autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tort diplomat

Autor: mirela 73 (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 30 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mirela 73 (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 30 martie 2013

Ingrediente
5 oua, 1kg frisca lichida, 6 plicuri gelatina, 1 cana de lapte, 1 cana zahar, compot (ananas,piersici) 2 cutii, 2 banane

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

1.albusurile se bat spuma

2.galbenusurile cu zaharul si laptele se pun la foc mic si se amesteca pina se face ca o ciulama amestecand continuu.

3.frisca se bate intr-un castron

4.gelatina se pune la inmuiat cu 1/2 cana apa

Se amesteca compozitia 1 cu 2 se amesteca bine, se adauga 3/4 din frisca si se amesteca iar la urma se adauga gelatina incalzita amestecata cu zeama de compot. In forme de cozonac se pune un celofan si se pune un strat de fructe, apoi compozitie, iar un strat de fructe iar compozitie. Se da la rece iar cu frisca ramasa ornam dupa cum ne place punand si fructe. Este foarte delicios. Uneori mai folosesc gelatina rosie preparata conform instructiunilor de pe pachet pentru a-i da aspect.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort diplomat cu dulceata de porumbe

Tort diplomat cu dulceata de porumbe

Se sparg ouale ca pentru omleta, se pun intr-un vas de metal, se adauga praful de sare, se bat bine

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Preparare crema: Amesteci galbenusurile cu faina,budinca,zaharul si laptele,fierbi la bain marie  pana

1 vot    2 comentarii
3h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    mirela cristea , 22 ianuarie 2017

    este delicios de bun,este foarte racoritor

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 1kg frisca lichida
  • 6 plicuri gelatina
  • 1 cana de lapte
  • 1 cana zahar
  • compot (ananas,piersici) 2 cutii
  • 2 banane

Raporteaza reteta

Fara foto

mirela cristea

este delicios de bun,este foarte racoritor

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Spuma de capsuni