Tort de ciocolata

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort de ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat: 4 linguri de faina
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt Pentru crema de ciocolata: 200g unt
  • 150g zahar
  • 4 linguri cacao
  • 5 linguri apa
  • 1 esenta de rom Pentru decor: 1 pachet piscoturi
  • 1 plic praf de budinca de capsuni
  • 500ml lapte
  • 50g ciocolata razuita

Mod de preparare

Blatul se prepara astfel: se bat galbenusurile cu doua linguri de zahar pana se obtine o crema; se adauga apoi faina cernuta cu praful de copt si cacaoa iar la final se incorporeaza albusurile batute spuma tare impreuna cu restul de zahar. Se toarna compozitia intr-o forma de tort si se da la cuptor pentru 30 minute. Se lasa sa se raceasca si apoi se taie in doua pe orizontala. Crema se prepara astfel: se amesteca apa cu zaharul, esenta de rom si cacaoa si se pe baie de aburi pana se ingroasa bine, aproximativ 30 minute. Se lasa sa se raceasca si apoi se adauga untul moale, se amesteca bine si se lasa la frigider cam 1 ora. Se pune crema de ciocolata intre cele 2 foi de tort, se rup piscoturile pe jumatate si se aseaza de jur imprejurul tortului. Pentru a se fixa mai bine se formeaza din folie de aluminiu un brau cu care se imbraca tortul pe laterala pana ce acesta se raceste bine si piscoturile nu mai cad. Se prepara budinca conform instructiunilor de pe pachet, se lasa putin la racit si apoi se toarna usor peste tort. Se da la frigider sa se raceasca,se scoate folia de aluminiu, dupa care se presara pe deasupra ciocolata razuita si se tine la rece pana in momentul servirii. Se pot folosi si capsuni ca decor, doar ca eu nu am gasit pentru acest tort.Dupa preferinta, se poate presara si putina scortisoara deasupra, peste ciocolata razuita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise