12 linguri de zahar se caramelizeaza apoi se intinde pe maginile tavi.Merele se curata de coaja se scoate mijlocul si se taie pe jumatate . Se aseaza in tava cu scobitura in sus.In scobitura punem o bucatica de unt si o visina.Peste mere mai punem,scortisoara,cacaoa,nuca macinata,esenta de vanilie si 2 linguri de zahar.Dam tava la cuptar pt 20 minute.In acest timp mixam 5 oua 500 ml lapte si esenta de rom.Turnam totul peste mere si dam la cuptor cam 30 minute.Cand crema e aproape gata facem un blat din 5 oua,5 linguri de zahar,5 linguri faina praf de copt si coaja de lamaie(albusurile se bat separat cu zaharul apoi se adauga treptat galbenusurile si restul ingedientelor)turnam totul peste crema din tava si mai lasa 15 minute la cuptor.Dupa ce sa copt lasam tava sa se raceasca.Desprinem marginile tortului de tava cu un cutit.Apoi il rasturnam pe un platou si se lasa nemiscat cam 15 20 minute.Pe tort punem unstrat de visine
Jeleul:500ml compot visine 2 linguri de zahar se de la fiert.Intre timp se amesteca budinca cu 5 linguri de compot care se adauga peste compotul care fierbe.Se toarna fierbinte.Dupa ce sa racit jeleul se orneaza cu visine si ciocolata alba.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii