autor:

Alice85

» » Torturi

Tort de ciocolata

Autor: Alice85 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 13 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice85 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 13 martie 2009

Ingrediente
ingrediente pentru blat:, -2 oua , -55 g zahar, -25 g faina, -25 g cacao, ingrediente pentru crema:, -250 g ciocolata pentru prajituri, -600 ml smintina, -1 plic de flan Royal (plicul este pentru a face crema de zahar ars individual care se face cu lapte si preful din plic)pt 4 persoane, -50 g de avellanas.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

25 voturi

Mod de preparare

Prepararea blatului:

1- punem cuptorul la incalzit la 170 grade, caldura sus si jos .

2- batem ouale si zaharul (este preferabil cu robotul) pana ce se obtine o culoare albuie.

3- incorporam faina si cacaua si invirtim usurel pina ce se incorpora toate ingredientele bine.

4- punem compozitia intr-o forma, o ungem cu ulei si bagam la cuptor 8 minute.

5- lasam sa se raceasca.

Prepararea cremei:

1-pisam cu aparatul ce avem la indemina fructele uscate.daca nu avem nici-unul pisam cu pisalogul pina ce se fac praf.

2-punem ciocolata la topit in cuptorul cu microounde la putere mica pentru a se topi bine si pentru a nu se arde.

3-intr-o craticioara punem smintina si plicul de flan Royal. Cand s-a incalzit turnam ciocolata si avellanele (fructele uscate)si invirtim cu telu pentru a nu se lipii pe fundul cratitei. Va fi gata cind vedem ca compozitia incepe sa se ingroase si rupe a fierbe. Luam de pe foc si adaugam compozitia peste blat 4- Asteptam un timp si bagam tortul la frigider un minim 4 ore - dar este se mai bine -de pe o zi pe alta- Este usor de facut si foarte bun.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata alba cu un nor de frisca si capsuni

Tort de ciocolata alba cu un nor de frisca si capsuni

1. Pentru aluat, incalzeste cuptorul la 180° si pune foaie de copt pe fundul unei tavi rotunde si

11 voturi    13 comentarii
1h 15 min
Torturi
Tort cu ciocolata si capsuni

Tort cu ciocolata si capsuni

Preparare blat: Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile bine cu un praf de sare. Fierbem

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 19 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Irina Popovici , 20 octombrie 2013

    Am descoperit ca dr. Oetker are printre produsele sale "Crema de zahar ars". Daca in reteta scrie ca "flan Royal" este pentru crema de zahar ars, asta ar putea fi ingredientul minune. Oricum, in engleza flan=tarta cu fructe.

  • Fara foto

    Irina Popovici , 20 octombrie 2013

    Slava goagalului!!! Avellanas inseamna alune (vezi wikipedia), iar acel plic de flan, din cate mi-am dat seama din imaginile de la google, ar putea fi inlocuit cu gelatina. Eu sunt din Romania si nu am vazut in magazine "flan Royal". Daca vede cineva il rog sa indice locul impricinat (eventual si pretul) pentru a putea fi luat cu asalt de catre pofticiosi. Multumesc.

  • Fara foto

    Valentin Emmy Dionisie , 20 octombrie 2013

    YUMMY YAMMY YAM YAM YAM

    • Fara foto

      Mariana Dan , 20 octombrie 2013

      eu sunt in Sud Africa si nu gasesc ingredientele de acolo puteti sa mi sugerati inlocuitor ceva ca asa mi place cum arata poza si as vrea sa intru in posesia retetei multumesc

    • Fara foto

      Ovidiu Botei , 06 iulie 2013

      Am descoperit ca dr. Oetker are printre produsele sale "Crema de zahar ars". Daca in reteta scrie ca "flan Royal" este pentru crema de zahar ars, asta ar putea fi ingredientul minune. Oricum, in engleza flan=tarta cu fructe.

    • Fara foto

      Udrea Magdalena , 06 iulie 2013

      Lasa-ma bre ca m-ai naucit!

    • Fara foto

      Hilde Natu , 04 iulie 2013

      ca sa uiti limba romana trebuie mai intai sa o inveti......

    • Fara foto

      Ovidiu Botei , 04 iulie 2013

      Stai asa, sa nu acuzam! Poate articolul este scris de copilul doamnei si acesta a invatat ieri sa scrie...... WTF! Romania TREZESTE-TE!

    • Fara foto

      Oros Oana , 03 iulie 2013

      molde= ce? nu vreau sa fiu rea, dar daca tot dati o reteta......macar sa fie pe intelesul tuturor......... se mai uita limba romana, e drept.........

    • Fara foto

      Liliana Petrescu , 03 iulie 2013

      Arata super....

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2009

      Delicioasa........

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2009

      Cred ca este un deliciu...

    • Fara foto

      ALINA , 25 iunie 2009

      Mersi pt comentarii fetelor, intr-adevar arata foarte bine si va spun ca nu e de la cofetarie, incercati sa o faceti, iese delicioasa, salutari.

    • Fara foto

      czompa nadia , 23 iunie 2009

      Foarte aratoasa prajitura, o voi incerca sa vad daca-mi iese si mie asa perfecta (parca-i de la cofetarie).

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009

      Foarte bine arata!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009

      Chiar arata bine...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 iunie 2009

      Felicitari!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 iunie 2009

      Felicitari!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 iunie 2009

      Arata foarte bine, dar parca e prea perfect.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

25 voturi

Ingrediente

  • ingrediente pentru blat:
  • -2 oua
  • -55 g zahar
  • -25 g faina
  • -25 g cacao
  • ingrediente pentru crema:
  • -250 g ciocolata pentru prajituri
  • -600 ml smintina
  • -1 plic de flan Royal (plicul este pentru a face crema de zahar ars individual care se face cu lapte si preful din plic)pt 4 persoane
  • -50 g de avellanas.

Raporteaza reteta

Retete
de Alice85
Empanada de ton

Empanada de ton

Scoatem foile din congelator si lasam 10 min sa se dezghete. Intre timp, punem cuptorul la 180 de

12 voturi    2 comentarii
25 min
Paste si pizza
Tocino de cielo

Tocino de cielo

Se fierbe apa cu zaharul, zaharul vanilat si lamiia pina ce se ingrosa (se fierbe cam vreo 15 min)

120 voturi    32 comentarii
30 min
Spume si creme dulci
Salata de vinete

Salata de vinete

Se pun vinetele la cuptorul incins la 210 grade sus si jos cca 30 de minute . Dupa care se scot

17 voturi    9 comentarii
35 min
Salate reci

Liliana Petrescu

Arata super....

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Mascota