autor:

amalia

» » , Retete de Craciun, Torturi

TORT FESTIV DE REVELION

Autor: amalia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: amalia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 ianuarie 2016

Ingrediente
1. blat, , 3 oua, 3 lg de zahar, 3 lg faina, 1 lgt praf de copt, un praf de sare, 1 lg zeama de lamaie, , , 2. crema:, , 500 g branza mascarpone, 500 ml frisca lichida, 4 lg zahar pudra, , 3. alte ingrediente necesare:, piscoturi, 3 lg cacao instant, 200 ml apa calda, decoratiuni

Dificultate: Redusa Timp: 4h

2 voturi

Mod de preparare

1. Blat:
Galbenusurile le freci spuma impreuna cu praful de sare si zaharul.
Apoi bati albusurile spuma tare.
Amesteci cele 2 compozitii si adaugi faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie.
Torni compozitia in tava rotunda cu pereti detasabili , in care ai asezat hartie pentru copt, si dai la cuptorul incins pentru cca 30 minute( verifici blatul cu o scobitoare).
Cand este copt, il lasi sa se raceasca in tava, apoi indepartezi hartia si reasezi blatul in inelul pozitionat pe platou.

2. Crema:
Branza mascarpone o bati cu mixerul impreuna cu zaharul pudra, pana cand devine o spuma( cca 3 minute, la viteza medie).
Bati frisca si o amesteci cu crema.
Asezi jumatate din crema peste blat.
Prepari un sirop din cacaoa instant si apa calda si inmoi piscoturile pe care le asezi peste crema.
Adaugi restul de crema peste piscoturi, pudrezi cu cacao si dai la rece pentru 3 ore.
Indepartezi inelul si decorezi tortul dupa plac.
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT FESTIV DE REVELION" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort festiv de Revelion

Tort festiv de Revelion

Se incalzeste cuptorul la 220ᵒC.Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava de copt. Intr-o

7 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Torturi
tort cu crema de sampanie

tort cu crema de sampanie

crema: punem gelatina la inmuiat in apa rece pt minim 10 minute.mixam bine galbenusurile cu zahar

6 voturi    6 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

4h

2 voturi

Ingrediente

  • 1. blat
  • 3 oua
  • 3 lg de zahar
  • 3 lg faina
  • 1 lgt praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 lg zeama de lamaie
  • 2. crema:
  • 500 g branza mascarpone
  • 500 ml frisca lichida
  • 4 lg zahar pudra
  • 3. alte ingrediente necesare:
  • piscoturi
  • 3 lg cacao instant
  • 200 ml apa calda
  • decoratiuni

Raporteaza reteta

Retete
de amalia
Pasca fara aluat

Pasca fara aluat

Punem ouale intr-un castron suficient de mare, adaugam zaharul si zaharul vanilinat si batem bine

24 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Cheesecake cu ciocolata (la rece)

Cheesecake cu ciocolata (la rece)

Biscuitii digestivi se sfarama si apoi se adauga margarina topita. Amesteci bine pana cand obtii

24 voturi    1 comentariu
4h
Dulciuri diverse
CORONITA - APERITIV PENTRU CRACIUN

CORONITA - APERITIV PENTRU CRACIUN

Carnea tocata o amesteci cu sarea, piperul, boiaua ( toate dupa gust), ouale crude , pesmetul , patrunjelul

4 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Craciun
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Ombre Tort Ombre

Pentru blat: albusurile se mixeaza cu praful de sare pentru 2-3 minute, pana incep sa se spumeze. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza

0 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de fructe cu mascarpone Tort cu jeleu de fructe cu mascarpone

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa,apoi adaugam galbenusurile, amestecand

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort inimioara