autor:

Alice85

» » Torturi

Tort de ciocolata

Autor: Alice85 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 13 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice85 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 13 martie 2009

Ingrediente
ingrediente pentru blat:, -2 oua , -55 g zahar, -25 g faina, -25 g cacao, ingrediente pentru crema:, -250 g ciocolata pentru prajituri, -600 ml smintina, -1 plic de flan Royal (plicul este pentru a face crema de zahar ars individual care se face cu lapte si preful din plic)pt 4 persoane, -50 g de avellanas.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

25 voturi

Mod de preparare

Prepararea blatului:

1- punem cuptorul la incalzit la 170 grade, caldura sus si jos .

2- batem ouale si zaharul (este preferabil cu robotul) pana ce se obtine o culoare albuie.

3- incorporam faina si cacaua si invirtim usurel pina ce se incorpora toate ingredientele bine.

4- punem compozitia intr-o forma, o ungem cu ulei si bagam la cuptor 8 minute.

5- lasam sa se raceasca.

Prepararea cremei:

1-pisam cu aparatul ce avem la indemina fructele uscate.daca nu avem nici-unul pisam cu pisalogul pina ce se fac praf.

2-punem ciocolata la topit in cuptorul cu microounde la putere mica pentru a se topi bine si pentru a nu se arde.

3-intr-o craticioara punem smintina si plicul de flan Royal. Cand s-a incalzit turnam ciocolata si avellanele (fructele uscate)si invirtim cu telu pentru a nu se lipii pe fundul cratitei. Va fi gata cind vedem ca compozitia incepe sa se ingroase si rupe a fierbe. Luam de pe foc si adaugam compozitia peste blat 4- Asteptam un timp si bagam tortul la frigider un minim 4 ore - dar este se mai bine -de pe o zi pe alta- Este usor de facut si foarte bun.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

7 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 19 comentarii

  • Irina Popovici , 20 octombrie 2013

    Am descoperit ca dr. Oetker are printre produsele sale "Crema de zahar ars". Daca in reteta scrie ca "flan Royal" este pentru crema de zahar ars, asta ar putea fi ingredientul minune. Oricum, in engleza flan=tarta cu fructe.

  • Irina Popovici , 20 octombrie 2013

    Slava goagalului!!! Avellanas inseamna alune (vezi wikipedia), iar acel plic de flan, din cate mi-am dat seama din imaginile de la google, ar putea fi inlocuit cu gelatina. Eu sunt din Romania si nu am vazut in magazine "flan Royal". Daca vede cineva il rog sa indice locul impricinat (eventual si pretul) pentru a putea fi luat cu asalt de catre pofticiosi. Multumesc.

  • Valentin Emmy Dionisie , 20 octombrie 2013

    YUMMY YAMMY YAM YAM YAM

    • Mariana Dan , 20 octombrie 2013

      eu sunt in Sud Africa si nu gasesc ingredientele de acolo puteti sa mi sugerati inlocuitor ceva ca asa mi place cum arata poza si as vrea sa intru in posesia retetei multumesc

    • Ovidiu Botei , 06 iulie 2013

      Am descoperit ca dr. Oetker are printre produsele sale "Crema de zahar ars". Daca in reteta scrie ca "flan Royal" este pentru crema de zahar ars, asta ar putea fi ingredientul minune. Oricum, in engleza flan=tarta cu fructe.

    • Udrea Magdalena , 06 iulie 2013

      Lasa-ma bre ca m-ai naucit!

    • Hilde Natu , 04 iulie 2013

      ca sa uiti limba romana trebuie mai intai sa o inveti......

    • Ovidiu Botei , 04 iulie 2013

      Stai asa, sa nu acuzam! Poate articolul este scris de copilul doamnei si acesta a invatat ieri sa scrie...... WTF! Romania TREZESTE-TE!

    • Oros Oana , 03 iulie 2013

      molde= ce? nu vreau sa fiu rea, dar daca tot dati o reteta......macar sa fie pe intelesul tuturor......... se mai uita limba romana, e drept.........

    • Liliana Petrescu , 03 iulie 2013

      Arata super....

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2009

      Delicioasa........

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2009

      Cred ca este un deliciu...

    • ALINA , 25 iunie 2009

      Mersi pt comentarii fetelor, intr-adevar arata foarte bine si va spun ca nu e de la cofetarie, incercati sa o faceti, iese delicioasa, salutari.

    • czompa nadia , 23 iunie 2009

      Foarte aratoasa prajitura, o voi incerca sa vad daca-mi iese si mie asa perfecta (parca-i de la cofetarie).

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009

      Foarte bine arata!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009

      Chiar arata bine...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 iunie 2009

      Felicitari!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 iunie 2009

      Felicitari!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 iunie 2009

      Arata foarte bine, dar parca e prea perfect.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

25 voturi

Ingrediente

  • ingrediente pentru blat:
  • -2 oua
  • -55 g zahar
  • -25 g faina
  • -25 g cacao
  • ingrediente pentru crema:
  • -250 g ciocolata pentru prajituri
  • -600 ml smintina
  • -1 plic de flan Royal (plicul este pentru a face crema de zahar ars individual care se face cu lapte si preful din plic)pt 4 persoane
  • -50 g de avellanas.

Raporteaza reteta

Retete
de Alice85
Empanada de ton

Empanada de ton

Scoatem foile din congelator si lasam 10 min sa se dezghete. Intre timp, punem cuptorul la 180 de

14 voturi    2 comentarii
25 min
Paste si pizza
Tocino de cielo

Tocino de cielo

Se fierbe apa cu zaharul, zaharul vanilat si lamiia pina ce se ingrosa (se fierbe cam vreo 15 min)

122 voturi    32 comentarii
30 min
Spume si creme dulci
Salata de vinete

Salata de vinete

Se pun vinetele la cuptorul incins la 210 grade sus si jos cca 30 de minute . Dupa care se scot

17 voturi    9 comentarii
35 min
Salate reci

Liliana Petrescu

Arata super....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu aroma de vanilie Cheesecake cu aroma de vanilie

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort Jessy 9 ani