Ingrediente
Ingrediente, Blatul:, 200 g faina, 6 oua, 150 g zahar, 150 g miez de nuca macinat fin, 100 g ciocolata menaj, 50 g unt, 1 plic zahar vanilat, 1 jumatate de lingurita de sare, Crema:, 200 g ciocolata menaj, frisca cumparata sau facuta din albusuri de oua, Siropul:, 100g zahar, 100ml apa, 4 linguri rom, 1 plic zahar vanilat, Glazura:, 200g ciocolata menaj, 50g unt, 2 linguri lapte, 2 mandarine
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
17 voturi
Mod de preparare
Se freaca untul cu zaharul, se adauga ouale, ciocolata topita, zaharul vanilat si sarea ,apoi se amesteca compozitia cu telul, timp de 15-20 de minute, intr-un vas pe care il tineti in bain-marie. Se adauga faina si se omogenizeaza bine, amestecand usor
Se toarna compozitia intr-o forma rotunda si se coace, in cuptor, 30-40 de minute, la foc potrivit
Cand blatul s-a racit, se taie in doua sau trei si se insiropeaza cu sirop pe care il faceti amestecand, la foc mic, 15 minute, ingredientele pentru sirop.
Pentru crema:
Se amesteca cu mixerul pe foc mic, ingredientele pentru crema, se lasa putin sa se raceasca, apoi se intinde in mod egal crema pe feliile de blat, si se suprapun straturile tortului.
Pentru glazura:
Se topeste ciocolata intr-un vas de tabla, se adauga untul si laptele, apoi se toarna glazura peste tort si se uniformizeaza. dupa care puteti decora cu frisca dar si mandarine
Se baga tortul la frigider pentru cel putin 2 ore inainte de a fi servit.