autor:

dora

» » Torturi

Tort Dora

Autor: dora (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dora (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 martie 2010

Ingrediente
8oua,, 20 linguri zahar,, 16 linguri faina, , 8 linguri apa, , 1 praf de copt, , 1budinca de vanilie,, 400 ml lapte, , 1 litru de frisca,, 200 ml suc de fructe de padure ,, 1 gelatina granulata,, 1 margarina, , 1 lamaie.

Dificultate: Medie Timp: 20h 5 min

1 vot

Mod de preparare

Separam ouale, batem albusurile spuma, apoi adaugam 16 linguri de zahar, galbenusurile, praful de copt, apa, dupa ce le omogenizam bine adaugam pe rand faina. Se da la cuptor la foc potrivit cam 20 de minute. Fierbem budinca cu restul de zahar, cand se raceste seadauga margarina. Pentru ornat: batem frisca si cu un decorator se face o inima pe mijlocul tortului care se umple cu gelatina preparate cu suc. Cu restul de frisca decoram tot tortul.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dora" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Torta de sfecla rosie

Torta de sfecla rosie

- Se curata sfecla de coaja si se da prin razatoare. - Stafidele se amesteca bine cu o lingurita

12 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Tort cu mousse de ciocolata

Tort cu mousse de ciocolata

Blat: Turnam apa clocotita peste cacao si amestecam pana la omogenizare, apoi lasam la racit. Separam

1 vot    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

    Un tort deosebit de bun pentru Ziua indragostitilor ! Dar nu numai....

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

    Este foarte frumos.

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 22 martie 2010

    Arata minunat!

Dificultate

Medie

Timp

20h 5 min

1 vot

Ingrediente

  • 8oua,
  • 20 linguri zahar,
  • 16 linguri faina
  • 8 linguri apa
  • 1 praf de copt
  • 1budinca de vanilie,
  • 400 ml lapte
  • 1 litru de frisca,
  • 200 ml suc de fructe de padure ,
  • 1 gelatina granulata,
  • 1 margarina
  • 1 lamaie.

Raporteaza reteta

Retete
de dora
Prajitura caramel

Prajitura caramel

separam oule batem albusurile spuma tare ,apoi adaugam treptat 12 linguri de zahar,galbenusurile

4 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Prajituri
Bucuresti

Bucuresti

batem albusurile spuma tare, adaugam treptat 16 linguri de zahar si batem maideparte ,apoi adaugam

4 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Ciorba de oua

Ciorba de oua

punem intr-un vas un pic de ulei,dupa care adaugam faina si facem un rantas. Cand este gata,punem

2 voturi    1 comentariu
45 min
Borsuri si Ciorbe

Sidy (Chef de cuisine)

Un tort deosebit de bun pentru Ziua indragostitilor ! Dar nu numai....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Valentine