autor:

lavinia

» » Torturi

Tort diplomat

Autor: lavinia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lavinia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2015

Ingrediente
8 oua, 8 ling zahar, 8 ling faina, coaja portocala, Crema:, 5 galbenusuri, 500 ml lapte, 500 ml frisca lichida, 10 ling zahar, 2 ling gelatina, 2 ling faina, 1 conserva ananas, 1 esenta vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Blat:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zahar pana se intaresc.

Se adauga pe rand cate un galbenus si se incorporeaza usor.

Se rade coaja de portocale, iar faina cernuta se adauga in ploaie.

Intr-o forma de copt rotunda, tapetata cu unt si faina se pune compozitia la copt pt. 35 min la 180 grade Celsius.

Crema:

Ouale se amesteca cu zaharul pana se albesc se adauga faina, laptele si se fierb la foc mic pana se ingroase.Se adauga gelatina dizolvata in 100 ml lapte si esenta de vanilie.Se lasa sa se raceasca.

Cand s-a racit se incorporeaza frisca lichida batuta.

Asamblarea:

Blatul se taie pe jumatate si se insiropeaza cu siropul de la compotul de ananas.

In forma in care s-a copt tortul se aseaza o foaie de celofan , se pun diverse fructe (rondele de banane, ananas, kiwi, portocale) si se toarna un sfert din crema.Se pune primul blat insiropat, jumatate din crema ramasa, iarasi fructe si restul de crema.Peste se adauga al doilea blat insiropat.

Se pune totul la frigider 5 -6 ore (peste noapte).

Se rastoarna pe platou si optional se orneaza cu frisca.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Se prepara o compozitia de blat obisnuita (se freaca galbenusurile cu zahar si se bat albusurile

62 voturi    22 comentarii
50 min
Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Foile de gelatina se lasa la inmuiat in laptele rece 10-15 minute. Dupa ce s-a inmuiat, se stoarce

4 voturi    3 comentarii
40 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 8 oua
  • 8 ling zahar
  • 8 ling faina
  • coaja portocala
  • Crema:
  • 5 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 500 ml frisca lichida
  • 10 ling zahar
  • 2 ling gelatina
  • 2 ling faina
  • 1 conserva ananas
  • 1 esenta vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de lavinia
Ecleruri

Ecleruri

Se fierbe apa impreuna cu uleiul si sarea 2-3 minute. Apoi se adauga faina treptat, amestecand continuu

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Mancare de praz cu masline

Mancare de praz cu masline

Ceapa, ardeiul , morcovul si postarnacul se toaca marunt si se rumenesc usor in ulei. Se adauga rosiile

4 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chec

Chec

Se bat albusurile spuma, cu un praf de sare si se amesteca cu 1/3 zahar. Separat se freaca galbenusurile

2 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort cu piscoturi