autor:

CulinaryRainbow

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort diplomat

Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 mai 2015

Ingrediente
Ingrediente pentru blat:, , 5 ouă, , 6 linguri cu zahăr pudră, , o lingură cu făină, , 8 linguri cu pesmet, , un praf de șofran, , , , Ingrediente pentru cremă:, , 5 gălbenușuri, , 100 g zahăr, , 3 linguri cu făină, , 450 ml lapte, , 30 g gelatină granulată, , o păstaie de vanilie, , 100 g ciocolată albă fin mărunțită, , 500 ml frișcă vegetală, , , , Umplutură și decor:, , fructe exotice din conservă + siropul, , fructe proaspete, , un pachet de pișcoturi

Dificultate: Medie Timp: 3h

3 voturi

Mod de preparare

Pentru blat am separat ouăle și am bătut albușurile spumă tare împreună cu zahărul pe care l-am adăugat treptat ( înainte de asta am încins cuptorul și am pregătit o tavă rotundă pentru tort, cu diametrul de 24 cm ).







Am adăugat gălbenușurile și șofranul, apoi, pe rând, făina și pesmetul încorporându-le cu o spatulă din silicon.







Am pus compoziția în tavă și am copt blatul timp de aproximativ 10 minute ( primele 4 minute la 180 de grade iar următoarele 6 la 110 grade ).







Am scos blatul din tavă și l-am așezat să se răcească pe un grătar. După ce s-a răcit l-am tăiat în două.







Pentru cremă am folosit doar gălbenușuri pe care le-am pus într-o cratiță de 1 litru împreună cu zahărul și făina. Am adăugat treptat și laptele și am început să omogenizez cu ajutorul unui tel.







Am pus cratița pe foc și am amestecat continuu. Când budinca s-a îngroșat am adăugat păstaia de vanilie și am pus-o de-o parte lăsând-o să se răcească puțin. Am amestecat din când în când pentru a evita formarea crustei.



Între timp am hidratat gelatina pe care, mai apoi, am adăugat-o în budinca de vanilie. Am bătut foarte bine frișca și am încorporat budinca și ciocolata în aceasta.



Asamblarea tortului am realizat-o în tava în care am copt blatul. Am decupat cu un cuțit aproximativ 5 mm din blaturi, apoi am așezat pe margine pișcoturile înmuiate în siropul fructelor. Cu același sirop am însiropat și blatul.



Am continuat cu un strat de cremă, unul de fructe și din nou unul de cremă. Am repetat alternarea.



Am așezat cel de-al doilea blat însiropat, apoi din nou cremă și fructe. Am încheiat cu un strat de cremă și am decorat tortul după bunul plac.



Este un tort potrivit în orice sezon, cu orice ocazie. Așadar, vă învit să-l pregătiți și voi.



Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Asaaa sa incepem........... Batem spuma albusurile cu zaharul,intr-un alt bol amestecam galbenusurile

6 voturi    4 comentarii
1h
Torturi
Tort diplomat personalizat

Tort diplomat personalizat

Blat: albusurile se separa de galbenus si se bate spuma se adauga si zaharul ,galbenusul se amesteca

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • 5 ouă
  • 6 linguri cu zahăr pudră
  • o lingură cu făină
  • 8 linguri cu pesmet
  • un praf de șofran
  • Ingrediente pentru cremă:
  • 5 gălbenușuri
  • 100 g zahăr
  • 3 linguri cu făină
  • 450 ml lapte
  • 30 g gelatină granulată
  • o păstaie de vanilie
  • 100 g ciocolată albă fin mărunțită
  • 500 ml frișcă vegetală
  • Umplutură și decor:
  • fructe exotice din conservă + siropul
  • fructe proaspete
  • un pachet de pișcoturi

Raporteaza reteta

Retete
de CulinaryRainbow
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

11 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

7 voturi    6 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de clatite