autor:

Maria Namoloiu

» » Torturi

Tort de ciocolata cu ceva in plus

Autor: Maria Namoloiu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Namoloiu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Blat: 250g ciocolata amaruie, 80g unt, 4 oua, 100g zahar pudra, 1 pachet zahar vanilat, 80ml frisca, , Crema: 6 foi gelatina (sau un plic pt. 500ml lichid), 150g ciocolata alba, 3 oua, 3 pachete de zahar vanilat Bourbon, 50g zahar, 40ml lichior de portocale, 400 ml frisca, , Altele: 100g ciocolata amaruie pt. ornat,

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Blat: Ciocolata se taie, se topeste cu untul pe baie de aburi, se lasa la racit. Ouale se separa. Galbenusurile, 50g zahar pudra si zaharul vanilat se bat crema. Masa de ciocolata si frisca se adauga la galbenusuri.
Cuptorul se incalzeste la 175°C. Albusurile se bat spuma tare, se adauga apoi 50g zahar pudra. Se adauga la blat. O forma de tort (26cm) se acopera cu hartie de copt. Se pune blatul, se intinde si se coace circa 40\'.

Frisca de ciocolata:
Gelatina se subtiaza in apa rece (aprox. 6 linguri). Ciocolata se taie si se topeste pe bain marie. Ouale, zaharul vanilat Bourbon, zaharul si lichiorul se bat spuma. Se adauga ciocolata topita. Gelatina se topeste (cana cu gelatina se pune in apa calda) si se amesteca ca un fir subtire in crema. Imediat ce incepe sa se intareasca, frisca se bate tare si se adauga amestecului.

Montarea:
Crema de ciocolata se intinde uniform pe blat si se raceste minim 2 ore. Ciocolata se taie marunt (patratele sau fisii lungi). Inelul se ia de pe tort si se orneaza cu ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu ceva in plus" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Delicioasa

Delicioasa

Se desface portocala si se taie marunt . Bananale si chivi se taie feli , struguri se i-a fiecare

6 voturi    2 comentarii
1h
Torturi
Tort cu vin si crema de iaurt si fructe de padure

Tort cu vin si crema de iaurt si fructe de padure

Mierea se amesteca cu cacaua,margarina moale,zaharul pudra vanilat.Transferam intr-un vas mai mare,adaugam

3 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

    Super reteta, sunt innebunita dupa retetele cu ciocolata pentru ca sunt delicioase !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

    Interesant.

Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • Blat: 250g ciocolata amaruie
  • 80g unt
  • 4 oua
  • 100g zahar pudra
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 80ml frisca
  • Crema: 6 foi gelatina (sau un plic pt. 500ml lichid)
  • 150g ciocolata alba
  • 3 oua
  • 3 pachete de zahar vanilat Bourbon
  • 50g zahar
  • 40ml lichior de portocale
  • 400 ml frisca
  • Altele: 100g ciocolata amaruie pt. ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Namoloiu
Zuccotto

Zuccotto

1. O tava mare se acopera cu hartie de copt. Cuptorul se incalzeste la 175gradeC. Pentru blatul

30 voturi    11 comentarii
4h
Torturi
Baniţa (placinta bulgareasca cu branza)

Baniţa (placinta bulgareasca cu branza)

Se rade branza sau se striveste cu furculita. Se adauga iaurtul, ouale batute, bicarbonatul, sarea

31 voturi    5 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Analele istoriei

Analele istoriei

140g margarina se freaca cu 180g zahar farin. Se adauga 140g nuca macinata; 70g faina si 4 albusuri

13 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

cristina i. (Chef de cuisine)

Super reteta, sunt innebunita dupa retetele cu ciocolata pentru ca sunt delicioase !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu nuca, ness si ciocolata alba Tort cu nuca, ness si ciocolata alba

Pentru aniversarea mamei am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă de ciocolată şi ness, îmbrăcat în frişcă şi

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Dulciuri diverse
Tort Padurea Neagra Tort Padurea Neagra

Este un tort foarte placut la gust... aroma de cirese este senzationala, iar despre alcool, pot zice ca nici nu se simte. Chiar a fost

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi
Tort cu cacao si iaurt