tort de ciocolata si frisca si mandarine

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
tort de ciocolata si frisca si mandarine

Ingrediente

  • Ingrediente
  • Blatul:
  • 200 g faina
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g miez de nuca macinat fin
  • 100 g ciocolata menaj
  • 50 g unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 jumatate de lingurita de sare
  • Crema:
  • 200 g ciocolata menaj
  • frisca cumparata sau facuta din albusuri de oua
  • Siropul:
  • 100g zahar
  • 100ml apa
  • 4 linguri rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • Glazura:
  • 200g ciocolata menaj
  • 50g unt
  • 2 linguri lapte
  • 2 mandarine

Mod de preparare

Pentru blat:

Se freaca untul cu zaharul, se adauga ouale, ciocolata topita, zaharul vanilat si sarea ,apoi se amesteca compozitia cu telul, timp de 15-20 de minute, intr-un vas pe care il tineti in bain-marie. Se adauga faina si se omogenizeaza bine, amestecand usor

Se toarna compozitia intr-o forma rotunda si se coace, in cuptor, 30-40 de minute, la foc potrivit

Cand blatul s-a racit, se taie in doua sau trei si se insiropeaza cu sirop pe care il faceti amestecand, la foc mic, 15 minute, ingredientele pentru sirop.

Pentru crema:

Se amesteca cu mixerul pe foc mic, ingredientele pentru crema, se lasa putin sa se raceasca, apoi se intinde in mod egal crema pe feliile de blat, si se suprapun straturile tortului.

Pentru glazura:

Se topeste ciocolata intr-un vas de tabla, se adauga untul si laptele, apoi se toarna glazura peste tort si se uniformizeaza. dupa care puteti decora cu frisca dar si mandarine

Se baga tortul la frigider pentru cel putin 2 ore inainte de a fi servit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor