Ingrediente
Blat:, 8 oua, 70 gr zahar pudra, 5 linguri ulei, 60 gr ciocolata amaruie, 1 lingura smantana, 2 linguri cacao, 8 linguri de zahar, 8 linguri pline de faina, 1 praf de copt, , Crema, 2 oua, 100 gr zahar, 200 ml lapte de cocos, 80 gr nuca de cocos, 200 l frisca, 2 linguri zahar pudra, 10 gr gelatina, , Sirop:, 100 ml apa, 2 linguri apa, 1/2 esenta de migdale, , Ornat:, 50 gr nuca de cocos, 1 lingurita cacao
Dificultate: Medie | Timp: 3h
5 voturi
Mod de preparare
Batem albusurile cu cele 8 linguri de zahar, pana ce devine o spuma tare.
Adaugam doua linguri de spuma la galbenusuri, amestecam cu o paleta de jos in sus si incorporam 3 linguri de faina, apoi iar amestecam doua linguri de spuma si incorporam 4 linguri de faina, apoi amestecam restul de albusuri. Daca amestecam toata faina odata, era prea tare aluatul ca sa putem incorpora albusurile spuma, de aceea am procedat asa. Turnam compozitia intr-o forma rotunda cu diametrul 30 si coacem in cuptorul incalzit pana trece testul scobitorii. Dupa ce s-a copt, se lasa la racit si se taie in trei.
Pentru crema, batem ouale cu zaharul pe baie de abur, pana ce se ingroasa, apoi adaugam laptele de cocos. Gelatina se hidrateaza in 3 linguri de apa, apoi se dizolva si se adauga la crema calduta. Amestecam si lasam sa se raceasca, intre timp batem frisca cu doua linguri de zahar pudra.
Dupa ce s-a racit crema de oua, adaugam nuca de cocos si frisca batuta.
Pentru sirop se fierbe apa cu zaharul , se raceste si se adauga esenta de migdale
Pentru asamblare, se insiropeaza blaturile, crema se imparte in doua, se scoate 2 linguri pentru ornat. ( blat insiropat crema, blat, crema, blat). Se da la rece o ora, apoi se scoate, ungem cu crema si presaram cu nuca de cocos. Ca sa nu fie asa simplu am pudrat cu cacao, floricele.