Tort de Sf. Vasile

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Tort de Sf. Vasile

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 1 margarina Rama Maestro
  • 300 g zahar
  • 3 linguri pline de cacao
  • 125 ml lapte
  • 5 oua
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 6 linguri pline de miez de nuca macinata
  • 250g faina
  • 1 fiola rom, coaja de citrice rasa
  •  
  • Pentru crema:
  • 200 ml frisca lichide,
  • 120 g ciocolata neagra,
  • 5 linguri nuca macinata,
  • 100g unt moale
  • Pentru insiropat:
  • 100 ml apa fiarta cu 1 lingura de zahar si o fiola de rom,
  • 50 ml coniac sau whisky

Mod de preparare

Blatul: se topesc margarina,laptele,zaharul,cacao si romul;se lasa la racit,apoi se adauga galbenusurile,faina,nuca si la urma albusurile batute spuma;se coace la 180 grade 45 minute,se lasa la racit si se taie in doua;se insiropeaza fiecare jumatate de blat.

Crema:se topeste ciocolata in frisca nebatuta,se adauga nucile si untul,apoi se trage de pe foc si se amesteca pana la omogenizare;se lasa o ora la racit,apoi se monteaza tortul:blat,crema,blat,crema.Se decoreaza cu frisca batuta,ciocolata rasa,etc.,dupa imaginatia fiecaruia.Se serveste dupa ce s-a odihnit cateva ore la frigider.Cantitatea de alcool este minima,poate fi servita si de copii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise