autor:

Georgiana

» » Torturi

Tort diplomat cu blat

Autor: Georgiana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 august 2010

Ingrediente
Pentru blat:, 5 oua, 5 linguri zahar, 2-3 linguri ulei, 5 linguri faina, 1 praf copt, , Pentru crema:, 400 ml frisca lichida, 1 cana lapte, 15g gelatina, 3 oua, 6 linguri zahar, , fructe din conserva

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

96 voturi

Mod de preparare

Ieri a fost ziua verisoarei mele dragi si tare mi-as fi dorit sa fiu acasa si sa petrecem asa cum faceam acum cativa ani.Si astfel mi-am adus aminte de tortul pe care l-am pregatit acum o luna de ziua sotului meu.Nu pot spune ca este reteta proprie,originala,dar este foarte buna si vreau sa o impartasesc si altor persoane care inca nu au incercat-o.
Se face un blat de tort din 5 oua.Albusurile se bat spuma,adaugand in ploaie zaharul.Se adauga galbenusurile,uleiul si faina in care am amestecat si praful de copt,inglobandu-le cu grija cu ajutorul unei linguri.Se unge o forma cu unt si se tapeteaza cu faina,se toarna compozitia si se da la cuptor.
Dupa ce s-a copt se lasa sa se raceasca urmand apoi sa fie taiat in 2 sau 3,in functie de marimea blatului.
Pentru crema se pun pe foc 3 oua batute bine cu zaharul,laptele si se amesteca in continu pana cand rezulta o crema de consistenta unei smantani groase.Se da de-o parte pentru a se raci.
Gelatina se pune la hidratat in cateva linguri de apa sau in compot pentru cateva minute,urmand a se adauga peste crema calduta(nu fierbinte,pentru ca riscam sa distrugem proprietatile gelatinei).
Se bate bine frisca si se amesteca cu crema.
Forma in care a fost blatul se tapeteaza cu clim film(folie transparenta)si se pune o foaie de blat si se insiropeaza,apoi se pun fructe(eu am folosit ananas si piersici din conserva)se toarna o parte din crema.Se continua cu o alta foaie de blat insiropat,fructe si crema.
Se da la frigider pentru cateva ore,dupa care se scoate din forma,se indeparteaza folia transparenta si se imbraca in frisca.
Tin sa specific ca a fost pentru prima data cand am facut acest tort diplomat si am fost foarte fericita de rezultate.Am repetat reteta dar sub forma unei rulade.
Pofta buna!!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu blat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii

  • Valy , 04 august 2017

    Am făcut și eu și e foarte bun

  • Edy Nemteanu , 18 noiembrie 2014

    Frumos sper sa reusesc si eu

  • Andreea Maria Jitcovici , 23 iulie 2014

    arata super tortul o sa fac si eu

    • vizireanu nicoleta , 23 mai 2014

      foarte bun

    • Craciun Georgiana Aura , 01 aprilie 2014

      Frumos sper sa reusesc si eu

    • Izabella Bianca , 31 martie 2014

      a fost usor de preparat tortul dar a fost foarte gustos va multumim

    • Tudorita Arma , 22 decembrie 2013

      am sa fac si eu acest tort

    • Giorgiana Rusu , 04 septembrie 2013

      va rog sa scrieti si cat timp trebuie tinut la cuptor si la cate grade.

    • Nicoleta Blue , 04 august 2013

      felicitari am acercat sieu reteta ffffeeee.

    • Nicoleta Blue , 04 august 2013

      ie foarte bun reteta buna.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

      Delicios !!!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 03 august 2010

      Foarte bun tort! Felicitari!

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 02 august 2010

      forte bun tortu

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 august 2010

      O bunatate acest tort...*****

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 02 august 2010

      Minunat.*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

96 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 2-3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 1 praf copt
  • Pentru crema:
  • 400 ml frisca lichida
  • 1 cana lapte
  • 15g gelatina
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • fructe din conserva

Raporteaza reteta

Retete
de Georgiana
Ciorba de pui cu galusti

Ciorba de pui cu galusti

Care dintre noi nu are o mancare preferata?Sau acel ceva care iti aduce aminte de o persoana draga

18 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Pui stir-fry

Pui stir-fry

In urma cu ceva vreme am lucrat intr-un restaurant,ca ospatarita.Desi regulile erau foarte stricte

9 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita cu carne de pui

Tocanita cu carne de pui

Astazi fiind in pana de inspiratie m-am gandit sa combin cumva ingredientele de care dispuneam in

8 voturi    4 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Valy

Am făcut și eu și e foarte bun

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu aroma de vanilie Cheesecake cu aroma de vanilie

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort Coronita