autor:

maria mihalache

» » Torturi

Tort diplomat

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 ianuarie 2015

Ingrediente
Pentru crema, 3 oua, 2 linguri faina, 2 linguri zahar, 50 ml smantana, 150 ml lapte, 200 gr ciocolata alba, doua plicuri gelatina, 650 gr frisca lichida, 2 plicuri zahar vanilat, 4-5 mandarine, 2-3 kiwi, 2 banane, 2 piersici din compot, 1 cutie compot ananas(rondele), 200 g piscoturi sampanie

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

6 voturi

Mod de preparare

Punem geletina la hidratat in 50 ml suc de la compot(8-10 min).
Intr-un vas cu fund dublu punem ouale si apoi zaharul.Amestecam iar apoi incorporam faina.
Adaugam smantana si apoi putin cate putin laptele.Punem vasul pe foc(la foc mic) si amestecam continuu pana cand compozitia se ingroasa.
Luam de pe foc si adaugam ciocolata cubulete .Amestecam pana in momentul in care ciocolata se topeste complet.
Adaugam gelatina in compozitia fierbinte si amestecam, apoi lasam la racit.
Se bate frisca lichida cu zaharul vanilat
Cand compozitia s-a racit adaugam frisca.
Tapetam forma detasabila de tort cu folie transparenta.
Fructele(mandarinele,kiwi,bananele)se curata de coaja.Kiwi si bananele se taie felii.Rondelele de ananas se taie in jumatate,piersicile se taie felii mai groase.

Insiropam piscoturile in siropul de la compotul de ananas.
Peretii si partea de jos a formei se"imbraca" cu piscoturi.Peste piscoturile de pe fundul formei asezam felii de fructe peste care turnam jumatate din compozitia racita mai sus.Urmeaza un alt strat de felii de fructe(dupa preferinta)peste care turnam restul de crema .La final ornam tortul cu felii de fructe dupa placul fiecaruia.
Dam la frigider pentru 4-5 ore ,dupa care scoatem din forma ,taiem bucati potrivite si servim.
Usor si racoritor................mmm.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Ouale, zaharul si laptele se amesteca pana devin ca o smantana si se dau la rece. Zeama de la compotul

35 voturi    9 comentarii
1h
Torturi
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu zaharul si sarea pana

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 10 februarie 2015

    Maria Mihaila,multumesc!

  • Maria Mihaila , 29 ianuarie 2015

    FOARTE BUN !

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2015

    Cornella Jacobs ,multumesc!

    • Cornella Jacobs , 20 ianuarie 2015

      delicios

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru crema
  • 3 oua
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri zahar
  • 50 ml smantana
  • 150 ml lapte
  • 200 gr ciocolata alba
  • doua plicuri gelatina
  • 650 gr frisca lichida
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4-5 mandarine
  • 2-3 kiwi
  • 2 banane
  • 2 piersici din compot
  • 1 cutie compot ananas(rondele)
  • 200 g piscoturi sampanie

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

6 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

30 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

7 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci

maria mihalache (Chef de cuisine)

Maria Mihaila,multumesc!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu aroma de vanilie Cheesecake cu aroma de vanilie

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pavlova cu nuca, mousse de castane si jeleu de gutui