autor:

violette

» » Torturi

Tort de iarna

Autor: violette (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: violette (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 februarie 2010

Ingrediente
4 portocale, 400 gr. piscoturi, frisca - 1 kg, gelatina - 2 pachete, cafea concentrata - 400 ml, topping de ciocolata, zahar pudra - 200 gr, 3 ling. zahar, intaritor frisca, lapte batut- 300 gr, faina - 2 linguri, un galbenus de ou, esenta de portocale

Dificultate: Medie Timp: 4h

14 voturi

Mod de preparare

- se bate frisca, se adauga zaharul pudra, intaritorul de frisca, se amesteca si se da la rece;
- cat timp sta frisca la rece facem o crema astfel: amestecam 2 ling. de faina cu 3 ling. de zahar, un galbenus, laptele batut, sucul de la o jumatate de portocala si coaja rasa de portocala; se lasa pe foc mediu, cam 4-5 min pana incepe sa se ingroase; se ia de pe foc si se lasa la rece; cand s-a racit se adauga gelatina (dizolvata in 100 ml apa rece apoi incalzita pe foc - atentie - nu trebuie sa ajunga la temperatura de fierbere (70 - 80 de grade).
- cand crema s-a racit , se adauga peste frisca, iar apoi portocalele taiat;
- piscoturile se inmoaie in cafea, se aseaza in tava un strat de piscoturi insiropate, peste piscoturi se aseaza cam o treime din compozitia de frisca si portocale; urmeaza un alt strat de piscoturi insiropate si restul de compozitie
- se lasa 2-3 ore la rece, dupa care se scoate din forma si se orneaza cu topping de ciocolata, frisca si portocale.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de iarna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de Iarna

Tort de Iarna

Se pregateste in prealabil: 1.Oala: Se foloseste o oala larga, cu inaltimea de cel putin o palma,

14 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort Sacher

Tort Sacher

Topim pe baie de aburi 100 gr ciocolata. Dupa ce s-a topit, adaugam romul si il incorporam in ciocolata. Untul

30 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

    Ispitor de bun. Felicitari.

  • violette

    violette (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

    Multumesc mult pt. aprecieri Mirey!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

    Frumos si gustos!Felicitari pentru prezentare!

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      Multumesc Nadia!

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      O bunatate si o frumusete de tort. Felicitari!

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      Foarte frumos ti-a iesit tortul Mihaela! Felicitari!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

      Gustos si prezentare foarte eleganta!Felicitari! Eu am imbracat forma cu felii de portocala si abia apoi am pus creama si piscoturile.Scuze de fotografie dar degustatorii au fost mai rapizi decat "fotograful".

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      Multumesc tuturor pentru aprecieri! :)

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      O frumusete de tort,sunt sigura ca a fost un deliciu.Ai votul meu,felicitari.

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      frumusel tortul tau si cred ca si gustos

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      Imi place cum arata.

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

      Multumesc mult pentru aprecieri :)

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

      Delicios tortul tau........

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      E gustos si arata bine!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      Felicitari pentru prezentare pozelor si aveti votul meu..............arata foarte bine:))

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      frumos

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      Hmmm,ce pofta mi-ai facut !!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

4h

14 voturi

Ingrediente

  • 4 portocale
  • 400 gr. piscoturi
  • frisca - 1 kg
  • gelatina - 2 pachete
  • cafea concentrata - 400 ml
  • topping de ciocolata
  • zahar pudra - 200 gr
  • 3 ling. zahar
  • intaritor frisca
  • lapte batut- 300 gr
  • faina - 2 linguri
  • un galbenus de ou
  • esenta de portocale

Raporteaza reteta

Retete
de violette
Budinca de gris cu mere

Budinca de gris cu mere

Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul vanilinat si coaja de portocala/nucsoara, cand incepe

15 voturi    7 comentarii
45 min
Budinci
Fursecuri

Fursecuri

Ouale se bat bine cu zaharul pana cand devin o pasta cremoasa, se adauga ueiul putin cate putin,

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Salata cu telina si ciuperci

Salata cu telina si ciuperci

Telina si morcovul se dau pe razatoarea mica, ardeiul si carnita/sunca se taie cubulete, ceapa se

10 voturi    9 comentarii
20 min
Salate de legume

Alice85 (Chef de cuisine)

Ispitor de bun. Felicitari.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort tiramisu cu capsune