autor:

Alina

» » , Retete de Pasti, Torturi

Tort etajat cu mascarpone, ciocolata, visine si zmeura

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 februarie 2014

Ingrediente
Blat 1:, 5 oua mari, 160 g zahar tos, 150 ml lapte, 50 ml ulei, 150 g faina, 6 g praf de copt, 50 g cacao, un praf de sare, Blat 2, 3 oua mari, 120 g zahar, 100 g faina, 50 ml lapte, 30 ml ulei, 1 lgt extract de vanilie, 1 lgt praf de copt, un praf de sare, , Crema de mascarpone si ciocolata alba, , 150 g frisca lichida (Pilos), 200 g ciocolata alba, 1 galbenus mare, 250 g mascarpone, Crema de mascarpone si ciocolata neagra, 200 g ciocolata, 300 g frisca lichida (Pilos), 250 g mascarpone, 3 galbenusuri mari, Crema de zmeura, 175 g zmeura, 4 lg zahar, 160 g marshmallows, Crema de ciocolata cu visine, , 275 g frisca lichida (Pilos), 200 g ciocolata neagra (55% cacao), 1 lg cacao, 150 g dulceata de visine, Sirop, 40 ml sirop concentrat de visine + 200 ml apa plata (pentru blatul 1), 30 ml sirop concentrat de salcam + 150 ml apa plata (pentru blatul 2), Decor:, zmeura proaspata

Dificultate: Redusa Timp: 4h

9 voturi

Mod de preparare

Blat 1.

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C.

2. Separam albusurile de galbenusuri.

3. Batem galbenusurile cu 80 g zahar pana cand capata volum si se deschid la culoare. Adaugam uleiul, laptele, faina amestecata cu praful de copt si cacao si mixam pana la incorporare acestora.

4. Mixam albusurile cu praful de sare pana cand se transforma in spuma. Adaugam restul de zahar si mixam pana cand spuma este tare iar zaharul s-a topit.

5. In compozitia cu cacao si galbenusuri batute adaugam 2-3 linguri de albusuri si amestecam cu o spatula, apoi rasturnam totul in albusurile spuma si amestecam usor cu o spatula.

6. Turnam compozitia intr-o tava rotunda (22 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 40-50 min. Faceti testul scobitorii. Dupa ce s-a copt, scoatem blatul la racit pe un gratar.

Blat 2:

Pentru a prepara al doilea blat procedam la fel ca la primul cu o singura diferenta, in loc de cacao adaugam esenta de vanilie. Punem compozitia intr-o tava rotunda (17 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 30 min. Din nou, pentru siguranta facem testul scobitorii.

Crema de mascarpone si ciocolata alba

1. Punem 100 g frisca lichida intr-o cratita non-aderenta pe foc mic. Cand este fierbinte (dar fara sa fi dat in clocot) oprim focul si punem ciocolata alba rupra in bucati. lasam 1 minut si apoi invartim pana cand se topeste.

2. Punem galbenusul cat compozitia este inca fierbinte si omigenizam. Compozitia obtinuta o dam printr-o sita si apoi o lasam sa se raceasca complet.

3. Mixam mascarponele cu 50 g frisca lichida si il adaugam compozitiei racite si introducem in frigider min 4 ore.

Modul de preparare a cremei de mascarpone si ciocolata neagra este acelasi ca si la cea de ciocolata alba.

Crema de zmeura:

Atentie!!! Aceasta crema o preparam in momentul in care asamblam tortul.

1. Punem zmeura impreuna cu zaharul pe foc mic intr-o cratita non-aderenta si lasam pana cand totul se transforma intr-un sos gros (ca in imagine).

2. Punem marshmallows-urile si amestecam pana la topirea completa a acestor insistand cu o spatula pe fiecare.

Crema de ciocolata cu visine:

1. Punem frisca lichida intr-o cratita non-aderenta, la foc mic pana cand se inferbanta.

2. Oprim focul, punem ciocolata rupta in bucati mici, lasam 2 minute apoi amestecam energic, pana la topirea completa a acesteia.

3. Dupa ce s-a racit o bagam compozitia in frigider pentru 4 ore.

4. Scoatem compozitia, o mixam pret de cateva minute, pana cand se deschide la culoare, adaugam visinele si amestecam cu o lingura.

Asamblare:

Asamblam blaturile separat.

1. Incepem cu cel negru feliindu-l.

2. Punem pe un platou, intr-un inel pentru tort o felie de blat, o insiropam cu 1/3 din siropul de visine, punem jumatate din crema de ciocolata cu visine, a doua felie, insiropam, restul de crema cu visine si ultima felie pe care o vom insiropa.

3. Bagam blatul in frigider pentru 1-2 ore.

4. Scoatem apoi inelul, punem la distanta de 5-10 cm de margine 4 betisoare/paie pe care le vom taia la nivel si care au rol in sustinerea blatul urmator.

5. Imbracam blatul in crema de mascarpone si ciocolata neagra si il bagam in frigider pentru cel putin 2 ore.

6. Blatul alb il feliem, apoi il montam intr-un inel pentru tort, punand prima felie, o insiropam putin, jumatate din crema calda de zmeura, a doua felie, insiropam, punem restul de crema de zmeura si ultima felie pe care o vom insiropa apoi il bagam in frigider pentru 1-2 ore.

7. Scoatem inelul si imbracam in crema de mascarpone si ciocolata alba doar marginea tortului. Dam la frigider minim 1 ora.

8. Punem blatul alb deasupra celui negru cu grija, apoi il imbracam in restul de crema si il finisam.

9. Il bagam din nou in frigider pana in momentul in care il vom servi.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort etajat cu mascarpone, ciocolata, visine si zmeura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu nuca

Tort cu nuca

Se bat albusurile cu zaharul spuma apoi se pune pe rind galbenusurile frecate cu 2 linguri de zahar,

212 voturi    5 comentarii
55 min
Torturi
Tort cu piscoturi

Tort cu piscoturi

Compotul de ananas se pune in blender si se paseaza pina se formeaza o crema. Frisca se bate bine

18 voturi    19 comentarii
40 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Adriana_Harastasan

    Adriana_Harastasan (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2014

    oare unde gasesc sa cumpar marshmallows

  • Alina

    Alina (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2014

    Multumesc Laura!

  • Laura_Nechita

    Laura_Nechita (Chef de cuisine) , 03 martie 2014

    minunat tortul!

Dificultate

Redusa

Timp

4h

9 voturi

Ingrediente

  • Blat 1:
  • 5 oua mari
  • 160 g zahar tos
  • 150 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 150 g faina
  • 6 g praf de copt
  • 50 g cacao
  • un praf de sare
  • Blat 2
  • 3 oua mari
  • 120 g zahar
  • 100 g faina
  • 50 ml lapte
  • 30 ml ulei
  • 1 lgt extract de vanilie
  • 1 lgt praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema de mascarpone si ciocolata alba
  • 150 g frisca lichida (Pilos)
  • 200 g ciocolata alba
  • 1 galbenus mare
  • 250 g mascarpone
  • Crema de mascarpone si ciocolata neagra
  • 200 g ciocolata
  • 300 g frisca lichida (Pilos)
  • 250 g mascarpone
  • 3 galbenusuri mari
  • Crema de zmeura
  • 175 g zmeura
  • 4 lg zahar
  • 160 g marshmallows
  • Crema de ciocolata cu visine
  • 275 g frisca lichida (Pilos)
  • 200 g ciocolata neagra (55% cacao)
  • 1 lg cacao
  • 150 g dulceata de visine
  • Sirop
  • 40 ml sirop concentrat de visine + 200 ml apa plata (pentru blatul 1)
  • 30 ml sirop concentrat de salcam + 150 ml apa plata (pentru blatul 2)
  • Decor:
  • zmeura proaspata

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri

Adriana_Harastasan (Chef de cuisine)

oare unde gasesc sa cumpar marshmallows

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu fructe de padure Tort cu fructe de padure

Se spala fructele de padure si se lasa sa se scurga. Branza mascarpone se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Intr-un alt

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort de post cu ciocolata