autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tort diplomat

Autor: mirela 73 (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 30 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mirela 73 (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 30 martie 2013

Ingrediente
5 oua, 1kg frisca lichida, 6 plicuri gelatina, 1 cana de lapte, 1 cana zahar, compot (ananas,piersici) 2 cutii, 2 banane

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

1.albusurile se bat spuma

2.galbenusurile cu zaharul si laptele se pun la foc mic si se amesteca pina se face ca o ciulama amestecand continuu.

3.frisca se bate intr-un castron

4.gelatina se pune la inmuiat cu 1/2 cana apa

Se amesteca compozitia 1 cu 2 se amesteca bine, se adauga 3/4 din frisca si se amesteca iar la urma se adauga gelatina incalzita amestecata cu zeama de compot. In forme de cozonac se pune un celofan si se pune un strat de fructe, apoi compozitie, iar un strat de fructe iar compozitie. Se da la rece iar cu frisca ramasa ornam dupa cum ne place punand si fructe. Este foarte delicios. Uneori mai folosesc gelatina rosie preparata conform instructiunilor de pe pachet pentru a-i da aspect.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
TORT DIPLOMAT

TORT DIPLOMAT

Galbenusurile se freaca cu zaharul 250g, zaharul vanilat, laptele si faina, se pun la foc mic amestecand

14 voturi    1 comentariu
2h
Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Galbenusurile se freaca cu zaharul,zaharul vanilat, adaugam laptele treptat si punem la fiert pe

18 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    mirela cristea , 22 ianuarie 2017

    este delicios de bun,este foarte racoritor

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 1kg frisca lichida
  • 6 plicuri gelatina
  • 1 cana de lapte
  • 1 cana zahar
  • compot (ananas,piersici) 2 cutii
  • 2 banane

Raporteaza reteta

Fara foto

mirela cristea

este delicios de bun,este foarte racoritor

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Baclava