Tort diplomat de Paste

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort diplomat de Paste

Ingrediente

  • Crema:
  • 5 oua mari
  • 300 g zahar
  • coaja de portocala
  • 2 plicuri gelatina
  • 1 cutie ananas
  • 500 ml frisca lichida
  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • coaja de lamaie si esente
  • 1/2 plic praf de copt(optional)
  • un praf de sare
  • Pentru ornat:
  • 250 ml frisca lichida
  • bomboane colorate
  • 1 iepuras de ciocolata
  • colorant alimentar verde

Mod de preparare

Crema:

Ouale se freaca cu zaharul pe foc mic , pana devin ca o smantana groasa.Se aromeaza cu coaja de portocala. Dupa ce crema s-a ingrosat, se ia de pe foc si se adauga gelatina, care a fost inmuiata 15-20 minute in 150 ml apa rece. Cand se raceste, se adauga 500 ml frisca (batuta) si ananasul taiat cubulete.

Blat:

Albusurile se bat spuma cu praful de sare, si se adauga in ploaie zaharul. Se adauga galbenusurile, uleiul, coaja de lamaie, esentele si faina in care am amestecat praful de copt, inglobandu-le cu grija cu ajutorul unei linguri.Se unge o forma(20 cm diametrul) cu unt si se tapeteaza cu faina, se toarna compozitia si se da la cuptor la foc mediu pentru cca 25-30 minute. Cand se raceste se taie in doua.

Asamblare:

Forma in care am copt blatul, se imbraca in folie alimentara( punga de plastic), se aseaza jumatate din crema, apoi se pune o foaie de blat care se insiropeaza cu suc din compotul de ananas. Se continua cu cealalta jumatate de crema si cealalta foaie de blat, insiropat. Se da la frigider cateva ore, apoi se rastoarna pe un platou si se orneaza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi - reteta bulgareasca de supa Tarator. O reteta simpla si racoritoare, perfecta...

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator
Prajitura usoara cu caise si zmeura

Prajitura usoara cu caise si zmeura

Se mixeaza albusurile cu 150 gr zahar si 6 linguri de apa.

Prajitura usoara cu caise si zmeura
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise