autor:

Adela Zilahi

» » Torturi

Tort de ciocolata cu crema de cocos

Autor: Adela Zilahi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 martie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adela Zilahi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 martie 2012

Ingrediente
Blat:, 8 oua, 70 gr zahar pudra, 5 linguri ulei, 60 gr ciocolata amaruie, 1 lingura smantana, 2 linguri cacao, 8 linguri de zahar, 8 linguri pline de faina, 1 praf de copt, , Crema, 2 oua, 100 gr zahar, 200 ml lapte de cocos, 80 gr nuca de cocos, 200 l frisca, 2 linguri zahar pudra, 10 gr gelatina, , Sirop:, 100 ml apa, 2 linguri apa, 1/2 esenta de migdale, , Ornat:, 50 gr nuca de cocos, 1 lingurita cacao

Dificultate: Medie Timp: 3h

5 voturi

Mod de preparare

Sa ne apucam de treaba :) separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul pudra pana ce isi dubleaza volumul, apoi adaugam uleiul. Topim ciocolata cu smantana si adaugam la galbenusuri, adaugam cacao. Mixam, apoi adaugam praful de copt si o lingura de faina.
Batem albusurile cu cele 8 linguri de zahar, pana ce devine o spuma tare.
Adaugam doua linguri de spuma la galbenusuri, amestecam cu o paleta de jos in sus si incorporam 3 linguri de faina, apoi iar amestecam doua linguri de spuma si incorporam 4 linguri de faina, apoi amestecam restul de albusuri. Daca amestecam toata faina odata, era prea tare aluatul ca sa putem incorpora albusurile spuma, de aceea am procedat asa. Turnam compozitia intr-o forma rotunda cu diametrul 30 si coacem in cuptorul incalzit pana trece testul scobitorii. Dupa ce s-a copt, se lasa la racit si se taie in trei.

Pentru crema, batem ouale cu zaharul pe baie de abur, pana ce se ingroasa, apoi adaugam laptele de cocos. Gelatina se hidrateaza in 3 linguri de apa, apoi se dizolva si se adauga la crema calduta. Amestecam si lasam sa se raceasca, intre timp batem frisca cu doua linguri de zahar pudra.
Dupa ce s-a racit crema de oua, adaugam nuca de cocos si frisca batuta.

Pentru sirop se fierbe apa cu zaharul , se raceste si se adauga esenta de migdale
Pentru asamblare, se insiropeaza blaturile, crema se imparte in doua, se scoate 2 linguri pentru ornat. ( blat insiropat crema, blat, crema, blat). Se da la rece o ora, apoi se scoate, ungem cu crema si presaram cu nuca de cocos. Ca sa nu fie asa simplu am pudrat cu cacao, floricele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu crema de cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Chili Brownies

Chili Brownies

Se incinge cuptorul la 180° Se topesc impreuna in cuptorul cu microunde sau la bain-marie cele

3 voturi    3 comentarii
40 min
Torturi
Tort de banane

Tort de banane

Pentru blat:separam galbenusurile de albusuri.Galbenusurile le amestecam cu uleiul(pe care il punem

13 voturi    1 comentariu
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 12 martie 2012

    Foarte fina si apetisanta!*****

Dificultate

Medie

Timp

3h

5 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 oua
  • 70 gr zahar pudra
  • 5 linguri ulei
  • 60 gr ciocolata amaruie
  • 1 lingura smantana
  • 2 linguri cacao
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri pline de faina
  • 1 praf de copt
  • Crema
  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 200 ml lapte de cocos
  • 80 gr nuca de cocos
  • 200 l frisca
  • 2 linguri zahar pudra
  • 10 gr gelatina
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 2 linguri apa
  • 1/2 esenta de migdale
  • Ornat:
  • 50 gr nuca de cocos
  • 1 lingurita cacao

Raporteaza reteta

Retete
de Adela Zilahi
Bilute Fanta

Bilute Fanta

In pimul rand fierbem o budinca din suc si praful de budinca dupa instructiuni. Cand este gata budinca,

3 voturi    4 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Placinta cu mere si nuci

Placinta cu mere si nuci

Framantam un aluat elastic din faina, zahar, unt, ou si sare. Aluatul se infolieaza si se pune la

3 voturi    2 comentarii
3h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Melcisori  cu stafide

Melcisori cu stafide

Cernem faina intr-un castron, si facem o gaura in mijloc. Presaram drojdia in mijloc si amestecam

6 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte fina si apetisanta!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema ganache si capsuni