autor:

Georgiana

» » Torturi

Tort diplomat cu blat

Autor: Georgiana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Georgiana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 august 2010

Ingrediente
Pentru blat:, 5 oua, 5 linguri zahar, 2-3 linguri ulei, 5 linguri faina, 1 praf copt, , Pentru crema:, 400 ml frisca lichida, 1 cana lapte, 15g gelatina, 3 oua, 6 linguri zahar, , fructe din conserva

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

73 voturi

Mod de preparare

Ieri a fost ziua verisoarei mele dragi si tare mi-as fi dorit sa fiu acasa si sa petrecem asa cum faceam acum cativa ani.Si astfel mi-am adus aminte de tortul pe care l-am pregatit acum o luna de ziua sotului meu.Nu pot spune ca este reteta proprie,originala,dar este foarte buna si vreau sa o impartasesc si altor persoane care inca nu au incercat-o.
Se face un blat de tort din 5 oua.Albusurile se bat spuma,adaugand in ploaie zaharul.Se adauga galbenusurile,uleiul si faina in care am amestecat si praful de copt,inglobandu-le cu grija cu ajutorul unei linguri.Se unge o forma cu unt si se tapeteaza cu faina,se toarna compozitia si se da la cuptor.
Dupa ce s-a copt se lasa sa se raceasca urmand apoi sa fie taiat in 2 sau 3,in functie de marimea blatului.
Pentru crema se pun pe foc 3 oua batute bine cu zaharul,laptele si se amesteca in continu pana cand rezulta o crema de consistenta unei smantani groase.Se da de-o parte pentru a se raci.
Gelatina se pune la hidratat in cateva linguri de apa sau in compot pentru cateva minute,urmand a se adauga peste crema calduta(nu fierbinte,pentru ca riscam sa distrugem proprietatile gelatinei).
Se bate bine frisca si se amesteca cu crema.
Forma in care a fost blatul se tapeteaza cu clim film(folie transparenta)si se pune o foaie de blat si se insiropeaza,apoi se pun fructe(eu am folosit ananas si piersici din conserva)se toarna o parte din crema.Se continua cu o alta foaie de blat insiropat,fructe si crema.
Se da la frigider pentru cateva ore,dupa care se scoate din forma,se indeparteaza folia transparenta si se imbraca in frisca.
Tin sa specific ca a fost pentru prima data cand am facut acest tort diplomat si am fost foarte fericita de rezultate.Am repetat reteta dar sub forma unei rulade.
Pofta buna!!!!!
Ieri a fost ziua verisoarei mele dragi si tare mi-as fi dorit sa fiu acasa si sa petrecem asa cum faceam acum cativa ani.Si astfel mi-am adus aminte d
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu blat" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Torturi
Tort cu branza si ananas

Tort cu branza si ananas

Albusurile se bat spuma,se adauga zaharul,apoi se pun galbenusurile.Se incorporeaza faina,amestecata

7 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort de fructe in forma de peste

Tort de fructe in forma de peste

Blat: 8 albusuri + putina sare se bat foarte bine, apoi se adauga zaharul. Dupa ce s-a topit bine

5 voturi    2 comentarii
1h
Torturi

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Edy Nemteanu , 18 noiembrie 2014

    Frumos sper sa reusesc si eu

  • Fara foto

    Andreea Maria Jitcovici , 23 iulie 2014

    arata super tortul o sa fac si eu

  • Fara foto

    vizireanu nicoleta , 23 mai 2014

    foarte bun

    • Fara foto

      Craciun Georgiana Aura , 01 aprilie 2014

      Frumos sper sa reusesc si eu

    • Fara foto

      Izabella Bianca , 31 martie 2014

      a fost usor de preparat tortul dar a fost foarte gustos va multumim

    • Fara foto

      Tudorita Arma , 22 decembrie 2013

      am sa fac si eu acest tort

    • Fara foto

      Giorgiana Rusu , 04 septembrie 2013

      va rog sa scrieti si cat timp trebuie tinut la cuptor si la cate grade.

    • Fara foto

      Nicoleta Blue , 04 august 2013

      felicitari am acercat sieu reteta ffffeeee.

    • Fara foto

      Nicoleta Blue , 04 august 2013

      ie foarte bun reteta buna.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

      Delicios !!!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 03 august 2010

      Foarte bun tort! Felicitari!

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 02 august 2010

      forte bun tortu

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 august 2010

      O bunatate acest tort...*****

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 02 august 2010

      Minunat.*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

73 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 2-3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 1 praf copt
  • Pentru crema:
  • 400 ml frisca lichida
  • 1 cana lapte
  • 15g gelatina
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • fructe din conserva

Raporteaza reteta

Retete
de Georgiana
Eclere / gogosele cu crema de vanilie si frisca

Eclere / gogosele cu crema de vanilie si frisca

Inainte de venirea pe lume a fiicei mele stateam destul de mult prin bucatarie, pregatind diverse

8 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse
Ostropel de pui

Ostropel de pui

Dupa o lunga absenta m-am decis sa postez o noua reteta deoarece ''Gatesc sanatos pentru concursul

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Hot chocolate fudge sundae

Hot chocolate fudge sundae

Desi pare o reteta destul de complicata si costisitoare la prima vedere eu va recomand sa o incercati.Iar

6 voturi    2 comentarii
1h
Inghetate

vizireanu nicoleta

foarte bun

Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort aperitiv Baneasa

Tort aperitiv Baneasa

Se fierb pastele dupa instructiunile de pe ambalaj, se clatesc si se pun in strecuratoare, la scurs. Se unge tava cu unt si se asaza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Tort nins cu crema de ciocolata, crema de mascarpone si macarons de cacao

Tort nins cu crema de ciocolata, crema de mascarpone si macarons de cacao

Blatul: Mixam galbenusurile cu 150 g de zahar pana devin cremoase si cresc in volum. Albusurile le mixam bine ca pentru bezea.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse