Blat:
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zahar pana se intaresc.
Se adauga pe rand cate un galbenus si se incorporeaza usor.
Se rade coaja de portocale, iar faina cernuta se adauga in ploaie.
Intr-o forma de copt rotunda, tapetata cu unt si faina se pune compozitia la copt pt. 35 min la 180 grade Celsius.
Crema:
Ouale se amesteca cu zaharul pana se albesc se adauga faina, laptele si se fierb la foc mic pana se ingroase.Se adauga gelatina dizolvata in 100 ml lapte si esenta de vanilie.Se lasa sa se raceasca.
Cand s-a racit se incorporeaza frisca lichida batuta.
Asamblarea:
Blatul se taie pe jumatate si se insiropeaza cu siropul de la compotul de ananas.
In forma in care s-a copt tortul se aseaza o foaie de celofan , se pun diverse fructe (rondele de banane, ananas, kiwi, portocale) si se toarna un sfert din crema.Se pune primul blat insiropat, jumatate din crema ramasa, iarasi fructe si restul de crema.Peste se adauga al doilea blat insiropat.
Se pune totul la frigider 5 -6 ore (peste noapte).
Se rastoarna pe platou si optional se orneaza cu frisca.
Pofta buna!
Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...
Negresa pufoasa de postCeapa si ardeiul tocate, morcovul, telina si pastarnacul date pe razatoarea cu ochiuri mari se pun la calit in ulei,
Bors de dovlecei cu stevieDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii