Punem geletina la hidratat in 50 ml suc de la compot(8-10 min).
Intr-un vas cu fund dublu punem ouale si apoi zaharul.Amestecam iar apoi incorporam faina.
Adaugam smantana si apoi putin cate putin laptele.Punem vasul pe foc(la foc mic) si amestecam continuu pana cand compozitia se ingroasa.
Luam de pe foc si adaugam ciocolata cubulete .Amestecam pana in momentul in care ciocolata se topeste complet.
Adaugam gelatina in compozitia fierbinte si amestecam, apoi lasam la racit.
Se bate frisca lichida cu zaharul vanilat
Cand compozitia s-a racit adaugam frisca.
Tapetam forma detasabila de tort cu folie transparenta.
Fructele(mandarinele,kiwi,bananele)se curata de coaja.Kiwi si bananele se taie felii.Rondelele de ananas se taie in jumatate,piersicile se taie felii mai groase.
Insiropam piscoturile in siropul de la compotul de ananas.
Peretii si partea de jos a formei se"imbraca" cu piscoturi.Peste piscoturile de pe fundul formei asezam felii de fructe peste care turnam jumatate din compozitia racita mai sus.Urmeaza un alt strat de felii de fructe(dupa preferinta)peste care turnam restul de crema .La final ornam tortul cu felii de fructe dupa placul fiecaruia.
Dam la frigider pentru 4-5 ore ,dupa care scoatem din forma ,taiem bucati potrivite si servim.
Usor si racoritor................mmm.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii