Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma iar galbenusurile se bat bine cu zaharul si lingura cu apa.Se adauga faina si praful de copt si apoi albusurile spuma invartind usor pina se omogenizeaza.
Se pune hartie de copt intr-o forma de copt tortul si se da la copt.
Se lasa sa se raceasca apoi se taie in doua .
Intre timp se prepara separat cele trei creme.
Cea caramel se amesteca cu zaharul caramelizat si macinat, una de vanilie se prepara conform instructiunilor iar cealalta de vanilie tot conform instructiunilor dar mai adaugam si pachetul de fructe de padure dezghetate.
Pe farfuria pe care vrem sa servim tortul se pune primul blat pe care il insiropam cu sirop de zahar amestecat cu esenta de rom.
Adaugam 2/3 crema caramel iar deasupra punem piscoturile insiropate cu sirop de zahar cu esenta de migdale.
Crema de fructe de padure( 2/3) o punem peste piscoturile insiropate apoi adaugam al doilea blat pe care il insiropam cu sirop de zahar cu rom.
Deasupra impartim vizual partea blatului in trei si ungem cu restul cremelor.Lateral punem crema de vanilie.
Ornam cu fructe si cu frisca.
Tot farmecul la acest tort il au fructele de padure ce dau un gust deosebit tortului !!!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii