Ieri a fost ziua verisoarei mele dragi si tare mi-as fi dorit sa fiu acasa si sa petrecem asa cum faceam acum cativa ani.Si astfel mi-am adus aminte de tortul pe care l-am pregatit acum o luna de ziua sotului meu.Nu pot spune ca este reteta proprie,originala,dar este foarte buna si vreau sa o impartasesc si altor persoane care inca nu au incercat-o.
Se face un blat de tort din 5 oua.Albusurile se bat spuma,adaugand in ploaie zaharul.Se adauga galbenusurile,uleiul si faina in care am amestecat si praful de copt,inglobandu-le cu grija cu ajutorul unei linguri.Se unge o forma cu unt si se tapeteaza cu faina,se toarna compozitia si se da la cuptor.
Dupa ce s-a copt se lasa sa se raceasca urmand apoi sa fie taiat in 2 sau 3,in functie de marimea blatului.
Pentru crema se pun pe foc 3 oua batute bine cu zaharul,laptele si se amesteca in continu pana cand rezulta o crema de consistenta unei smantani groase.Se da de-o parte pentru a se raci.
Gelatina se pune la hidratat in cateva linguri de apa sau in compot pentru cateva minute,urmand a se adauga peste crema calduta(nu fierbinte,pentru ca riscam sa distrugem proprietatile gelatinei).
Se bate bine frisca si se amesteca cu crema.
Forma in care a fost blatul se tapeteaza cu clim film(folie transparenta)si se pune o foaie de blat si se insiropeaza,apoi se pun fructe(eu am folosit ananas si piersici din conserva)se toarna o parte din crema.Se continua cu o alta foaie de blat insiropat,fructe si crema.
Se da la frigider pentru cateva ore,dupa care se scoate din forma,se indeparteaza folia transparenta si se imbraca in frisca.
Tin sa specific ca a fost pentru prima data cand am facut acest tort diplomat si am fost foarte fericita de rezultate.Am repetat reteta dar sub forma unei rulade.
Pofta buna!!!!!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii