autor:

Dachman Laura

» » , , , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun, Spume si creme dulci, Torturi

Tort de inghetata Tiramisu

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iulie 2009

Ingrediente
•500 gr Mascarpone, •115 gr zahar pudra, •6 linguri vin rosu, •50 gr ciocolata amaruie, maruntita, •140 ml frisca lichida, usor batuta, •5 linguri cafea proaspat macinata, •85 gr zahar pudra, •5 linguri coniac, •200 gr piscoturi, Pentru servire, •cacao, pentru pudrare, •140 ml frisca lichida, batuta, •ciocolata rasa

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

20 voturi

Mod de preparare

1. Aseaza folie de plastic intr-o tava de paine/cozonac cu capacitatea de 1 kg.Bate branza mascarpone cu zahar si vinul rosu, apoi inglobeaza ciocolata si frisca usor batuta.
2. Prepara cafeaua cu 600 ml apa fiarta, las-o sa stea 5 minute, apoi strecoar-o intr-un bol, adauga zaharul si coniacul si amesteca.
3. Pastreaza 2 piscoturi, apoi inmoaie repede celelalte piscoturi in amestecul cu cafea si aseaza o parte din ele pe fundul si pe marginile tavii pregatite.
4. Pune jumatate din amestecul cu mascarpone peste piscoturi.Inmoaie cele 2 piscoturi pastrate in cafea si aseaza-le in mijloc, de-a lungul tavii.Pune restul de amestec cu mascarpone deasupra si aseaza piscoturile ramase deasupra, cufundandu-le usor in crema.Acopera tortul cu folie si pune-l la congelator pana ce se va intari.Pentru servire, rastoarna tortul pe o farfurie, inlatura folia de plastic si pudreaza-l cu multa cacao.Decoreaza-l cu frisca batuta si ciocolata rasa.

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de inghetata Tiramisu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort masinuta

Tort masinuta

Separi albusurile de galbenusuri.Bati albusurile spuma,apoi adaugi zaharul si bati pina se intareste,apoi

12 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort-Cos cu flori si zmeura

Tort-Cos cu flori si zmeura

Florile de unt: Se amesteca intr-o cescuta untul cu zaharul pudra vanilat si sirop sau zeama de

1 vot    3 comentarii
3h 25 min
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 iunie 2011

    Foarte, foarte bun trebuie sa fie.

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

    arata o grozavie .............felicitari

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

    Grozav...

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      oau ce bine arata

    • Fara foto

      vera , 06 iulie 2009

      Foarte bine arata, cu siguranta voi proba!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

      Gustos! Felicitari! Arata foarte bine.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

      Super reteta,felicitari.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 iulie 2009

      O bunatate...

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 03 iulie 2009

      inghetata Tiramisu... super. Felicitari!!!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 03 iulie 2009

      -suna ft bine aceasta reteta cred ca o voi incerca si eu!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

35 min

20 voturi

Ingrediente

  • •500 gr Mascarpone
  • •115 gr zahar pudra
  • •6 linguri vin rosu
  • •50 gr ciocolata amaruie
  • maruntita
  • •140 ml frisca lichida
  • usor batuta
  • •5 linguri cafea proaspat macinata
  • •85 gr zahar pudra
  • •5 linguri coniac
  • •200 gr piscoturi
  • Pentru servire
  • •cacao
  • pentru pudrare
  • •140 ml frisca lichida
  • batuta
  • •ciocolata rasa

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte, foarte bun trebuie sa fie.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat dietetic cu iaurt