autor:

Antonina

» » Torturi

Tort de ciocolata

Autor: Antonina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Antonina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 februarie 2011

Ingrediente
Pentru blat:, - 250 g unt la temperatura camerei, - 300 g ciocolata neagra dulce, - 50 g zahar brun, - 5 linguri zahar alb, - 3 oua, - 7 linguri faina, - 100 g fructe uscate, - 120 g alune crude si nesarate, - 150 g ciocolata alba, - 1 plic praf de copt, - 50 ml Brandy, - 1 plic cappuccino, - 1 lingurita rasa cu ness, - 2 plicuri esenta vanilie Finesse, Pentru glazura:, - 150 g ciocolata alba, - 50 g unt, - 1 lingurita ness, - 1 varf cutit colorant alimentar portocaliu

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

13 voturi

Mod de preparare

Se topeste, la foc mic, ciocolata neagra si untul. Se adauga apoi zaharul, pana se topeste si acesta. Separat se bat ouale cu 2 linguri faina, care se incorporeaza mai apoi in compozitie. Se mai tine vasul pe foc inca 3 minute si apoi se stinge focul. Se taie bucati fructele uscate si se marunteste ciocolata alba. Alunele se prajesc si se macina. Se adauga in ciocolata topita alunele, fructele, ciocolata alba, restul de faina, Brandy-ul, esenta de vanilie, praful de copt, ness-ul si cappuccino. Se tapeteaza o tava de tort, cu diametrul de 26 cm, se toarna compozitia si se da la cuptor pentru 45 minute la 180 grade.
Preparare glazura:
Se topeste ciocolata alba si untul. Se adauga ness-ul si colorantul alimentar (daca doriti putina culoare; poate fi omis). Se toarna asa calda peste tortul racit in prealabil.
E un tort indraznet, cu multa personalitate, ce te surprinde de la o zi la alta prin consistenta si savoare. Se serveste alaturi de un ceai de menta proaspata si lime, cu gheata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort deliciu de ciocolata si frisca

Tort deliciu de ciocolata si frisca

1.Macina biscuitii si amesteca-i cu untul topit. Tapeteaza o forma de tort demontabila cu compozitia

5 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
Tort cu ganache de ciocolata, mascarpone si mandarine

Tort cu ganache de ciocolata, mascarpone si mandarine

Blatul: Puteti pregati blatul o data sau sa coaceti doua foi, rand pe rand. Eu coc foile pe rand

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Antonina

    Antonina (Chef de cuisine) , 14 februarie 2011

    Va multumesc pentru primire si pentru felicitari.. Intr-adevar e o reteta ce merita incercata.. Are un gust aparte.. Mai multe detalii gasiti pe www.dulcegarii-culinare.blogspot.com

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

    Bun venit printere gustosi/toase ! Reteta este grozava ! imi place foarte mult atat continutul cat si produsul finit. Am salvat-o si cu siguranta am s-o incerc. Felicitari !

  • Antonina

    Antonina (Chef de cuisine) , 10 februarie 2011

    Va multumesc frumos. Ai dreptate Adelina, e hipercaloric, dar o feliuta nu face rau nimaniu...;)

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 10 februarie 2011

      Delicios si frumos.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

      Arata ft bine!Felicitari

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

      Delicios.

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

      Delicios şi supercaloric.

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

      hmmmmm.....ce deliciu! Bravo!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

13 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • - 250 g unt la temperatura camerei
  • - 300 g ciocolata neagra dulce
  • - 50 g zahar brun
  • - 5 linguri zahar alb
  • - 3 oua
  • - 7 linguri faina
  • - 100 g fructe uscate
  • - 120 g alune crude si nesarate
  • - 150 g ciocolata alba
  • - 1 plic praf de copt
  • - 50 ml Brandy
  • - 1 plic cappuccino
  • - 1 lingurita rasa cu ness
  • - 2 plicuri esenta vanilie Finesse
  • Pentru glazura:
  • - 150 g ciocolata alba
  • - 50 g unt
  • - 1 lingurita ness
  • - 1 varf cutit colorant alimentar portocaliu

Raporteaza reteta

Retete
de Antonina
Tiramisu cu iz de castane

Tiramisu cu iz de castane

Pregatire crema: Galbenusurile se bat spuma cu zaharul. Separat se mixeaza frisca lichida. Apoi

5 voturi    5 comentarii
40 min
Prajituri
Saratele cu branza

Saratele cu branza

Pui ingredientele intr-un vas, in ordinea precizata in lista, si te faci ca amesteci bine... apoi

8 voturi    3 comentarii
1h 45 min
Aperitive cu brinza
Guacamole

Guacamole

Am taiat avocado-ul pe din doua, i-am dat una-n cap samburelui, pe care l-am eliminat cu cutitul

4 voturi    2 comentarii
10 min
Aperitive

Antonina (Chef de cuisine)

Va multumesc pentru primire si pentru felicitari.. Intr-adevar e o reteta ce merita incercata.. Are un gust aparte.. Mai multe detalii gasiti pe www.dulcegarii-culinare.blogspot.com

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu punch, vanilie si coktail de fructe