Tort de Lapte Condensat , Cãpsuni si Nucã de Cocos

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Tort de Lapte Condensat , Cãpsuni si Nucã de Cocos

Ingrediente

  • 6 foi de gelatinã incolorã sau rosie sau 1 plic de gelatinã în praf de 10 gr.
  • 1 cutie ( 395 gr) de lapte condensat
  • 1 iaurt cu gust de nucã de cocos
  • 300 gr. cãpsuni proaspete în piure
  • 200 ml. smântânã pt. friscã
  • 3 linguri de zahãr
  • 12 piscoturi pt. sampanie
  • 200 gr. cãpsuni tãiate bucãti mici
  • suc de portocale natural, cam 1 pahar
  • nucã de cocos
  • Decor:
  • top de cãpsuni sau ciocolatã
  • cãpsunã
  • friscã

Mod de preparare

Acest desert este foarte usor de pregãtit,se poate face cu orice alt fruct care vã place.

Puteti folosi o formã de silicon adâncã, chiar o formã de cuptor, tip vas de Yena de exp. pt. cã acest dulce merge la frigider.

Puteti servi direct din formã, este mai simplu :)

Eu am pregãtit 2 tortulete, unul pt. acasã si celãlalt pt. colegi.

1)Smântâna se bate friscã cu zahãrul si se pãstreazã la frigider.

Cãpsunile piure ( cu blenderul) se amestecã cu laptele condensat si iaurtul.

Separat se pregãteste gelatina conform instructiunilor si se adaugã la amestecul de cãpsuni, se scoate frisca de la rece si se adaugã compozitiei.

Amestecã bine.

Puteti adãuga putinã nucã de cocos, va iesi delicios:)

2)Toarnã preparatul în formã, pune cele 200 gr. de cãpsuni tãiate si acoperã cu piscoturile înmuiate în suc de portocale.

Dã la frigider pânã se solidificã bine. Eu am fãcut seara pt. a doua zi.

Pt. tortuletul nostru nu am avut rãbdare, l-am servit cam dupã 3 ore.

Am mai pregãtit si cu alte ocazii acest desert si am încercat sã pun întâi piscoturile apoi cãpsunile si crema, dar piscoturile se ridicã la suprafatã...pt. cã asa e reteta. Sper sã vã placã.

Poftã bunã!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor