autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort de iaurt

Autor: ileana bratulianu (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 octombrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ileana bratulianu (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 octombrie 2008

Ingrediente
2 iaurturi mari sau 1 kg., 4 plicuri gelatina 10 gr., 12 frisca lichida, 2 cani zahar-400gr., 1 compot ananas, piscoturi sau biscuiti, esenta de rom.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Gelatina se pune la inmuiat in 200 ml. Zeama compot, separat, se pune intr-o cratita pe aragaz la topiti zaharul cu o cana de compot. Cand s-a topit zaharul se da deoparte sa se raceasca, pana putem sa tinem degetul in ea. Atunci se adauga gelatina si se amesteca bine. 1\2 din frisca se bate bine cu mixerul, se adauga treptat iaurtul, apoi gelatina amestecata cu zaharul si esenta. Se tapeteaza o cratita de 3 kg. cu folie, se pune 1\2 din cantitate, se adauga fructele din compot, se adauga restul compozitiei. Deasupra se pun piscoturi sau biscuiti. Se da la rece 3-4 ore sau o noapte. Se rastorna pe platou, se orneaza cu restul de frisca batuta si fructe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu iaurt si caise

Tort cu iaurt si caise

Pentru blat: Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel riscam ca blatul sa

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu iaurt de fructe

Tort cu iaurt de fructe

Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile, apoi faina in ploaie. Compozitia se toarna

4 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 iaurturi mari sau 1 kg.
  • 4 plicuri gelatina 10 gr.
  • 12 frisca lichida
  • 2 cani zahar-400gr.
  • 1 compot ananas
  • piscoturi sau biscuiti
  • esenta de rom.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort "1 Martie"