autor:

Ioana

» » Torturi

Tort de ciocolata si Nutella

Autor: Ioana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ioana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 octombrie 2015

Ingrediente
- 4 oua, - 200 g. nutella, - 1 plic zahar vanilat, - 80 g. faina, - 1 plic praf de copt, - 80 g. piscoturi, - 80 g. nuca macinata, - 300 ml. frisca, - 300 g. adica ciocolata alba, - 250 g. unt moale, - 4 linguri jeleu de zmeura, - 4 linguri gem de visine, - fulgi de ciocolata

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

ncalziti cuptorul la 180 de grade. Separati galbenusurile de albusuri.

Faceti o crema din:
- Nutella incalzita (la microunde) amestecata cu galbenusurile si zaharul vanilat. Bateti albusurile spuma si incorporati in crema. Rezulta o crema frumoasa, ca un caramel. Apoi se adauga faina si praful de copt. Faramitati piscoturile (biscuitii) si incorporati-i in crema, impreuna cu nucile. Bateti spuma 150 ml. frisca si adaugati-o in crema, omogenizand.

Intr-o forma (26cm) puneti hartie de copt, apoi coaceti din coca obtinuta- 4 blaturi!
Acum... mie ca sa-mi fie mai usor si ca sa fiu sigura ca-mi ies toate blaturile egale, le-am portionat in 4 boluri si am inceput sa coc blaturile, pe rand, cate 12- 15 minute fiecare... primele 5 minute la foc mai mare, dupa care am redus focul si am facut testul cu scobitoarea ca sa vad daca s-au copt.

Crema:

amestecati ciocolata topita la aburi cu 150 ml. frisca (lichida) si bateti-o cca. 3 minute. Adaugati treptat untul si jeleul.

Ungeti primul blat cu gemul de visine. Al doilea si al treilea blat se ung cu cate 4 linguri de crema, ultimul blat se acopera cu restul de crema si se orneaza cu fulgii de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata si Nutella" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • - 4 oua
  • - 200 g. nutella
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - 80 g. faina
  • - 1 plic praf de copt
  • - 80 g. piscoturi
  • - 80 g. nuca macinata
  • - 300 ml. frisca
  • - 300 g. adica ciocolata alba
  • - 250 g. unt moale
  • - 4 linguri jeleu de zmeura
  • - 4 linguri gem de visine
  • - fulgi de ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de Ioana
Negresa

Negresa

Etapa 1: Pentru inceput, margarina se taie în bucăţi şi se pune într-o oală. Se adaugă

13 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Se dizolva zaharul in lapte, apoi se adauga ouale, sarea, uleiul, amoniacul si se amesteca. Se pune

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu limete si rom

Prajitura cu limete si rom

1 .Se topeste untul sau margarina si se lasa la racit.Se spala limetele cu apa fierbinte si se usuca.Coaja

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu aroma de vanilie Cheesecake cu aroma de vanilie

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort de post