autor:

Fara foto

» » Torturi

tort de ciocolata si frisca si mandarine

Autor: Ploscaru Carmen (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ploscaru Carmen (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 iulie 2008

Ingrediente
Ingrediente, Blatul:, 200 g faina, 6 oua, 150 g zahar, 150 g miez de nuca macinat fin, 100 g ciocolata menaj, 50 g unt, 1 plic zahar vanilat, 1 jumatate de lingurita de sare, Crema:, 200 g ciocolata menaj, frisca cumparata sau facuta din albusuri de oua, Siropul:, 100g zahar, 100ml apa, 4 linguri rom, 1 plic zahar vanilat, Glazura:, 200g ciocolata menaj, 50g unt, 2 linguri lapte, 2 mandarine

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

17 voturi

Mod de preparare

Pentru blat:

Se freaca untul cu zaharul, se adauga ouale, ciocolata topita, zaharul vanilat si sarea ,apoi se amesteca compozitia cu telul, timp de 15-20 de minute, intr-un vas pe care il tineti in bain-marie. Se adauga faina si se omogenizeaza bine, amestecand usor
Se toarna compozitia intr-o forma rotunda si se coace, in cuptor, 30-40 de minute, la foc potrivit
Cand blatul s-a racit, se taie in doua sau trei si se insiropeaza cu sirop pe care il faceti amestecand, la foc mic, 15 minute, ingredientele pentru sirop.

Pentru crema:

Se amesteca cu mixerul pe foc mic, ingredientele pentru crema, se lasa putin sa se raceasca, apoi se intinde in mod egal crema pe feliile de blat, si se suprapun straturile tortului.

Pentru glazura:

Se topeste ciocolata intr-un vas de tabla, se adauga untul si laptele, apoi se toarna glazura peste tort si se uniformizeaza. dupa care puteti decora cu frisca dar si mandarine
Se baga tortul la frigider pentru cel putin 2 ore inainte de a fi servit.
Daca ti-a placut reteta noastra "tort de ciocolata si frisca si mandarine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Mini tort de biscuiti cu gargarite

Mini tort de biscuiti cu gargarite

Se faramiteaza biscuitii intr-un vas. Se topeste la bain Marie ciocolata cu untul/ margarina, esenta

10 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Torturi
Tort Capsunica fericita

Tort Capsunica fericita

Blatul: albusurile se bat spuma, se adauga zaharul tos si o lingura cu rom (15ml) si se bat in continuare,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

    Frumos!

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

    Foarte bun!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

17 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente
  • Blatul:
  • 200 g faina
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g miez de nuca macinat fin
  • 100 g ciocolata menaj
  • 50 g unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 jumatate de lingurita de sare
  • Crema:
  • 200 g ciocolata menaj
  • frisca cumparata sau facuta din albusuri de oua
  • Siropul:
  • 100g zahar
  • 100ml apa
  • 4 linguri rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • Glazura:
  • 200g ciocolata menaj
  • 50g unt
  • 2 linguri lapte
  • 2 mandarine

Raporteaza reteta

Retete
de Ploscaru Carmen
clatite mexicane la cuptor

clatite mexicane la cuptor

Mai intai se face aluatul de clatite, pe care toata lumea stie sa-l faca. Apoi le facem la cratita dupa

28 voturi    8 comentarii
1h
Sosuri
paste la cuptor

paste la cuptor

se fierb pastele intr-o oala cu apa pana devin moi. se scurge apa, paste sunt puse in taza, tava

10 voturi    7 comentarii
40 min
Salate cu peste
friptura de pui la cuptor

friptura de pui la cuptor

Mod Preparare: Portioneaza puiul, spala bine bucatile de carne si zvanta-le cu un prosop de hartie.

8 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Fripturi

vera (Chef de cuisine)

Frumos!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort racoritor de  inghetata cu capsuni si oreo Tort racoritor de inghetata cu capsuni si oreo

Se separa ouale in doua boluri. Se bat albusurile cu jumatate din zahar si galbenusurile cu uleiul de cocos. Se bate smantana cu zahar

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat Tort diplomat

Se pune gelatina la hidratat in 3 linguri de apă rece şi se lasă până preparăm cremele. Se pregateste budinca de vanilie

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Tortul Îndrãgostitilor