Tort de mere cu crema de zahar ars

Tort de mere cu crema de zahar ars. Se pune cana cu zahar intr-un vas pe foc impreuna cu o lingura de apa si se lasa la topit;cand a capatat o culoare aurie.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort de mere cu crema de zahar ars

Ingrediente

  • 1cana cu zahar pentru caramel
  • 6mere
  • 2-3linguri dulceata
  • miez de nuca taiat sau alune
  • CREMA DE ZAHAR ARS:
  • 1l de lapte
  • 8oua
  • 4linguri zahar
  • vanilie
  • BLAT:
  • 4oua
  • 4linguri zahar
  • 4linguri faina

Mod de preparare

Se pune cana cu zahar intr-un vas pe foc impreuna cu o lingura de apa si se lasa la topit;cand a capatat o culoare aurie, se rastoarna in tava sau un alt vas,se intinde caramelul pe peretii vasului cu mare atentie apoi se lasa deoparte.

Merele curatate de coaja si casuta cu seminte,pe pun in vasul cu caramel, in interiorul merelor putina dulceata,miez de nuca taiat si se lasa la cuptor pana se fac moi; se scoate vasul din cuptor si se rastoarna amestecul pentru crema de zahar ars si la cuptor 40min.

In acest timp, se face o bezea tare din albusuri batute cu un praf de sare si 2linguri zahar, se amesteca usor cu galbenusurile frecate cu restul de zahar,la sfarsit se incorporeaza faina amestecand usor cu o spatula,se rastoarna peste crema de zahar ars dupa ce s-a facut si se lasa la cuptor 30min.

Dupa ce s-a copt, se scoate vasul din cuptor,se acopera cu un prosop de bucatarie 20min, apoi cu foarte mare atentie se rastoarna pe un platou mai mare si se lasa la frigider sa se raceasca foarte bine

Se orneaza cu frisca dupa imaginatie(eu nu am avut frisca)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise