autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort de portocale

Autor: Delia M. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Delia M. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 martie 2010

Ingrediente
350 gr piscoturi, - 5 portocale, - coaja rasa de la 2 portocale, - sucul de la 3 portocale, - 6 linguri de zahar tos, - 8 linguri zahar pudra, - 200 ml lapte, - 40 g gelatina alimentara, - 5 galbenusuri de ou, - 400 ml frisca

Dificultate: Medie Timp: 15h

4 voturi

Mod de preparare

Gelatina se inmoaie in apa rece, conform instructiunilor de pe pachet. Separat, galbenusurile se amesteca bine cu zaharul, pana ajung la consistenta unei spume. Treptat, se adauga laptele, dupa care compozitia se aseaza pe bain marie pana se ingroasa, cam ca o smantana. Se ia de pe foc,se amesteca cu gelatina si cu coaja rasa de la 2 portocale, dupa care se lasa sa se raceasca. Frisca lichida (eu folosesc frisca din lapte si nu vegetala) se bate bine cu zahar. Daca este vegetala, aceea este deja indulcita, deci nu mai este nevoie de zahar. Se amesteca frisca cu compozitia deja racita, iar acestea vor constitui crema.
O cratita cam de 3-4 litri se tapeteaza cu folie alimentara sau cu un nailon mai tare, dupa care se lipesc (fara crema, doar prin propria umiditate) pe margine si pe fundul cratitei felii de portocala. Se toarna un strat de crema,atat pe fund cat si pe margini, avand grija sa nu deplasam feliile din locurile lor.
Peste stratul de crema se aseaza un strat de piscoturi inmuiate rapid in suc de portocale, dupa care punem din nou felii de portocale, crema, piscoturi, crema si la sfarsit felii de portocale.
Se acopera cu folia ramasa pe marginile cratitei si se da la rece peste noapte. A doua zi se da folia de deasupra la o parte si se pune peste cratita o tava, dupa care tortul de intoarce. In mod normal, daca ati respectat modul de asamblare, tortul va fi uniform ornat cu felii de portocale.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu crema de ness si aroma de portocale

Tort cu crema de ness si aroma de portocale

Blatul: Margarina (de la temperatura camerei) o mixam cu zaharul. Incorporam galbenusurile, apoi

2 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Torturi
Tort cu portocale

Tort cu portocale

Ouale intregi se bat bine cu zaharul care va fii adaugat treptat,pana la topirea acestuia,se adauga

7 voturi    8 comentarii
30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 august 2010

    O bunatate !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

    Delicios, frumos!

  • Fara foto

    Delia , 29 mai 2010

    Da, sunt o alternativa mai usoara pentru iubitorii de dulciuri!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

      Delicios tortul tau! Mie imi plac foarte mult torturile cu fructe...

    • Fara foto

      Delia M. (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      15 ore preparare cu tot cu timpul dedicat finalizarii

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      arata bine!ma inscriu la o portie!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Arata foarte frumos.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 08 martie 2010

      Foarte frumos arata.

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 08 martie 2010

      15 ore?? prepararea?

    • Fara foto

      Delia M. (Chef de cuisine) , 08 martie 2010

      Multumesc. Data viitoare cand mai pregatesc, voi fotografia intreg procesul de preparare.

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 08 martie 2010

      este un tort foarte bun si gustos merita incercat

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 martie 2010

      Arata super bine tortuletul tau...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

15h

4 voturi

Ingrediente

  • 350 gr piscoturi
  • - 5 portocale
  • - coaja rasa de la 2 portocale
  • - sucul de la 3 portocale
  • - 6 linguri de zahar tos
  • - 8 linguri zahar pudra
  • - 200 ml lapte
  • - 40 g gelatina alimentara
  • - 5 galbenusuri de ou
  • - 400 ml frisca

Raporteaza reteta

Retete
de Delia M.
Friptura de iepure cu varza calita in sampanie si tagliatelle de casa

Friptura de iepure cu varza calita in sampanie si tagliatelle de casa

Carnea de iepure de casa se portioneaza bucati potivite pentru servire si se spala bine in mai multe

7 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Salate reci
Prepelite la cuptor cu garnitura de legume la wok

Prepelite la cuptor cu garnitura de legume la wok

Cu o zi inainte de pregatire, prepelitele se pun intr-un bol si se acopera cu iaurtul si condimentele

6 voturi    8 comentarii
20h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cappuccino