Prepararea blatului:
1- punem cuptorul la incalzit la 170 grade, caldura sus si jos .
2- batem ouale si zaharul (este preferabil cu robotul) pana ce se obtine o culoare albuie.
3- incorporam faina si cacaua si invirtim usurel pina ce se incorpora toate ingredientele bine.
4- punem compozitia intr-o forma, o ungem cu ulei si bagam la cuptor 8 minute.
5- lasam sa se raceasca.
Prepararea cremei:
1-pisam cu aparatul ce avem la indemina fructele uscate.daca nu avem nici-unul pisam cu pisalogul pina ce se fac praf.
2-punem ciocolata la topit in cuptorul cu microounde la putere mica pentru a se topi bine si pentru a nu se arde.
3-intr-o craticioara punem smintina si plicul de flan Royal. Cand s-a incalzit turnam ciocolata si avellanele (fructele uscate)si invirtim cu telu pentru a nu se lipii pe fundul cratitei. Va fi gata cind vedem ca compozitia incepe sa se ingroase si rupe a fierbe. Luam de pe foc si adaugam compozitia peste blat 4- Asteptam un timp si bagam tortul la frigider un minim 4 ore - dar este se mai bine -de pe o zi pe alta- Este usor de facut si foarte bun.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii