Tort de ciocolata

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Tort de ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • 250 g faina
  • 50g cacao
  • 250 ml de lapte
  • 1 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 plic de zahar vanilat
  • un varf de lingurita de sare
  • un varf de lingurita de bicarbonat
  • 100 ml de ulei
  • crema de ciocolata:
  • 4 buc ciocolata (poiana, laura, orice tip de ciocolata)
  • 2 linguri de margarina sau unt

Mod de preparare

Pentru blat se pun intr-un castron toate ingredientele de mai sus si se se mixeaza pana se omogenizeaza.

Compozitia se pune la cuptor in tava rotunda unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se lasa la cuptor cca 40 min.

Crema:

Ciocolata se topeste la bain-marie si se adauga margarina/untul se amesteca bine pana se omogenizeaza.

Blatul se taie in 2 sau in 3 felii pe orizontala in functie de cat de pufos este blatul si fiecare parte se insiropeaza cu un compot de capsuni (sau daca nu, un sirop facut din apa si zahar) se adauga glazura de ciocolata si se orneaza cu capsuni sau orice tip de fructe aveti prin casa ( caise, cirese, portocale)

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise