Tort de ciocolata cu M&M - reteta usoara si rapida

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort de ciocolata cu M&M - reteta usoara si rapida

Ingrediente

  • zahar
  • lapte
  • 2 pachete de wafer rolls - una cu crema de cacao
  • una cu crema de cappuccino (rollsuri de ciocolata imbracate in napolitana)
  • blat
  • un pachet de 100 g M&M (se poate folosi si in cantitati mai mari)
  • cacao
  • stafide
  • 2 pachete de budinca cu aroma de cacao
  • frisca
  • esenta de rom

Mod de preparare

Se ia o cana, se umple pe jumatate cu apa rece, se pune putina esenta de rom (dupa gust), se adauga doua lingurite de zahar, se invarte si se pun stafidele. Se lasa o jumatate de ora.

In paralel, se ia o tava mai mare decat blatul de tort pe care il aveti, deoarece pe marginea sa vor fi wafer rolls-urile si trebuie sa incapa si aceste. Desfaceti pachetul in care aveti blatul de tort, luati bucata de la baza si o puneti pe tava. Din cana cu stafidele, luati cu lingurita si insiropati putin blatul (foarte putin pe margini si in mijlocul acestuia).

Acum, sa pregatim crema. Veti avea nevoie de o oala de metal, in care veti adauga cacao si lapte si o veti lasa pana incepe sa fiarba, apoi adaugati budinca si invartiti energic in tot acest timp. Dupa ce s-a omogenizat amestecul, lasati sa se raceasca. Adaugati stafidele (fara solutia din cana, doar stafidele) in oala si amestecati.

Intr-un blender, puneti trei linguri de zahar si frisca si o lasati pana cand se intareste. Pe urma, dupa ce s-a racit amestecul cu ciocolata, il adaugati in blender, invartiti putin cu lingura, pe urma lasati blenderul sa omogenizeze amestecul. Adaugati putina esenta de rom si lasati din nou sa se omogenizeze amestecul. Crema este gata.

Intindeti crema pe blatul de pe tava, pe urma luati urmatoarea bucata de blat si adaugati-o deasupra cremei. Insiropati bine blatul, adaugati si intindeti crema, pe urma adaugati ultima bucata de blat. Dupa ce o insiropati si pe aceasta, acoperiti tortul cu crema, insa nu exagerati cu crema pe margini.

Acum putem trece mai departe. Luati pachetele cu wafer rolls, si puneti cu atentie pe margine, in pozitie verticala cand una din pachetul cu wafer rolls de cacao, cand una din pachetul cu wafer rolls de cappuccino pana ati acoperit toata marginea tortului.

Acum, luati pachetul cu M&M si adaugati cu atentie bomboanele deasupra tortului. Puteti folosi si mai multe bomboane daca doriti, eu am ales cantitatea unui pachet de 100 g.

Ati terminat. Lasati tortul vreo 2-3 ore ca sa se intareasca crema. Pofta buna!

Sper sa va ajute si pozele pe care le-am facut la fiecare etapa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei
Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise