autor:

» » Torturi

Tort de Sf. Vasile

Autor: franceza (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Austria


    Reteta postata pe: 31 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: franceza (Chef de cuisine)   
Specific:  

Austria


Reteta postata pe: 31 decembrie 2009

Ingrediente
, Pentru blat:, , 1 margarina Rama Maestro, , 300 g zahar, , 3 linguri pline de cacao, , 125 ml lapte, , 5 oua, , 1 lingurita bicarbonat de sodiu, , 6 linguri pline de miez de nuca macinata, , 250g faina, , 1 fiola rom, coaja de citrice rasa, ,  , , Pentru crema:, , 200 ml frisca lichide,, , 120 g ciocolata neagra,, , 5 linguri nuca macinata,, , 100g unt moale, , Pentru insiropat:, , 100 ml apa fiarta cu 1 lingura de zahar si o fiola de rom,, , 50 ml coniac sau whisky,

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

6 voturi

Mod de preparare


Blatul: se topesc margarina,laptele,zaharul,cacao si romul;se lasa la racit,apoi se adauga galbenusurile,faina,nuca si la urma albusurile batute spuma;se coace la 180 grade 45 minute,se lasa la racit si se taie in doua;se insiropeaza fiecare jumatate de blat.



Crema:se topeste ciocolata in frisca nebatuta,se adauga nucile si untul,apoi se trage de pe foc si se amesteca pana la omogenizare;se lasa o ora la racit,apoi se monteaza tortul:blat,crema,blat,crema.Se decoreaza cu frisca batuta,ciocolata rasa,etc.,dupa imaginatia fiecaruia.Se serveste dupa ce s-a odihnit cateva ore la frigider.Cantitatea de alcool este minima,poate fi servita si de copii.


Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de Sf. Vasile" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

  • 5 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    O bunatate !

  • nelu , 06 februarie 2010

    mmmm,ce bun trebuie sa fie!!!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

    Arată minunat şi după ingrediente e şi foarte bun!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

      Delicios

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Foarte apetisant,foarte frumos ornat.Felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 1 margarina Rama Maestro
  • 300 g zahar
  • 3 linguri pline de cacao
  • 125 ml lapte
  • 5 oua
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 6 linguri pline de miez de nuca macinata
  • 250g faina
  • 1 fiola rom
  • coaja de citrice rasa
  •  
  • Pentru crema:
  • 200 ml frisca lichide,
  • 120 g ciocolata neagra,
  • 5 linguri nuca macinata,
  • 100g unt moale
  • Pentru insiropat:
  • 100 ml apa fiarta cu 1 lingura de zahar si o fiola de rom,
  • 50 ml coniac sau whisky

Raporteaza reteta

Retete
de franceza
Crap cu legume la cuptor

Crap cu legume la cuptor

Morcovul, ardeii, ceapa si vanata se taie rondele si se aseaza pe fundul unei tavi de ceramica. Pestele

5 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste
Prajitura cu stafide de post

Prajitura cu stafide de post

Se amesteca intr-un castron apa, faina, uleiul, zaharul. Se dizolva praful de copt intr-o lingurita

0 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Pateu de post cu linte

Pateu de post cu linte

Se spala lintea in mai multe ape,apoi se fierbe 3 sferturi de ora impreuna cu o lingurita de vegeta,2

6 voturi    5 comentarii
1h 15 min
Retete de post

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort de inghetata cu bezea si 3 creme