preparăm şi frişca lichidă . Amestecăm (cu o lingură de lemn, cu mişcări lente, de jos în sus) crema, albuşurile şi frişca . Obţinem astfel crema propriu-zisă

- siropul se face simplu. Punem pe foc o ceaşcă de apă, cu două linguriţe de zahăr şi puţină esenţă de rom. Ţinem pe foc până se dizolvă zahărul. Însiropăm prima foaie de blat , peste care întindem jumătate din cremă . Punem deasupra cea de-a doua foaie de blat şi repetăm operaţiunea. Apoi punem ultima foaie de blat. . Este bine să nu însiropăm şi a treia foaie de blat, ca să se prindă mai bine glazura.

- facem glazura. Punem zahărul la caramelizat, ca în cazul cremei . Adăugăm frişca lichidă , iar apoi untul . Luăm glazura de pe foc şi o lăsăm la răcit câteva ore.

- întindem glazura peste ultima foaie de blat de tort

- lăsăm la frigider peste noapte.



Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu crema caramel

Tort cu crema caramel

4 galbenusuri se freaca cu patru linguri de zahar pina devine o crema spumoasa. Se pune apoi pe bain

5 voturi    1 comentariu
1h
Torturi
Tort cu ciocolata si caramel

Tort cu ciocolata si caramel

1. Pentru a prepara Dulce de Leche, se pune laptele condensat intr-un borcan cu capac si se inchide

13 voturi    10 comentarii
3h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 august 2010

    O bunatate !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 august 2010

    O bunatate !

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

    Arata bine si cred ca este si tare bun.

Dificultate

Medie

Timp

2h 15 min

2 voturi

Ingrediente

  • - un blat de cacao
  • Pentru cremă:
  • - 3 ouă
  • - 10 linguri de zahăr
  • - 200 ml de lapte
  • - 250 ml de frişcă
  • - 10 gr gelatină
  • - o lingură de făină
  • - zahăr vanilat
  • Pentru însiroparea blatului:
  • - 2 linguriţe de zahăr
  • - esenţă de rom
  • - apă
  • Pentru glazură:
  • - 100 ml de frişcă lichidă
  • - 6 linguri de zahăr
  • - 100 gr de unt

Raporteaza reteta

Retete
de Blogul lui Haplea
Supă cremă de roşii

Supă cremă de roşii

Se curăţă şi se taie legumele. Punem apa şi uleiul într-o oală, la fiert, în care adăugăm

1 vot    3 comentarii
50 min
Spume si creme dulci
Pateuri cu ciocolata si alune

Pateuri cu ciocolata si alune

- tăiem foaia de aluat în 12 dreptunghiuri - punem în mijlocul fiecărui dreptunghi câte o

3 voturi    5 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat cu zmeura si afine

Tort diplomat cu zmeura si afine

- facem 2 plicuri de frişcă cu 300 ml de lapte, conform instrucţiunilor de pe ambalaj - tăiem

1 vot    2 comentarii
2h 10 min
Torturi

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu fructe de padure Tort cu fructe de padure

Se spala fructele de padure si se lasa sa se scurga. Branza mascarpone se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Intr-un alt

0 voturi    0 comentarii
30 min
Torturi
Tort cu inimioare glazurate cu ciocolata