autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort de iaurt

Autor: ileana bratulianu (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 octombrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ileana bratulianu (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 octombrie 2008

Ingrediente
2 iaurturi mari sau 1 kg., 4 plicuri gelatina 10 gr., 12 frisca lichida, 2 cani zahar-400gr., 1 compot ananas, piscoturi sau biscuiti, esenta de rom.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Gelatina se pune la inmuiat in 200 ml. Zeama compot, separat, se pune intr-o cratita pe aragaz la topiti zaharul cu o cana de compot. Cand s-a topit zaharul se da deoparte sa se raceasca, pana putem sa tinem degetul in ea. Atunci se adauga gelatina si se amesteca bine. 1\2 din frisca se bate bine cu mixerul, se adauga treptat iaurtul, apoi gelatina amestecata cu zaharul si esenta. Se tapeteaza o cratita de 3 kg. cu folie, se pune 1\2 din cantitate, se adauga fructele din compot, se adauga restul compozitiei. Deasupra se pun piscoturi sau biscuiti. Se da la rece 3-4 ore sau o noapte. Se rastorna pe platou, se orneaza cu restul de frisca batuta si fructe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu zmeura, iaurt si ciocolata alba

Tort cu zmeura, iaurt si ciocolata alba

Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 2. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Incorporam

0 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Tort cu iaurt de piersici

Tort cu iaurt de piersici

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma,adauga zaharul,apoi galbenusurile unul cate

29 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 iaurturi mari sau 1 kg.
  • 4 plicuri gelatina 10 gr.
  • 12 frisca lichida
  • 2 cani zahar-400gr.
  • 1 compot ananas
  • piscoturi sau biscuiti
  • esenta de rom.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort rapid cu zmeura