Este un tort special, consistent si potrivit pentru iubitorii de ciocolata. Este mai bun servit rece a doua zi dupa ce l-ati preparat.
Acoperiti fundul unei tavi rotunde detasabile cu diametrul de 20-25 cm cu o bucata de hartie pergament si apoi ungeti-o cu unt si tapetati-o cu faina. Eu am dat la cuptor nucile si migdalele pentru cateva minute sa le intensifice aroma. Macinati-le impreuna la robot apoi adaugati ciocolata si cacaoa si mai amestecati totul pentru inca 30 de secunde dar nu prea mult caci se va topi ciocolata foarte tare. Mutati totul intr-un vas, puneti in robot untul care a fost tinut la temperatura camerei si adugati zaharul. Mixati pana devine o crema pufoasa. Adaugati apoi galbenusurile unul cate unul si mixati dupa fiecare (eu am facut operatiunea aceasta cu mixerul). Adaugati apoi compozitia de ciocolata si amestecati bine. Albusurile care au fost la temperature camerei se bat spuma cu un praf de sare si zeama de lamaie (tot la temp camerei). Pentru o reusita a albusurilor se ia pe rand fiecare ou si se separa galbenusul de albus intr-un bol si se varsa fiecare albusul in bolul spalat si uscat in care se vor bate toate, astfel nu va exista riscul sa vi se strecoare pic de galbenus in compozitie. Adaugati usor albusurile peste amestecul de ciocolata, unt, migdale si nuci. Amestecati usor de jos in sus compoztitia. Turnati-o apoi in tava tapetata si dati la cuptorul preincalzit. Se coace la foc potrivit pentru circa o ora, in functie de cuptor. Se face testul cu scobitoarea pentru 5 secunde. Daca pe margine este facut si in mijloc e mai moale stingeti focul si lasati-l sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa. Eu l-am decorat cu migdale trase in tigaie care sunt foarte gustoase dar nu prea sanatoase. Puteti servi si cu frisca.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii