autor:

Anca Bunea

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort de morcovi

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Ingrediente
Blaturi:, 450 gr morcovi rasi fin, 230 gr zahar, 550 gr faina, 1 plic praf de copt, 1 lingurita bicarbonat, 1/2 lingurita sare, 1 lingurita scortisoara, 1/2 lingurita nucsoara, 100 gr nuci tocate marunt, 100 ml iaurt, 3 oua mari, 200 ml ulei, 100 ml lapte, , Crema:, 200 gr unt la temperatura camerei, 150 gr zahar pudra, 400 gr crema de branza, 1 lingurita extract de vanilie

Dificultate: Ridicata Timp: 3h

0 voturi

Mod de preparare

Pentru cele 2 blaturi se amesteca intr-un bol faina, praful de copt, bicarbonatul, sarea, scortisoara si nucsoara.

Intr-un alt bol de mixeaza ouale cu zaharul apoi se adauga uleiul, laptele si iaurtul. Se incorporeaza morcovii rasi, amestecand usor.

La final se incorporeaza incet amestecul de faina, avand grija sa nu ramana cocoloase si apoi nuca.

Se incalzeste cuptorul la 180 gr C.

Se tapeteaza cu hartie de copt o tava de tort cu diametrul de 18-20 cm si se toarna jumatate din compozitie (daca aveti 2 tavi puteti coace ambele blaturi in acelasi timp).

Se da tava la cuptor pentru aproximativ 45 de minute apoi se coace si cel de-al doilea blat (atentie, cand faceti testul cu scobitoarea este bine sa tineti cont de faptul ca blatul este usor umed).

Intre timp, se pregateste crema, mixand untul cu zaharul apoi incorporand si crema de branza si la final vanilia.

Crema va sta la frigider pana ce se racesc blaturile.

Dupa ce blaturile s-au racit, se taie pe orizontala in jumatate.

Se imparte crema in 3 si se aseaza intre blaturi.

Pana se pregateste pasta de zahar, tortul va sta la frigider pentru a da posibilitatea cremei sa se intareasca putin.

Pasta de zahar se intinde, se acopera tortul si se decupeaza diferite ornamente.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de morcovi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de morcovi cu crema de mascarpone si lamaie

Tort de morcovi cu crema de mascarpone si lamaie

Ungeti cu unt o tava cu pereti detasabili. Amestecati untul cu zaharul pana se formeaza o crema usoara.

1 vot    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort de morcovi la slow cooker Crock Pot

Tort de morcovi la slow cooker Crock Pot

Scurgeti ananasul de zeama. Curatati si razuiti fin morcovii. Puneti intr-un vas ingredientele:

10 voturi    2 comentarii
2h 45 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

3h

0 voturi

Ingrediente

  • Blaturi:
  • 450 gr morcovi rasi fin
  • 230 gr zahar
  • 550 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 100 gr nuci tocate marunt
  • 100 ml iaurt
  • 3 oua mari
  • 200 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • Crema:
  • 200 gr unt la temperatura camerei
  • 150 gr zahar pudra
  • 400 gr crema de branza
  • 1 lingurita extract de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

35 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul

22 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti,

10 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de migdale cu portocala