Tort delicios de ciocolata cu fructe

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Tort delicios de ciocolata cu fructe

Ingrediente

  • Pentru bezelele cu migdale:6 albusuri
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • 275 gr zahar cu granulatie fina
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 50 gr fulgi de migdale, macinati
  • Pentru crema de ciocolata:75 gr unt, frecat spuma
  • 450 gr zahar pudra
  • 50 gr cacao
  • 3-4 linguri de lapte
  • 550 gr capsuni
  • coacaze rosii
  • zmeura si afine
  • fulgi de migdale
  • zahar pudra, pentru ornat

Mod de preparare

Porniti cuptorul cu circa 10 minute inainte de a coace.

Tapetati cu hartie pergament fundul unei forme pentru copt blaturi, cu diametrul de circa 20 cm, in care veti coace bezeaua.

Bateti albusurile spuma tare, impreuna cu praful de copt. incorporati treptat zaharul, apoi bateti din nou albusurile pana se intaresc. Adaugati esenta de migdale si fulgii macinati; amestecati usor cu ajutorul unei spatule.

Din aceasta compozitie coaceti 3 blaturi de bezea cu diametrul de circa 20 cm fiecare. Lasati blaturile sa se raceasca complet inainte de a indeparta hartia.

Frecati untul cu cacao si cu zaharul pudra, apoi adaugati laptele si amestecati din nou pana obtineti o compozitie fina, omogena.

Pastrati pentru ornat circa un sfert din amestecul de fructe. Ungeti un blat de bezea cu o treime din crema de ciocolata, presarati o treime din amestecul de fructe, apoi repetati operatia pentru celelalte blaturi, crema si fructele ramase.

Presarati fulgii de migdale si fructele pentru ornat, pudrati cu zahar si lasati cam o ora pana il serviti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise