autor:

Piri Piri e Canela

» » , Spume si creme dulci, Torturi

Tort de Lapte Condensat , Cãpsuni si Nucã de Cocos

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 05 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 05 mai 2011

Ingrediente
6 foi de gelatinã incolorã sau rosie sau 1 plic de gelatinã în praf de 10 gr., 1 cutie ( 395 gr) de lapte condensat, 1 iaurt cu gust de nucã de cocos, 300 gr. cãpsuni proaspete în piure, 200 ml. smântânã pt. friscã, 3 linguri de zahãr, 12 piscoturi pt. sampanie, 200 gr. cãpsuni tãiate bucãti mici, suc de portocale natural, cam 1 pahar, nucã de cocos, Decor:, top de cãpsuni sau ciocolatã, cãpsunã, friscã

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

3 voturi

Mod de preparare

Acest desert este foarte usor de pregãtit,se poate face cu orice alt fruct care vã place.
Puteti folosi o formã de silicon adâncã, chiar o formã de cuptor, tip vas de Yena de exp. pt. cã acest dulce merge la frigider.
Puteti servi direct din formã, este mai simplu :)
Eu am pregãtit 2 tortulete, unul pt. acasã si celãlalt pt. colegi.

1)Smântâna se bate friscã cu zahãrul si se pãstreazã la frigider.

Cãpsunile piure ( cu blenderul) se amestecã cu laptele condensat si iaurtul.
Separat se pregãteste gelatina conform instructiunilor si se adaugã la amestecul de cãpsuni, se scoate frisca de la rece si se adaugã compozitiei.
Amestecã bine.
Puteti adãuga putinã nucã de cocos, va iesi delicios:)

2)Toarnã preparatul în formã, pune cele 200 gr. de cãpsuni tãiate si acoperã cu piscoturile înmuiate în suc de portocale.
Dã la frigider pânã se solidificã bine. Eu am fãcut seara pt. a doua zi.
Pt. tortuletul nostru nu am avut rãbdare, l-am servit cam dupã 3 ore.

Am mai pregãtit si cu alte ocazii acest desert si am încercat sã pun întâi piscoturile apoi cãpsunile si crema, dar piscoturile se ridicã la suprafatã...pt. cã asa e reteta. Sper sã vã placã.

Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de Lapte Condensat , Cãpsuni si Nucã de Cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Un desert cu adevarat racoritor, usor si numai bun pentru a servi oaspetii, chiar si pe cei mai mofturosi

1 vot    4 comentarii
24h
Torturi
Tort

Tort "Printesa" cu frisca

Se separa ouale, se bate albusul spuma, se adauga zaharul, vanilia si la urma galbenusurile si faina,

18 voturi    10 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 07 mai 2011

    Sunt mai gustoase cãpsunile de acasã, din pãcate am acces, doar la cele din comert...cele din Spania sunt mai ieftine:)

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 06 mai 2011

    Delicios! Astept sa culeg capsunele din gradina mea,si pe urma...ma tot tin de bucatarit.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 05 mai 2011

    Hmmmm yumi,yumi, ce bunatate...trebue musai sa-l incerc ca prea bun pare a fi. Felicitari ! *****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 05 mai 2011

      hmmm....ce deliciu!

    • anaandronel

      anaandronel (Chef de cuisine) , 05 mai 2011

      Vai Ramona ce bunatate ai facut tu acolo!?!!!!a mai ramas ceva???...acum nu am timp so incerc....duminica Alexandro implineste anii...dar saptamina viitoare sigur...mai ales ca stau capsunile ieftin acum:))) FELICITARI!!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

3 voturi

Ingrediente

  • 6 foi de gelatinã incolorã sau rosie sau 1 plic de gelatinã în praf de 10 gr.
  • 1 cutie ( 395 gr) de lapte condensat
  • 1 iaurt cu gust de nucã de cocos
  • 300 gr. cãpsuni proaspete în piure
  • 200 ml. smântânã pt. friscã
  • 3 linguri de zahãr
  • 12 piscoturi pt. sampanie
  • 200 gr. cãpsuni tãiate bucãti mici
  • suc de portocale natural
  • cam 1 pahar
  • nucã de cocos
  • Decor:
  • top de cãpsuni sau ciocolatã
  • cãpsunã
  • friscã

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)

Sunt mai gustoase cãpsunile de acasã, din pãcate am acces, doar la cele din comert...cele din Spania sunt mai ieftine:)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort camasa