Autor:
dora (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 20 martie 2010
Ingrediente
8oua,, 20 linguri zahar,, 16 linguri faina, , 8 linguri apa, , 1 praf de copt, , 1budinca de vanilie,, 400 ml lapte, , 1 litru de frisca,, 200 ml suc de fructe de padure ,, 1 gelatina granulata,, 1 margarina, , 1 lamaie.
Dificultate: Medie | Timp: 20h 5 min
Mod de preparare
Separam ouale, batem albusurile spuma, apoi adaugam 16 linguri de zahar, galbenusurile, praful de copt, apa, dupa ce le omogenizam bine adaugam pe rand faina. Se da la cuptor la foc potrivit cam 20 de minute. Fierbem budinca cu restul de zahar, cand se raceste seadauga margarina. Pentru ornat: batem frisca si cu un decorator se face o inima pe mijlocul tortului care se umple cu gelatina preparate cu suc. Cu restul de frisca decoram tot tortul.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dora" nu uita sa-i faci un
review
Se pun ouale in vasul de la robot impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si incepem sa mixam, adaugand
Mai intai se lasa la inmuiat gelatina in 300 ml apa rece.
Biscuitii se sfarama bine si se amesteca
39 voturi
21 comentarii
3h 30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate