autor:

FLORINEL

» » Torturi

Tort de mere

Autor: FLORINEL (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: FLORINEL (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iunie 2008

Ingrediente
1 kg mere, -4 oua, -4 linguri de faina, -4 linguri de ulei, -4 linguri de zahar pentru compozitie, -10 linguri de zahar pentru caramel, -2 linguri zahar pentru sirop, -2 plicuri de zahar vanilat, -300 ml lapte, -2 pachete de frisca, -scortisoara, -nuca, -1 praf de copt., -esenta de rom

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Merele se curata si se taie felii. Se face un aluat de pandispan din 4 oua(va puteti uite la reteta de tarta cu banane si portocale.
Intr-o cratita emailata se pregateste caramelul din 10 linguri de zahar. Zaharul caramelizat se intinde uniform pe peretii cratitei. Se presara uniform nuca zdrobita (eu o zdrobesc in piulita). Se aseaza merele peste care se pune aluatul.
Se pune in cuptor cca 30 min.

Se rastoarna pe un platou. Peste zaharul caramel netopit se adauga 200 ml apa si se fierbe pana cand se topeste tot caramelul dupa care se introduce sub tort.
Se lasa la rece dupa care se orneaza cu frisca si sirop de visine sau de alte fructe.

II

Exista ca varianta si mere curatate de coaja la care se scoate partea din mijloc si se umple cu zahar, nuca si stafide.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de mere

Tort de mere

Intr-o cratiţă se pune la caramelizat 150 gr zahar şi se lasa pâna zahărul devine auriu, atenţie

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Tort cu mere si crema de zahar ars

Tort cu mere si crema de zahar ars

Topim zaharul intr-o cratita rotunda in care vom face tortul. Cand s-a topit si s-a caramelizat zaharul

189 voturi    22 comentarii
1h 15 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg mere
  • -4 oua
  • -4 linguri de faina
  • -4 linguri de ulei
  • -4 linguri de zahar pentru compozitie
  • -10 linguri de zahar pentru caramel
  • -2 linguri zahar pentru sirop
  • -2 plicuri de zahar vanilat
  • -300 ml lapte
  • -2 pachete de frisca
  • -scortisoara
  • -nuca
  • -1 praf de copt.
  • -esenta de rom

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata cu 2 creme