Se fac trei foi, fiecare preparata astfel:
3 albusuri se bat bine spuma, se adauga 3 linguri zahar si se mixeaza pina se intaresc albusurile din nou.Adaugam o lingura cu faina amestecata cu praf de copt si 40 g nuca macinata. Amestecam cu grija sa se incorporeze bine toate ingredientele.Intr-o forma rotunda de tort unsa, adaugam hartie de copt si rasturnam compozitia , dupa care dam tava la cuptorul dinainte incalzit, pentru 20-30 minute pina se coace foaia.
Procedam la fel si cu celelalte foi.
150 g zahar il caramelizam la foc cat mai mic , apoi il punem pe o farfurie unsa cu unt, sa se raceasca.
Preparam crema de vanilie cu laptele conform instructiunilor de pe plic, cind este intarita adaugam galbenusurile si untulsi mixam sa se omogenizeze toate.
Zaharul caramel dupa ce s-a racit il macinam.
Batem bine 300 ml frisca , pina se intareste, adaugam zaharul caramel macinat si nuca prajita si sfaramata.
Trecem la montatul tortului.
Asezam prima foaie, crema de vanilie, crema de frisca, alta foaie, crema de vanilie , crema de frisca si deasupra a treia foaie.
Se orneaza tortul cu frisca ramasa sau dupa preferinta.
Al meu nu este aspectuos dar va garantez ca este deosebit de gustos....
Pofta mare !

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii