autor:

Ioana

» » Torturi

Tort de ciocolata si Nutella

Autor: Ioana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ioana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 octombrie 2015

Ingrediente
- 4 oua, - 200 g. nutella, - 1 plic zahar vanilat, - 80 g. faina, - 1 plic praf de copt, - 80 g. piscoturi, - 80 g. nuca macinata, - 300 ml. frisca, - 300 g. adica ciocolata alba, - 250 g. unt moale, - 4 linguri jeleu de zmeura, - 4 linguri gem de visine, - fulgi de ciocolata

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

ncalziti cuptorul la 180 de grade. Separati galbenusurile de albusuri.

Faceti o crema din:
- Nutella incalzita (la microunde) amestecata cu galbenusurile si zaharul vanilat. Bateti albusurile spuma si incorporati in crema. Rezulta o crema frumoasa, ca un caramel. Apoi se adauga faina si praful de copt. Faramitati piscoturile (biscuitii) si incorporati-i in crema, impreuna cu nucile. Bateti spuma 150 ml. frisca si adaugati-o in crema, omogenizand.

Intr-o forma (26cm) puneti hartie de copt, apoi coaceti din coca obtinuta- 4 blaturi!
Acum... mie ca sa-mi fie mai usor si ca sa fiu sigura ca-mi ies toate blaturile egale, le-am portionat in 4 boluri si am inceput sa coc blaturile, pe rand, cate 12- 15 minute fiecare... primele 5 minute la foc mai mare, dupa care am redus focul si am facut testul cu scobitoarea ca sa vad daca s-au copt.

Crema:

amestecati ciocolata topita la aburi cu 150 ml. frisca (lichida) si bateti-o cca. 3 minute. Adaugati treptat untul si jeleul.

Ungeti primul blat cu gemul de visine. Al doilea si al treilea blat se ung cu cate 4 linguri de crema, ultimul blat se acopera cu restul de crema si se orneaza cu fulgii de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata si Nutella" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tarta de biscuiti cu pere(Tarte de Pêra)

Tarta de biscuiti cu pere(Tarte de Pêra)

1)Pt.baza:se sfarama biscuiti(eu i-am pus intr-o punga de plastic si am batut bine cu sucitorul)se

6 voturi    11 comentarii
45 min
Torturi
Tort lacramioare

Tort lacramioare

Checurile: Oule se separa, se bate albusul cu un varf de cutit de sare,galbenusele se freaca cu

4 voturi    4 comentarii
2h 10 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • - 4 oua
  • - 200 g. nutella
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - 80 g. faina
  • - 1 plic praf de copt
  • - 80 g. piscoturi
  • - 80 g. nuca macinata
  • - 300 ml. frisca
  • - 300 g. adica ciocolata alba
  • - 250 g. unt moale
  • - 4 linguri jeleu de zmeura
  • - 4 linguri gem de visine
  • - fulgi de ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de Ioana
Negresa

Negresa

Etapa 1: Pentru inceput, margarina se taie în bucăţi şi se pune într-o oală. Se adaugă

3 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Se dizolva zaharul in lapte, apoi se adauga ouale, sarea, uleiul, amoniacul si se amesteca. Se pune

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu limete si rom

Prajitura cu limete si rom

1 .Se topeste untul sau margarina si se lasa la racit.Se spala limetele cu apa fierbinte si se usuca.Coaja

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Ladita cu capsuni Tort Ladita cu capsuni

Din aluatul fraged am taiat pentru baza tortului o foaie pe dimensiunea dorita, pe care am copt-o la 200°C pana s-a rumenit (10

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu fructe Tort cu fructe

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de biscuiti cu budinca