Tort de portocale

Timp pregatire
900 minute
Complexitate
medie
Tort de portocale

Ingrediente

  • 350 gr piscoturi
  • - 5 portocale
  • - coaja rasa de la 2 portocale
  • - sucul de la 3 portocale
  • - 6 linguri de zahar tos
  • - 8 linguri zahar pudra
  • - 200 ml lapte
  • - 40 g gelatina alimentara
  • - 5 galbenusuri de ou
  • - 400 ml frisca

Mod de preparare

Gelatina se inmoaie in apa rece, conform instructiunilor de pe pachet. Separat, galbenusurile se amesteca bine cu zaharul, pana ajung la consistenta unei spume. Treptat, se adauga laptele, dupa care compozitia se aseaza pe bain marie pana se ingroasa, cam ca o smantana. Se ia de pe foc,se amesteca cu gelatina si cu coaja rasa de la 2 portocale, dupa care se lasa sa se raceasca. Frisca lichida (eu folosesc frisca din lapte si nu vegetala) se bate bine cu zahar. Daca este vegetala, aceea este deja indulcita, deci nu mai este nevoie de zahar. Se amesteca frisca cu compozitia deja racita, iar acestea vor constitui crema.

O cratita cam de 3-4 litri se tapeteaza cu folie alimentara sau cu un nailon mai tare, dupa care se lipesc (fara crema, doar prin propria umiditate) pe margine si pe fundul cratitei felii de portocala. Se toarna un strat de crema,atat pe fund cat si pe margini, avand grija sa nu deplasam feliile din locurile lor.

Peste stratul de crema se aseaza un strat de piscoturi inmuiate rapid in suc de portocale, dupa care punem din nou felii de portocale, crema, piscoturi, crema si la sfarsit felii de portocale.

Se acopera cu folia ramasa pe marginile cratitei si se da la rece peste noapte. A doua zi se da folia de deasupra la o parte si se pune peste cratita o tava, dupa care tortul de intoarce. In mod normal, daca ati respectat modul de asamblare, tortul va fi uniform ornat cu felii de portocale.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise