autor:

DINCA

» » Torturi

Tort diplomat

Autor: DINCA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: DINCA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 august 2012

Ingrediente
- blat:- 5 oua, , - 5 linguri zahar, , - 5 linguri faina, , -1/2 pachetel praf de copt, , , , mentionez: eu l am facut cu piscoturi daca vreti cu blat il faceti asa., , , , crema:- 5 oua, , - 2 linguri faina, , - 1 plic budinca de vanilie, , - 1/2 litru lapte, , - 5 pliculete zahar vanilat, , - 300 gr zahar, , - 25 gr gelatina inmuiata timp de 15 minute in 1/2 pahar cu apa rece si dizolvat la cald.Atentie nu fiarta gelatina ca isi pierde proprietatile., , - 500 ml frisca, , - 1 cutie compot de ananas, , - 2 banane,2 kiwi,2 portocale

Dificultate: Ridicata Timp: 3h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Preparare crema: Amesteci galbenusurile cu faina,budinca,zaharul si laptele,fierbi la bain marie 

pana se ingroasa compozitia,apoi se da la o parte si adauga albusurile batute spuma si zaharul vanilat.In crema racorita,calduta incorporezi gelatina si frisca batuta.

fructele se taie bucatele si se adauga in crema.

Asamblare tort:- cu blat: o foaie jos,crema,foaie sus.

- se imbraca cratita cu piscoturi se toarna crema.Se acopera cu folie de aluminiu sau alimentara si se lasa trei ore la rece.Se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca. 



Preparare blat: Albusurile se separa de galbenusuri,albusurile se bat spuma cu zaharul.Se adauga galbenusurile,faina cu praful de copt.Se coace intr o cratita unsa cu ulei si tapetata cu faina sau intr o forma de tort.Se taie in doua foi dupa ce raceste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Punem geletina la hidratat in 50 ml suc de la compot(8-10 min). Intr-un vas cu fund dublu punem

5 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Gelatina se pune la inmuiat in apa ca sa treaca putin peste ea. Se freaca galbenusurile cu zaharul

46 voturi    17 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Ridicata

Timp

3h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • - blat:- 5 oua
  • - 5 linguri zahar
  • - 5 linguri faina
  • -1/2 pachetel praf de copt
  • mentionez: eu l am facut cu piscoturi daca vreti cu blat il faceti asa.
  • crema:- 5 oua
  • - 2 linguri faina
  • - 1 plic budinca de vanilie
  • - 1/2 litru lapte
  • - 5 pliculete zahar vanilat
  • - 300 gr zahar
  • - 25 gr gelatina inmuiata timp de 15 minute in 1/2 pahar cu apa rece si dizolvat la cald.Atentie nu fiarta gelatina ca isi pierde proprietatile.
  • - 500 ml frisca
  • - 1 cutie compot de ananas
  • - 2 banane,2 kiwi,2 portocale

Raporteaza reteta

Retete
de DINCA
Prajitura Miharti

Prajitura Miharti

PENTRU PANDISPAN: Se separa galbenusurile de albusuri.Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu crema  la rece

Prajitura cu crema la rece

Preparare pandispan:Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu zaharul.Galbenusurile

8 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Inghetata de vanilie:

Inghetata de vanilie:

Preparare:Se pune laptele la fiert intr un vas.Cand incepe sa fiarba, se adauga vanilia,zaharul,galbenusurile

4 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Inghetate

In bucataria vesela (Chef de cuisine)

delicios, frumos decorul

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Fanta