autor:

mirelutza

» » Torturi

Tort diplomat cu portocale

Autor: mirelutza (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 noiembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mirelutza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 noiembrie 2011

Ingrediente
Blat, 4 oua la temperatura camerei, 1 cana de 250 ml de faina, 1 cana de 250 ml de zahar, 125 ml ulei, 1 lingurita praf de copt, zeama de la 1/2 lamaie, coaja de la 1/2 de portocala, 1 pliculet de zahar vanilat, ulei si faina pentru tapetat forma Crema, 6 galbenusuri, 6 linguri de zahar, 200 ml lapte, 500 ml frisca batuta, 4 lingurite rase de gelatina, o cescuta mica de cafea cu apa Montarea tortului, 6-8 portocale mari

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Blatul se poate cumpara sau: se amesteca ouale cu zaharul si zaharul vanilat cu mixerul pana cand creste in volum bine. Se adauga uleiul si se amesteca, apoi se pune faina, coaja de portocala, praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se mai amesteca 2-3 minute. Se toarna compozitia intr-o cratita cu diametrul de 23-25 cm. unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se da la cuptor – 350°F aproximativ 45-55 minute. Primele 30 de minute nu se deschide usa cuptorului. Se verifica daca este copt cu o scobitoare. Daca o infigeti in mijloc si iese curata inseamna ca este facut. Se amesteca apa fierbinte cu gelatina pana se dizolva. Cele 6 galbenusuri, zaharul si laptele se pun intr-o craticioara la foc mic si se amesteca continuu pana se ingroasa si se topeste zaharul. Peste crema se adauga gelatina dizolvata. Se lasa sa se raceasca. Cand este rece se adauga frisca batuta si se amesteca cu grija. Se da la frigider aproximativ o ora. Se storc 2-3 portocale. Se cojesc 4-5 portocale si se taie in rondele de 4-5 mm. Se imbraca cratita in care ati copt blatul in folie de plastic (daca aveti o cratita cu diametrul mai mare cu 1-2 cm fata de cea in care ati copt blatul folositi-o pe aceea). Blatul se taie pe orizontala in trei felii egale. Se pun felii de portocala pe fundul si peretii cratitei. Se pune crema cat sa le acopere bine, avand grija ca toate gaurelele sa fie bine umplute cu crema. Se imparte crema ramasa in 2 parti egale. Peste portocale se pune o felie de blat si se insiropeaza cu suc de portocale amestecat cu zahar – daca portocalele sunt prea acre. Se pune crema, blatul insiropat, crema si ultima felie de blat. Se acopera cu celofan si se tine la frigider minim 2 ore. Se pune platoul peste tort, se acopera si se rastoarna. Se dezveleste de celofan si se mananca.pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat cu portocale

Tort diplomat cu portocale

Razi coaja portocalelor, le cureti de pielita si le tai rondele cam de 3-4 mm grosime. Intr-un castron

10 voturi    5 comentarii
2h
Torturi
Tort trenulet

Tort trenulet

Pentru checuri:separati albusurile de galbenusuri;galbenusurile le frecam ca la maioneza cu cele

9 voturi    2 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 februarie 2013

    Frumos, delicios, felicitari!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 februarie 2013

    delicios, frumos ornat!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2011

    Arata minunat iar gustul sigur a fost pe masura...Felicitari !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • 4 oua la temperatura camerei
  • 1 cana de 250 ml de faina
  • 1 cana de 250 ml de zahar
  • 125 ml ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • coaja de la 1/2 de portocala
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • ulei si faina pentru tapetat forma Crema
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 200 ml lapte
  • 500 ml frisca batuta
  • 4 lingurite rase de gelatina
  • o cescuta mica de cafea cu apa Montarea tortului
  • 6-8 portocale mari

Raporteaza reteta

Retete
de mirelutza
salata colorata

salata colorata

se toaca legumele:rosiile cubulete ridichiile,ceapa si ardeiul rondele.castravetii si cascavalul

7 voturi    7 comentarii
20 min
Salate de legume
salata de vinete

salata de vinete

se spala vinetele si se baga la cuptor.intre timp se ia galbenusul de ou,uleiul si mustarul si se

7 voturi    7 comentarii
40 min
Salate reci
snitele din piept de pui

snitele din piept de pui

se spala pieptul,se taie bucati,se bate se da prin oul amestecat cu delikat,apoi prin pesmet si se

6 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Frumos, delicios, felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema de cacao