autor:

Rita Ilieș

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort diplomat

Autor: Rita Ilieș (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rita Ilieș (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 mai 2015

Ingrediente
Ingrediente pentru blat:, , 5 ouă, , 6 linguri cu zahăr pudră, , o lingură cu făină, , 8 linguri cu pesmet, , un praf de șofran, , , , Ingrediente pentru cremă:, , 5 gălbenușuri, , 100 g zahăr, , 3 linguri cu făină, , 450 ml lapte, , 30 g gelatină granulată, , o păstaie de vanilie, , 100 g ciocolată albă fin mărunțită, , 500 ml frișcă vegetală, , , , Umplutură și decor:, , fructe exotice din conservă + siropul, , fructe proaspete, , un pachet de pișcoturi

Dificultate: Medie Timp: 3h

3 voturi

Mod de preparare

Pentru blat am separat ouăle și am bătut albușurile spumă tare împreună cu zahărul pe care l-am adăugat treptat ( înainte de asta am încins cuptorul și am pregătit o tavă rotundă pentru tort, cu diametrul de 24 cm ).







Am adăugat gălbenușurile și șofranul, apoi, pe rând, făina și pesmetul încorporându-le cu o spatulă din silicon.







Am pus compoziția în tavă și am copt blatul timp de aproximativ 10 minute ( primele 4 minute la 180 de grade iar următoarele 6 la 110 grade ).







Am scos blatul din tavă și l-am așezat să se răcească pe un grătar. După ce s-a răcit l-am tăiat în două.







Pentru cremă am folosit doar gălbenușuri pe care le-am pus într-o cratiță de 1 litru împreună cu zahărul și făina. Am adăugat treptat și laptele și am început să omogenizez cu ajutorul unui tel.







Am pus cratița pe foc și am amestecat continuu. Când budinca s-a îngroșat am adăugat păstaia de vanilie și am pus-o de-o parte lăsând-o să se răcească puțin. Am amestecat din când în când pentru a evita formarea crustei.



Între timp am hidratat gelatina pe care, mai apoi, am adăugat-o în budinca de vanilie. Am bătut foarte bine frișca și am încorporat budinca și ciocolata în aceasta.



Asamblarea tortului am realizat-o în tava în care am copt blatul. Am decupat cu un cuțit aproximativ 5 mm din blaturi, apoi am așezat pe margine pișcoturile înmuiate în siropul fructelor. Cu același sirop am însiropat și blatul.



Am continuat cu un strat de cremă, unul de fructe și din nou unul de cremă. Am repetat alternarea.



Am așezat cel de-al doilea blat însiropat, apoi din nou cremă și fructe. Am încheiat cu un strat de cremă și am decorat tortul după bunul plac.



Este un tort potrivit în orice sezon, cu orice ocazie. Așadar, vă învit să-l pregătiți și voi.



Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Ouale, zaharul si laptele se amesteca pana devin ca o smantana si se dau la rece. Zeama de la compotul

35 voturi    9 comentarii
1h
Torturi
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu zaharul si sarea pana

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

3h

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • 5 ouă
  • 6 linguri cu zahăr pudră
  • o lingură cu făină
  • 8 linguri cu pesmet
  • un praf de șofran
  • Ingrediente pentru cremă:
  • 5 gălbenușuri
  • 100 g zahăr
  • 3 linguri cu făină
  • 450 ml lapte
  • 30 g gelatină granulată
  • o păstaie de vanilie
  • 100 g ciocolată albă fin mărunțită
  • 500 ml frișcă vegetală
  • Umplutură și decor:
  • fructe exotice din conservă + siropul
  • fructe proaspete
  • un pachet de pișcoturi

Raporteaza reteta

Retete
de Rita Ilieș
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

17 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

8 voturi    7 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu aroma de vanilie Cheesecake cu aroma de vanilie

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
TORT DE CAPSUNI CU SMANTANA