Tort etajat cu mascarpone, ciocolata, visine si zmeura

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
redusa
Tort etajat cu mascarpone, ciocolata, visine si zmeura

Ingrediente

  • Blat 1:
  • 5 oua mari
  • 160 g zahar tos
  • 150 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 150 g faina
  • 6 g praf de copt
  • 50 g cacao
  • un praf de sare
  • Blat 2
  • 3 oua mari
  • 120 g zahar
  • 100 g faina
  • 50 ml lapte
  • 30 ml ulei
  • 1 lgt extract de vanilie
  • 1 lgt praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema de mascarpone si ciocolata alba
  • 150 g frisca lichida (Pilos)
  • 200 g ciocolata alba
  • 1 galbenus mare
  • 250 g mascarpone
  • Crema de mascarpone si ciocolata neagra
  • 200 g ciocolata
  • 300 g frisca lichida (Pilos)
  • 250 g mascarpone
  • 3 galbenusuri mari
  • Crema de zmeura
  • 175 g zmeura
  • 4 lg zahar
  • 160 g marshmallows
  • Crema de ciocolata cu visine
  • 275 g frisca lichida (Pilos)
  • 200 g ciocolata neagra (55% cacao)
  • 1 lg cacao
  • 150 g dulceata de visine
  • Sirop
  • 40 ml sirop concentrat de visine + 200 ml apa plata (pentru blatul 1)
  • 30 ml sirop concentrat de salcam + 150 ml apa plata (pentru blatul 2)
  • Decor:
  • zmeura proaspata

Mod de preparare

Blat 1.

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C.

2. Separam albusurile de galbenusuri.

3. Batem galbenusurile cu 80 g zahar pana cand capata volum si se deschid la culoare. Adaugam uleiul, laptele, faina amestecata cu praful de copt si cacao si mixam pana la incorporare acestora.

4. Mixam albusurile cu praful de sare pana cand se transforma in spuma. Adaugam restul de zahar si mixam pana cand spuma este tare iar zaharul s-a topit.

5. In compozitia cu cacao si galbenusuri batute adaugam 2-3 linguri de albusuri si amestecam cu o spatula, apoi rasturnam totul in albusurile spuma si amestecam usor cu o spatula.

6. Turnam compozitia intr-o tava rotunda (22 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 40-50 min. Faceti testul scobitorii. Dupa ce s-a copt, scoatem blatul la racit pe un gratar.

Blat 2:

Pentru a prepara al doilea blat procedam la fel ca la primul cu o singura diferenta, in loc de cacao adaugam esenta de vanilie. Punem compozitia intr-o tava rotunda (17 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 30 min. Din nou, pentru siguranta facem testul scobitorii.

Crema de mascarpone si ciocolata alba

1. Punem 100 g frisca lichida intr-o cratita non-aderenta pe foc mic. Cand este fierbinte (dar fara sa fi dat in clocot) oprim focul si punem ciocolata alba rupra in bucati. lasam 1 minut si apoi invartim pana cand se topeste.

2. Punem galbenusul cat compozitia este inca fierbinte si omigenizam. Compozitia obtinuta o dam printr-o sita si apoi o lasam sa se raceasca complet.

3. Mixam mascarponele cu 50 g frisca lichida si il adaugam compozitiei racite si introducem in frigider min 4 ore.

Modul de preparare a cremei de mascarpone si ciocolata neagra este acelasi ca si la cea de ciocolata alba.

Crema de zmeura:

Atentie!!! Aceasta crema o preparam in momentul in care asamblam tortul.

1. Punem zmeura impreuna cu zaharul pe foc mic intr-o cratita non-aderenta si lasam pana cand totul se transforma intr-un sos gros (ca in imagine).

2. Punem marshmallows-urile si amestecam pana la topirea completa a acestor insistand cu o spatula pe fiecare.

Crema de ciocolata cu visine:

1. Punem frisca lichida intr-o cratita non-aderenta, la foc mic pana cand se inferbanta.

2. Oprim focul, punem ciocolata rupta in bucati mici, lasam 2 minute apoi amestecam energic, pana la topirea completa a acesteia.

3. Dupa ce s-a racit o bagam compozitia in frigider pentru 4 ore.

4. Scoatem compozitia, o mixam pret de cateva minute, pana cand se deschide la culoare, adaugam visinele si amestecam cu o lingura.

Asamblare:

Asamblam blaturile separat.

1. Incepem cu cel negru feliindu-l.

2. Punem pe un platou, intr-un inel pentru tort o felie de blat, o insiropam cu 1/3 din siropul de visine, punem jumatate din crema de ciocolata cu visine, a doua felie, insiropam, restul de crema cu visine si ultima felie pe care o vom insiropa.

3. Bagam blatul in frigider pentru 1-2 ore.

4. Scoatem apoi inelul, punem la distanta de 5-10 cm de margine 4 betisoare/paie pe care le vom taia la nivel si care au rol in sustinerea blatul urmator.

5. Imbracam blatul in crema de mascarpone si ciocolata neagra si il bagam in frigider pentru cel putin 2 ore.

6. Blatul alb il feliem, apoi il montam intr-un inel pentru tort, punand prima felie, o insiropam putin, jumatate din crema calda de zmeura, a doua felie, insiropam, punem restul de crema de zmeura si ultima felie pe care o vom insiropa apoi il bagam in frigider pentru 1-2 ore.

7. Scoatem inelul si imbracam in crema de mascarpone si ciocolata alba doar marginea tortului. Dam la frigider minim 1 ora.

8. Punem blatul alb deasupra celui negru cu grija, apoi il imbracam in restul de crema si il finisam.

9. Il bagam din nou in frigider pana in momentul in care il vom servi.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa

Inghetata de vanilie facuta in casa - reteta simpla si delicioasa!Invata cum sa pregatesti o inghetata cremoasa si aromata,...

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa
Cartofi noi la cuptor cu usturoi si patrunjel, reteta simpla si foarte gustoasa

Cartofi noi la cuptor cu usturoi si patrunjel, reteta simpla si foarte gustoasa

Cartofi noi la cuptor cu usturoi si patrunjel: o reteta simpla si gustoasa. Descopera cum sa prepari cartofi crocanti,...

Cartofi noi la cuptor cu usturoi si patrunjel, reteta simpla si foarte gustoasa
Reteta de limonada cu capsuni - rapida, racoritoare, delicioasa

Reteta de limonada cu capsuni - rapida, racoritoare, delicioasa

Descopera reteta rapida de limonada cu capsuni, perfecta pentru zilele calduroase. Racoritoare si delicioasa, aceasta bautura...

Reteta de limonada cu capsuni - rapida, racoritoare, delicioasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise