autor:

Marian Porceanu si Gica

» » , Retete de Pasti, Torturi

Tort diplomat de Paste

Autor: Marian Porceanu si Gica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marian Porceanu si Gica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 aprilie 2015

Ingrediente
Crema:, 5 oua mari, 300 g zahar, coaja de portocala, 2 plicuri gelatina, 1 cutie ananas, 500 ml frisca lichida, , Blat:, 4 oua, 4 linguri faina, 4 linguri zahar, 4 linguri ulei, coaja de lamaie si esente, 1/2 plic praf de copt(optional), un praf de sare, , Pentru ornat:, 250 ml frisca lichida, bomboane colorate, 1 iepuras de ciocolata, colorant alimentar verde

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Crema:

Ouale se freaca cu zaharul pe foc mic , pana devin ca o smantana groasa.Se aromeaza cu coaja de portocala. Dupa ce crema s-a ingrosat, se ia de pe foc si se adauga gelatina, care a fost inmuiata 15-20 minute in 150 ml apa rece. Cand se raceste, se adauga 500 ml frisca (batuta) si ananasul taiat cubulete.



Blat:

Albusurile se bat spuma cu praful de sare, si se adauga in ploaie zaharul. Se adauga galbenusurile, uleiul, coaja de lamaie, esentele si faina in care am amestecat praful de copt, inglobandu-le cu grija cu ajutorul unei linguri.Se unge o forma(20 cm diametrul) cu unt si se tapeteaza cu faina, se toarna compozitia si se da la cuptor la foc mediu pentru cca 25-30 minute. Cand se raceste se taie in doua.



Asamblare:

Forma in care am copt blatul, se imbraca in folie alimentara( punga de plastic), se aseaza jumatate din crema, apoi se pune o foaie de blat care se insiropeaza cu suc din compotul de ananas. Se continua cu cealalta jumatate de crema si cealalta foaie de blat, insiropat. Se da la frigider cateva ore, apoi se rastoarna pe un platou si se orneaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat de Paste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat cu piscoturi

Tort diplomat cu piscoturi

Se pune gelatina la inmuiat in zeama de compot de ananas sau putin lapte. Trebuie sa stea chiar

36 voturi    6 comentarii
1h 50 min
Torturi
Tango cu cirese

Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Crema:
  • 5 oua mari
  • 300 g zahar
  • coaja de portocala
  • 2 plicuri gelatina
  • 1 cutie ananas
  • 500 ml frisca lichida
  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • coaja de lamaie si esente
  • 1/2 plic praf de copt(optional)
  • un praf de sare
  • Pentru ornat:
  • 250 ml frisca lichida
  • bomboane colorate
  • 1 iepuras de ciocolata
  • colorant alimentar verde

Raporteaza reteta

Retete
de Marian Porceanu si Gica
Pasca cu aluat

Pasca cu aluat

Într-un bol se pune făina, se face un gol in mijloc şi se adaugă galbenusurile, maiaua pregătită

5 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Pasti
Clatite cu ficatei si piept de pui

Clatite cu ficatei si piept de pui

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se prajesc clatitele care trebuie sa fie un pic mai

14 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Toba de pui si porc

Toba de pui si porc

Ciolanul de porc l-am spalat si l-am pus la fiert in oala sub presiune, cu sare, foi de dafin si

15 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Halloween pumpkin and chocolate cake Halloween pumpkin and chocolate cake

Pornim cuptorul la 250 grade C. Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina. Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins. Muffins: Cernem

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de toamna pentru siluete fine Tort de toamna pentru siluete fine

Pentru blat Semintele si nucile se vor frula pana a obtine o faina. Se amesteca toate ingredientele pana ad avea o consistenta omogena Se

0 voturi    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Tort Dora