autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort diplomat

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 iunie 2005

Ingrediente
Ingrediente: 4 portocale, 500 g friscă, 5 ouă, 250 g zahăr,, 200 g lapte, 4 lingurite de gelatină (se pune cu 2-3 ore în prealabil în apă rece) sau 4 pliculete a 5 g = 20 g, piscoturi sau blat de pandispan din 3 ouă

Dificultate: Medie Timp: 1h

297 voturi

Mod de preparare

Ouăle si zahărul se bat bine, se adaugă lapte si se fierbe pe baie de abur pînă ajunge la consistenta unei ciulama groase. Pe foc, se adaugă si gelatina dizolvată si se mai dau cîteva clocote. Se răceste.

Se adaugă zeama de la 1-2 lămîi (după gust) si zeama de la 2 portocale + 500 g friscă. Totul se adaugă usor. Se tapetează o cratită cu portocale, kiwi si se pune crema. La mijloc se pun banane, kiwi si pe margine se înfig piscoturi. Deasupra se pun piscoturi sau blatul.

Se pune la rece cel putin o zi. Se dă cu un cutit subtire pe margini si se răstoarnă. La mijloc se pun fructele tăiate mărunt (kiwi, portocale, căpsuni). Optional, la mijloc se mai poate pune o budincă (căpsuni, zmeură, vanilie).
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
TORT DIPLOMAT

TORT DIPLOMAT

• se bat ouale cu zaharul si vanilia, se adauga laptele si se bat pe abur pana se ingroase ca o

15 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort diplomat cu piscoturi

Tort diplomat cu piscoturi

Se pune gelatina la inmuiat in zeama de compot de ananas sau putin lapte. Trebuie sa stea chiar

31 voturi    6 comentarii
1h 50 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lenuta , 19 martie 2010

    Are dreptate,Narcisa,la crema se pun numai galbenusurile,iar albusurile nu se pun deloc.gelatina nu se adauga atunci cand e pe foc si nici nu se mai fierbe,pt. ca se taie.cine face tortul pt.prima data,dupa reteta asta,nu o sa-i iasa mare lucru(ca sa nu zic altceva).la ingrediente ai pus 500g.frisca,dar nu ai specificat ca,jumatate se pune in crema(dupa ce s-a racit)si jumatate se pastreaza pt.ornat.piscoturile se pun deasupra,ca atunci cand il rastorni pe platou sa ramana dedesubt.nici reteta nu e buna,nici tu nu stii sa o explici.

  • Fara foto

    ana , 10 octombrie 2009

    la crema nu ai facut bine , e aiurea, ai uitat ca se pun doar galbenusurile? si albusurile se bat spuma? aici pe site toata "lumea" gateste ce sa zic, macar pune o poza cu crema care ti-a iesit. asa varza cum e , albusurile se bat spuma nu se pun in baie de aburi, am postat pt fetele care au chiar nevoie de reteta

  • Fara foto

    narcisa , 25 iulie 2009

    Acu incerc sa o fac. Sa vad ce o sa iasa si o sa va spun.

    • Fara foto

      ana , 24 februarie 2009

      Ca la mama acasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

297 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: 4 portocale
  • 500 g friscă
  • 5 ouă
  • 250 g zahăr,
  • 200 g lapte
  • 4 lingurite de gelatină (se pune cu 2-3 ore în prealabil în apă rece) sau 4 pliculete a 5 g = 20 g
  • piscoturi sau blat de pandispan din 3 ouă

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Lenuta

Are dreptate,Narcisa,la crema se pun numai galbenusurile,iar albusurile nu se pun deloc.gelatina nu se adauga atunci cand e pe foc si nici nu se mai fierbe,pt. ca se taie.cine face tortul pt.prima data,dupa reteta asta,nu o sa-i iasa mare lucru(ca sa nu zic altceva).la ingrediente ai pus 500g.frisca,dar nu ai specificat ca,jumatate se pune in crema(dupa ce s-a racit)si jumatate se pastreaza pt.ornat.piscoturile se pun deasupra,ca atunci cand il rastorni pe platou sa ramana dedesubt.nici reteta nu e buna,nici tu nu stii sa o explici.

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort trio cu crema de zmeura, ciocolata si mascarpone Tort trio cu crema de zmeura, ciocolata si mascarpone

Topesti untul intr-o cratita, la foc mic. Maruntesti biscuitii intr-un blender, ii pui intr-un vas si apoi torni untul si amesteci pana

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Tort cu cirese si ciocolata Tort cu cirese si ciocolata

Cerni faina, cacaua, praful de copt si sarea intr-un bol si dai deoparte. Mixezi untul cu zaharul pana devine cremos, apoi adaugi cele

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Dulciuri diverse
Sarlota