Tort de clatite cu crema de ciocolata si bucati de ananas

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluatul de clatite:
  • 250g.faina,
  • 4 oua,
  • 20g. zahar,
  • 500ml. lapte,
  • 40g. unt,
  • 1 varf de cutit de sare;
  • Pentru umplutura:
  • 2 oua,
  • 1 galbenus,
  • 20g. zahar,
  • 100g.unt,
  • 150g.ciocolata neagra,
  • 200g. de crema de ciocolata (din comert, ex;Nutela),
  • 1 buc. ananas;
  • Pentru glazura:
  • 3 linguri cacao,
  • 12 linguri zahar,
  • unt cat o nuca;

Mod de preparare

1.Se pune untul intr-o tigaie, la foc puternic, 1 minut.

2.Intr-un bol, se pune faina,sarea si zaharul.Se face o gropita in ingrediente si se adauga ouale intregi si se amesteca usor.Se adauga treptat laptele,amestecand pana aluatul devine omogen.Se adauga untul topit , din nou se amesteca si se lasa aluatul sa se odihneasca timp de 1 ora.

3.Intr-o tigaie antiadeziva, calda, se coc pe rand 16 clatite.Se lasa sa se raceasca.

4.Se prepara umplutura:ciocolata si untul se pun in bain-marie . Cand s-au topit si s-au racit putin, se incorporeaza zaharul , apoi se adauga crema de ciocolata (Nutela), oul si galbenusul de ou si se amesteca bine.

4.Se curata ananasul, se taie rotocoale , apoi ficare bucata se taie in bucati subtiri.

5.Se pregateste o forma de tort, se unge cu unt si se infaineaza.Se aseaza o clatita pe fundul formei, se unge cu crema de ciocolata si se presara bucati de ananas si tot asa pana se termina clatitele.Se termina cu o clatita.

6.Se preincalzeste cuptorul, se pune tortul de clatite pentru 15 minute la cuptor, apoi se lasa sa se raceasca.

7.Se prepara glazura:se amesteca cacaoa cu zahar si putina apa.Se fierbe compozitia , se adauga untul si , cand acesta s-a topit, se ia glazura de pe foc, se mai lasa putin sa se racoresca , apoi se glazureaza tortul si se tine la rece , chiar in frigider cca. 20 de minute, apoi se decoreaza cu bucati de ananas.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise