Blat: Ciocolata se taie, se topeste cu untul pe baie de aburi, se lasa la racit. Ouale se separa. Galbenusurile, 50g zahar pudra si zaharul vanilat se bat crema. Masa de ciocolata si frisca se adauga la galbenusuri.
Cuptorul se incalzeste la 175°C. Albusurile se bat spuma tare, se adauga apoi 50g zahar pudra. Se adauga la blat. O forma de tort (26cm) se acopera cu hartie de copt. Se pune blatul, se intinde si se coace circa 40\'.
Frisca de ciocolata:
Gelatina se subtiaza in apa rece (aprox. 6 linguri). Ciocolata se taie si se topeste pe bain marie. Ouale, zaharul vanilat Bourbon, zaharul si lichiorul se bat spuma. Se adauga ciocolata topita. Gelatina se topeste (cana cu gelatina se pune in apa calda) si se amesteca ca un fir subtire in crema. Imediat ce incepe sa se intareasca, frisca se bate tare si se adauga amestecului.
Montarea:
Crema de ciocolata se intinde uniform pe blat si se raceste minim 2 ore. Ciocolata se taie marunt (patratele sau fisii lungi). Inelul se ia de pe tort si se orneaza cu ciocolata.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii