autor:

Marian Porceanu si Gica

» » , Retete de Pasti, Torturi

Tort diplomat de Paste

Autor: Marian Porceanu si Gica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marian Porceanu si Gica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 aprilie 2015

Ingrediente
Crema:, 5 oua mari, 300 g zahar, coaja de portocala, 2 plicuri gelatina, 1 cutie ananas, 500 ml frisca lichida, , Blat:, 4 oua, 4 linguri faina, 4 linguri zahar, 4 linguri ulei, coaja de lamaie si esente, 1/2 plic praf de copt(optional), un praf de sare, , Pentru ornat:, 250 ml frisca lichida, bomboane colorate, 1 iepuras de ciocolata, colorant alimentar verde

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Crema:

Ouale se freaca cu zaharul pe foc mic , pana devin ca o smantana groasa.Se aromeaza cu coaja de portocala. Dupa ce crema s-a ingrosat, se ia de pe foc si se adauga gelatina, care a fost inmuiata 15-20 minute in 150 ml apa rece. Cand se raceste, se adauga 500 ml frisca (batuta) si ananasul taiat cubulete.



Blat:

Albusurile se bat spuma cu praful de sare, si se adauga in ploaie zaharul. Se adauga galbenusurile, uleiul, coaja de lamaie, esentele si faina in care am amestecat praful de copt, inglobandu-le cu grija cu ajutorul unei linguri.Se unge o forma(20 cm diametrul) cu unt si se tapeteaza cu faina, se toarna compozitia si se da la cuptor la foc mediu pentru cca 25-30 minute. Cand se raceste se taie in doua.



Asamblare:

Forma in care am copt blatul, se imbraca in folie alimentara( punga de plastic), se aseaza jumatate din crema, apoi se pune o foaie de blat care se insiropeaza cu suc din compotul de ananas. Se continua cu cealalta jumatate de crema si cealalta foaie de blat, insiropat. Se da la frigider cateva ore, apoi se rastoarna pe un platou si se orneaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat de Paste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu aspic de struguri

Tort cu aspic de struguri

Blat: Albusurile se bat bine cu apa, apoi adaugam si batem bine pana se topeste zaharul. Adaugam

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Torturi
Tiramisu cu pireu de castane

Tiramisu cu pireu de castane

Se zdrobeste pireul de castane cu furculita(eu am folosit pireu unguresc la pachet,dar se poate folosi

2 voturi    0 comentarii
35 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Crema:
  • 5 oua mari
  • 300 g zahar
  • coaja de portocala
  • 2 plicuri gelatina
  • 1 cutie ananas
  • 500 ml frisca lichida
  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • coaja de lamaie si esente
  • 1/2 plic praf de copt(optional)
  • un praf de sare
  • Pentru ornat:
  • 250 ml frisca lichida
  • bomboane colorate
  • 1 iepuras de ciocolata
  • colorant alimentar verde

Raporteaza reteta

Retete
de Marian Porceanu si Gica
Pasca cu aluat

Pasca cu aluat

Într-un bol se pune făina, se face un gol in mijloc şi se adaugă galbenusurile, maiaua pregătită

5 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Pasti
Clatite cu ficatei si piept de pui

Clatite cu ficatei si piept de pui

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se prajesc clatitele care trebuie sa fie un pic mai

14 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Toba de pui si porc

Toba de pui si porc

Ciolanul de porc l-am spalat si l-am pus la fiert in oala sub presiune, cu sare, foi de dafin si

14 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort „Pădurea Neagră”