autor:

Simona

» » Torturi

Tort delicios fara coacere

Autor: Simona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 noiembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 noiembrie 2012

Ingrediente
250gr piscoturi, 125 gr unt, 125 gr zahar pudra, 2 oua, esenta rom, 200 ml lapte rece, 40 gr cacao, 200 gr frisca lichida indulcita.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

15 voturi

Mod de preparare

Bati bine frisca cu mixerul si o pui la frigider. Albusurile le bati spuma tare, freci untul( la temperatura camerei ), cu zaharul si galbenusurile, pui cacao, albusurile spuma ,½ fiola esenta rom si 2 linguri frisca. Tapetezi un caston sau o cratita de 1,5 l cu folie de plastic ,astfel incat sa depaseasca marginile castronului. Treci piscoturile rapid prin lapte si le asezi pe fundul si pe peretii cratitei. Torni jumatate din crema de cacao,alt rand de piscoturi , crema si ultimul rand de piscoturi. Inchizi folia de plastic peste tort si il pui la frigider pana a doua zi. Desfaci folia , rastorni tortul pe un platou ,il ornezi cu frisca ramasa, ciocolata sau bombonele argintate. Pentru un tort mai mare dublezi cantitatile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort delicios fara coacere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Chec cu Nutella si alune de padure

Chec cu Nutella si alune de padure

1. Se incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Se unge cu unt si se tapeteaza cu foaie de copt o tava rotunda

13 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Torturi
Tort de portocale

Tort de portocale

Mai intai mixam ouale cu zaharul si un praf de sare; adaugam faina, apoi laptele, putin cate putin.

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Bodelimon Felicia-Lia , 21 martie 2015

    Foarte buna!!!

  • Simona

    Simona (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2012

    Multumesc pentru apreciere Dan65! Chiar e bun!

  • Dan65

    Dan65 (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2012

    Super tare si delicios.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • 250gr piscoturi
  • 125 gr unt
  • 125 gr zahar pudra
  • 2 oua
  • esenta rom
  • 200 ml lapte rece
  • 40 gr cacao
  • 200 gr frisca lichida indulcita.

Raporteaza reteta

Retete
de Simona
Prajitura cu crema si fructe

Prajitura cu crema si fructe

Amesteci margarina sau untul moale cu ouale intregi si zaharul cu mixerul, pui vanilie coaja de lamaie

7 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Salata orientala cu somon afumat

Salata orientala cu somon afumat

Cartofii spalati bine se fierb in apa cu sare 20 de minute de cand incepe sa clocoteasca apa. Somonul

6 voturi    2 comentarii
30 min
Salate cu peste
Gogosi pufoase cu smantana

Gogosi pufoase cu smantana

450 gr faina se pun in castron ,se face un gol in mijloc si se pune drojdia faramitata si putin zahar,

37 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje

Simona (Chef de cuisine)

Multumesc pentru apreciere Dan65! Chiar e bun!

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu ciocolata la maxim