Se unge cu margarina o cratita si se pune merele curatate de coarja si miez unul langa altul (golurile se acopera cu mere taiate) . Peste mere se va pune 6 - 7 linguri de zahar tos si se introduce vasul in cuptorul incins pana se caramelizeaza putin se scot afara si se lasa sa se raceasca.
Separat se bat 6 galbenusuri cu 6-7 linguri de zahar tos , 3 linguri de faina , 300-400g smantana, mirodenii si cele 6 albusuri batute spuma.
Se toarna peste merele caramelizate se baga in cuptor se va coace la foc potrivit
Tortul se serveste dupa ce s-a racit.
Va urez pofta buna este un tort gustos si usor de facut.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii