Ingrediente
&bull500 gr Mascarpone, &bull115 gr zahar pudra, &bull6 linguri vin rosu, &bull50 gr ciocolata amaruie, maruntita, &bull140 ml frisca lichida, usor batuta, &bull5 linguri cafea proaspat macinata, &bull85 gr zahar pudra, &bull5 linguri coniac, &bull200 gr piscoturi, Pentru servire, &bullcacao, pentru pudrare, &bull140 ml frisca lichida, batuta, &bullciocolata rasa
Dificultate: Redusa | Timp: 35 min
20 voturi
Mod de preparare
2.Prepara cafeaua cu 600 ml apa fiarta, las-o sa stea 5 minute, apoi strecoar-o intr-un bol, adauga zaharul si coniacul si amesteca.
3.Pastreaza 2 piscoturi, apoi inmoaie repede celelalte piscoturi in amestecul cu cafea si aseaza o parte din ele pe fundul si pe marginile tavii pregatite.
4.Pune jumatate din amestecul cu mascarpone peste piscoturi.Inmoaie cele 2 piscoturi pastrate in cafea si aseaza-le in mijloc, de-a lungul tavii.Pune restul de amestec cu mascarpone deasupra si aseaza piscoturile ramase deasupra, cufundandu-le usor in crema.Acopera tortul cu folie si pune-l la congelator pana ce se va intari.Pentru servire, rastoarna tortul pe o farfurie, inlatura folia de plastic si pudreaza-l cu multa cacao.Decoreaza-l cu frisca batuta si ciocolata rasa.
Mai bun si mai racoros decat Tiramisu rețeta originală :)
Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)
joly-gina (Chef de cuisine) , 03 martie 2010
oau ce bine arata
vera , 06 iulie 2009
Foarte bine arata, cu siguranta voi proba!
mirey (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009
Gustos! Felicitari! Arata foarte bine.
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009
Super reteta,felicitari.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 iulie 2009
O bunatate...
Crystyna (Chef de cuisine) , 03 iulie 2009
inghetata Tiramisu... super. Felicitari!!!
vera (Chef de cuisine) , 03 iulie 2009
-suna ft bine aceasta reteta cred ca o voi incerca si eu!!!