Tort de ciocolata cu crema de cocos

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Tort de ciocolata cu crema de cocos

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 oua
  • 70 gr zahar pudra
  • 5 linguri ulei
  • 60 gr ciocolata amaruie
  • 1 lingura smantana
  • 2 linguri cacao
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri pline de faina
  • 1 praf de copt
  • Crema;
  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 200 ml lapte de cocos
  • 80 gr nuca de cocos
  • 200 l frisca
  • 2 linguri zahar pudra
  • 10 gr gelatina
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 2 linguri apa
  • 1/2 esenta de migdale
  • Ornat:
  • 50 gr nuca de cocos
  • 1 lingurita cacao

Mod de preparare

Sa ne apucam de treaba :) separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul pudra pana ce isi dubleaza volumul, apoi adaugam uleiul. Topim ciocolata cu smantana si adaugam la galbenusuri, adaugam cacao. Mixam, apoi adaugam praful de copt si o lingura de faina.

Batem albusurile cu cele 8 linguri de zahar, pana ce devine o spuma tare.

Adaugam doua linguri de spuma la galbenusuri, amestecam cu o paleta de jos in sus si incorporam 3 linguri de faina, apoi iar amestecam doua linguri de spuma si incorporam 4 linguri de faina, apoi amestecam restul de albusuri. Daca amestecam toata faina odata, era prea tare aluatul ca sa putem incorpora albusurile spuma, de aceea am procedat asa. Turnam compozitia intr-o forma rotunda cu diametrul 30 si coacem in cuptorul incalzit pana trece testul scobitorii. Dupa ce s-a copt, se lasa la racit si se taie in trei.

Pentru crema, batem ouale cu zaharul pe baie de abur, pana ce se ingroasa, apoi adaugam laptele de cocos. Gelatina se hidrateaza in 3 linguri de apa, apoi se dizolva si se adauga la crema calduta. Amestecam si lasam sa se raceasca, intre timp batem frisca cu doua linguri de zahar pudra.

Dupa ce s-a racit crema de oua, adaugam nuca de cocos si frisca batuta.

Pentru sirop se fierbe apa cu zaharul , se raceste si se adauga esenta de migdale

Pentru asamblare, se insiropeaza blaturile, crema se imparte in doua, se scoate 2 linguri pentru ornat. ( blat insiropat crema, blat, crema, blat). Se da la rece o ora, apoi se scoate, ungem cu crema si presaram cu nuca de cocos. Ca sa nu fie asa simplu am pudrat cu cacao, floricele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor