autor:

lavinia

» » Torturi

Tort diplomat

Autor: lavinia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lavinia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2015

Ingrediente
8 oua, 8 ling zahar, 8 ling faina, coaja portocala, Crema:, 5 galbenusuri, 500 ml lapte, 500 ml frisca lichida, 10 ling zahar, 2 ling gelatina, 2 ling faina, 1 conserva ananas, 1 esenta vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Blat:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zahar pana se intaresc.

Se adauga pe rand cate un galbenus si se incorporeaza usor.

Se rade coaja de portocale, iar faina cernuta se adauga in ploaie.

Intr-o forma de copt rotunda, tapetata cu unt si faina se pune compozitia la copt pt. 35 min la 180 grade Celsius.

Crema:

Ouale se amesteca cu zaharul pana se albesc se adauga faina, laptele si se fierb la foc mic pana se ingroase.Se adauga gelatina dizolvata in 100 ml lapte si esenta de vanilie.Se lasa sa se raceasca.

Cand s-a racit se incorporeaza frisca lichida batuta.

Asamblarea:

Blatul se taie pe jumatate si se insiropeaza cu siropul de la compotul de ananas.

In forma in care s-a copt tortul se aseaza o foaie de celofan , se pun diverse fructe (rondele de banane, ananas, kiwi, portocale) si se toarna un sfert din crema.Se pune primul blat insiropat, jumatate din crema ramasa, iarasi fructe si restul de crema.Peste se adauga al doilea blat insiropat.

Se pune totul la frigider 5 -6 ore (peste noapte).

Se rastoarna pe platou si optional se orneaza cu frisca.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Se bate frisca si se da la rece.Laptele se pune la fiert cu zaharul,coaja de la o portocala.Cand

39 voturi    16 comentarii
1h
Torturi
Tort diplomat cu fructe

Tort diplomat cu fructe

Se taie ananasul bucatele si il punem la scurs intr-o sita peste un castron (fara sa aruncam siropul).

3 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 8 oua
  • 8 ling zahar
  • 8 ling faina
  • coaja portocala
  • Crema:
  • 5 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 500 ml frisca lichida
  • 10 ling zahar
  • 2 ling gelatina
  • 2 ling faina
  • 1 conserva ananas
  • 1 esenta vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de lavinia
Ecleruri

Ecleruri

Se fierbe apa impreuna cu uleiul si sarea 2-3 minute. Apoi se adauga faina treptat, amestecand continuu

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Mancare de praz cu masline

Mancare de praz cu masline

Ceapa, ardeiul , morcovul si postarnacul se toaca marunt si se rumenesc usor in ulei. Se adauga rosiile

5 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chec

Chec

Se bat albusurile spuma, cu un praf de sare si se amesteca cu 1/3 zahar. Separat se freaca galbenusurile

2 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Fantezie cu ciocolata