autor:

Dachman Laura

» » , , , , Dulciuri diverse, Inghetate, Prajituri, Spume si creme dulci, Torturi

Tort inghetat de ciocolata si alune

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 iunie 2009

Ingrediente
•250 gr ciocolata amaruie, rupta in bucati, •300 gr ciocolata cu lapte, rupta in bucati, •570 ml frisca lichida, •3 linguri miere, •6 linguri lichior, •100 gr alune de padure, prajite in cuptorul incins pentru aprox.10 minute, •180 gr biscuit simpli, •1 lingura unt sau margarina Rama ,topit(a) + pentru unsul vasului

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

18 voturi

Mod de preparare

1. Topeste int-un vas, la bain-marie, ambele feluri de ciocolata impreuna cu frisca lichida, ,mierea si lichiorul.Lasa-le sa se raceasca.
2. Sfarama alunele cu biscuitii intr-un robot de bucatarie, apoi adauga untul/margarina topit(a) si amesteca.Unge o folie mare de plastic cu unt si aseaz-o intr-un vas potrivit.Presara o parte din biscuitii si alunele sfaramitate pe fundul si partile laterale ale vasului, apasandu-le pentru a se lipi de vas.Toarna compozitia cu ciocolata in vas, apoi presara deasupra biscuitii cu alunele sfaramitate ramase.
3. Pune totul la congelator pana ce se va intari.Inainte de servire, rastoarna tortul de ciocolata pe o farfurie de servire si taie-l cu un cutit fierbinte.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inghetat de ciocolata si alune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Un desert cu adevarat racoritor, usor si numai bun pentru a servi oaspetii, chiar si pe cei mai mofturosi

1 vot    4 comentarii
24h
Torturi
Tort

Tort "Printesa" cu frisca

Se separa ouale, se bate albusul spuma, se adauga zaharul, vanilia si la urma galbenusurile si faina,

18 voturi    10 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Claudia Bancos , 29 noiembrie 2013

    SI ATUNCI FOILE CU MIERE ?

  • Fara foto

    Oana Botez , 29 noiembrie 2013

    SI ATUNCI FOILE CU MIERE ?

  • Fara foto

    Mark Roman , 29 noiembrie 2013

    interesant

    • Fara foto

      Ioana Irina , 28 noiembrie 2013

      ATENTIE ! MIEREA NU SE INCALZESTE....DEVINE OTRAVA PENTRU ORGANISM ASA CA AVETI GRIJA

    • Fara foto

      Marin Dumitru , 28 noiembrie 2013

      Atat de simplu ? Sigur am sa-l incerc si eu .

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 08 august 2010

      Super !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010

      Bine mai arata !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

      Cred ca e o nebunie.

    • Fara foto

      GLORIA , 05 octombrie 2009

      FRUMOS E TORTUL

    • Fara foto

      IRINA CARAUSH , 05 octombrie 2009

      CE GUSTOS E TORTUL ASH VREA SA-L MANINC CHIAR ACUMA

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      M-ai convins,fac si eu,mai ales ca sunt fan ciocolata.Felicitari,arata tare bine.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009

      Interesant si gustos;usor si bun! Felicitari!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Minunata reteta! Imi place mult, o salvez.

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 17 iunie 2009

      Ce bine arata Tortul!!! V-a iesit f. bine, si cred ca e bun!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 16 iunie 2009

      Foarte interesant acest tort ca de altfel toate retetele tale, felicitari pt pricepere si fantazie!

    • IONELA

      IONELA (Chef de cuisine) , 16 iunie 2009

      Arata bine si nu necesita prea multa iscusinta, cred. Poate am sa-l incerc si eu, cred ca este foarte gustos.

    • Fara foto

      olivia_86 (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

      Arata foarte gustos. E un desert pentru zile mari dar foarte simplu, am sa-l inerc si eu!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

18 voturi

Ingrediente

  • •250 gr ciocolata amaruie
  • rupta in bucati
  • •300 gr ciocolata cu lapte
  • rupta in bucati
  • •570 ml frisca lichida
  • •3 linguri miere
  • •6 linguri lichior
  • •100 gr alune de padure
  • prajite in cuptorul incins pentru aprox.10 minute
  • •180 gr biscuit simpli
  • •1 lingura unt sau margarina Rama ,topit(a) + pentru unsul vasului

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
TORT CU TRANDAFIRI ALBASTRI