Tort de iarna

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie
Tort de iarna

Ingrediente

  • 4 portocale
  • 400 gr. piscoturi
  • frisca - 1 kg
  • gelatina - 2 pachete
  • cafea concentrata - 400 ml
  • topping de ciocolata
  • zahar pudra - 200 gr
  • 3 ling. zahar
  • intaritor frisca
  • lapte batut- 300 gr
  • faina - 2 linguri
  • un galbenus de ou
  • esenta de portocale;

Mod de preparare

- se bate frisca, se adauga zaharul pudra, intaritorul de frisca, se amesteca si se da la rece;

- cat timp sta frisca la rece facem o crema astfel: amestecam 2 ling. de faina cu 3 ling. de zahar, un galbenus, laptele batut, sucul de la o jumatate de portocala si coaja rasa de portocala; se lasa pe foc mediu, cam 4-5 min pana incepe sa se ingroase; se ia de pe foc si se lasa la rece; cand s-a racit se adauga gelatina (dizolvata in 100 ml apa rece apoi incalzita pe foc - atentie - nu trebuie sa ajunga la temperatura de fierbere (70 - 80 de grade).

- cand crema s-a racit , se adauga peste frisca, iar apoi portocalele taiat;

- piscoturile se inmoaie in cafea, se aseaza in tava un strat de piscoturi insiropate, peste piscoturi se aseaza cam o treime din compozitia de frisca si portocale; urmeaza un alt strat de piscoturi insiropate si restul de compozitie

- se lasa 2-3 ore la rece, dupa care se scoate din forma si se orneaza cu topping de ciocolata, frisca si portocale.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta