Reteta postata pe: 24 aprilie 2010
Ingrediente
Pentru blat: 4 linguri de faina, 4 oua, 4 linguri de zahar, 2 linguri cacao, 1 plic praf de copt Pentru crema de ciocolata: 200g unt, 150g zahar, 4 linguri cacao, 5 linguri apa, 1 esenta de rom Pentru decor: 1 pachet piscoturi, 1 plic praf de budinca de capsuni,500ml lapte, 50g ciocolata razuita
Dificultate: Medie | Timp: 2h
Mod de preparare
Blatul se prepara astfel: se bat galbenusurile cu doua linguri de zahar pana se obtine o crema; se adauga apoi faina cernuta cu praful de copt si cacaoa iar la final se incorporeaza albusurile batute spuma tare impreuna cu restul de zahar. Se toarna compozitia intr-o forma de tort si se da la cuptor pentru 30 minute. Se lasa sa se raceasca si apoi se taie in doua pe orizontala. Crema se prepara astfel: se amesteca apa cu zaharul, esenta de rom si cacaoa si se pe baie de aburi pana se ingroasa bine, aproximativ 30 minute. Se lasa sa se raceasca si apoi se adauga untul moale, se amesteca bine si se lasa la frigider cam 1 ora. Se pune crema de ciocolata intre cele 2 foi de tort, se rup piscoturile pe jumatate si se aseaza de jur imprejurul tortului. Pentru a se fixa mai bine se formeaza din folie de aluminiu un brau cu care se imbraca tortul pe laterala pana ce acesta se raceste bine si piscoturile nu mai cad. Se prepara budinca conform instructiunilor de pe pachet, se lasa putin la racit si apoi se toarna usor peste tort. Se da la frigider sa se raceasca,se scoate folia de aluminiu, dupa care se presara pe deasupra ciocolata razuita si se tine la rece pana in momentul servirii. Se pot folosi si capsuni ca decor, doar ca eu nu am gasit pentru acest tort.Dupa preferinta, se poate presara si putina scortisoara deasupra, peste ciocolata razuita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un
review
Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)
7 voturi
6 comentarii
1h 30 min
Mod de preparare pentru blat:
Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 01 mai 2010
Multumesc mult!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010
Foarte bun, frumos!
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010
Delicios de tot. Nota 10
Adina (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010
Un deliciu!
mirey (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010
O reteta simpla si gustoasa!
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010
Simplu si f.bun!buna ideea cu folia de aluminiu
Alice85 (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010
Foarte bun si gustos.
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010
Arata bine si cred ca e foarte gustos.
violette (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010
Apetisant.....
diana (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010
suna bine reteta....
Estera Flori (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010
arata bine merita incercat.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010
Tare gustos...
joly-gina (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010
bun si gustos!
lucica mihaila (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010
Foarte bun! il voi incerca si eu.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010
Bun, gustos.
mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010
asa arata initial