autor:

Sipoteanu Iuliana

» » Torturi

Tort de mere

Autor: Sipoteanu Iuliana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sipoteanu Iuliana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iulie 2011

Ingrediente
- 4 - 5 mere, - 12-14 linguri de zahar, - 6 oua, - 3 linguri de faina, - 300 - 400 g smantana, - mirodenii

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se unge cu margarina o cratita si se pune merele curatate de coarja si miez unul langa altul (golurile se acopera cu mere taiate) . Peste mere se va pune 6 - 7 linguri de zahar tos si se introduce vasul in cuptorul incins pana se caramelizeaza putin se scot afara si se lasa sa se raceasca.
Separat se bat 6 galbenusuri cu 6-7 linguri de zahar tos , 3 linguri de faina , 300-400g smantana, mirodenii si cele 6 albusuri batute spuma.
Se toarna peste merele caramelizate se baga in cuptor se va coace la foc potrivit
Tortul se serveste dupa ce s-a racit.
Va urez pofta buna este un tort gustos si usor de facut.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de mere - Maria

Tort de mere - Maria

1 kg de mere 50 gr de unt 100 gr de zahar 50-70 gr de nuca pisata dulceata de visine, de caise,

7 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu mere si crema de zahar ars

Tort cu mere si crema de zahar ars

Topim zaharul intr-o cratita rotunda in care vom face tortul. Cand s-a topit si s-a caramelizat zaharul

189 voturi    22 comentarii
1h 15 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • - 4 - 5 mere
  • - 12-14 linguri de zahar
  • - 6 oua
  • - 3 linguri de faina
  • - 300 - 400 g smantana
  • - mirodenii

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort ,,Teren de fotbal''