Pentru aluat
1. Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Tapeteaza cu foaie de copt 4 tavi dreptunghiulare de 30x40 cm.Deseneaza cate 2 cercuri a cate 20 cm diametru pe fiecare foaie de copt, apoi intoarce foile de copt invers (cu desenul in jos), pe tava.
2. Bate albusurile spuma, apoi adauga gradat 3 linguri zahar.Bate-le pana devin spuma tare. Pune-le deoparte.
3. Bate, cu mixerul, galbenusurile cu zaharul ramas, pana ce mixerul lasa urme la ridicarea acestuia.Adauga vanilia si amesteca.
4. Inglobeaza usor cu o spatula faina cu alunele macinate si sarea in amestecul cu galbenusuri.Apoi, inglobeaza albusurile batute, in 3 transe.
5. Imparte aluatul obtinut in fiecare cerc desenat (aprox.3 linguri aluat/cerc), intinzandu-l egal pana la margini.Da cercurile de aluat la copt 7-9 minute.Dupa ce blaturile de aluat s-au copt, lasa-le sa se raceasca complet.
Pentru crema
1. Intr-o cratita, pune zaharul cu apa, pe foc potrivit, lasandu-le sa fiarba pana amestecul va incepe sa se caramelizeze, apoi se ia de pe foc.
2. Bate albusurile cu acidul citric pana ce devin spuma.Gradat, amestecand, adauga siropul de zahar.Continua sa amesteci pana ce compozitia se va raci.
3. Cu viteza mixerului la mediu, adauga untul/margarina, cate 1 lingura pe rand, pana s-a incorporat.
4. Adauga cafeaua, ciocolata topita, cacaoa si sarea, apoi amesteca bine pana se omogenizeaza.Pastreaza crema la temperatura camerei.
Pentru décor si asamblare
1. Se caramelizeaza zaharul, apoi se lasa sa se raceasca putin.
2. Aseaza primul blat pe farfuria de servire.Periaza blatul cu putin rom (daca doresti), apoi unge-l cu un strat subtire de crema.Repeta cu blaturile ramase si crema.La sfarsit, unge cu crema intreg tortul.
3. Stropeste tortul cu zaharul caramelizat, apoi decoreaza-l, dupa fantezie, cu crema ramasa si alune de padure.
:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitai blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.
Gogosari in sos de mustarRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii